Thursday, May 24, 2012

review premiere screening movie hoore!hoore!

salam peeps!hye2..sangat berbaloi2 la ifa dapat sampai 6 keping tiket premiere screening movie hoore!hoore! nie..tq so much era.fm n sinar.fm..sangat best nie!hee..untung gle..siap boleh share 4 keping tiket lagi nie dengan kak long,nina,aiman n abang azrin..=)..



bagi ifa movie hoore!hoore! nie sangat enjoy la..sebab die movie muzikal kan..so,sah2 la tak bosan pun..menarik lagi ada la..sebab jarang nie berlaku kan2..movie muzikal melayu..cerita nie ringan dan best je untuk ditonton..biar pun ifa rasa..ramai pelakon die ifa tak kenal pun..hee..maksud ifa yang pelakon2 baru la..kalu pelakon lama2 tue ifa kenal la..hee..

ifa tak tahu nak cerita macam mana nie..sebab ifa ketawa je sepanjang tengok movie nie..hehe..bila part2 sedih tue..ada gak la menitis ai mata nie..huu..lagi2 part nenek aiman meninggal nie..sedih gle kot..nampak real habis!pastu kan..ada la certain2 lagu sudirman yang dorang nyanyi tue..meremang nie bulu roma ifa..adui la..tapi nice la..ifa suka sebab dorang nyanyi lagu2 sudirman kan..=)

tapi kan..kadang2 kesian juga kat aiman (nurfarah nazirah) nie..sebab orang sangat diskriminasi kot kat die..padahal yang selalu cari pasal c rita (kilafairy) tue..tapi kan cikgu murshid n mak aiman nampak tue semua la salah aiman..ntah pape..cian c aiman nie..tapi nasib baik ayah aiman,nenek aiman n johari (akim) memahami c aiman nie..dorang sentiasa menyokong apa yang aiman nak buat  nie..sebenarnya dalam diam c johari tue suka c aiman nie..hehe..comel ok..hihi..watak pak nil pun menarik gak nie..jadi pengacara ratu idola nie..kelakar juga nie..macam ifa cakap..ketawa je ifa nie..haha..adui la..tapi btol la apa yang movie nak bagitau..tak semestinya orang tue cantik perangai die cantik..dan tak semestinya orang tue tak cantik..perangai die pun tak cantik..kadang2 sebaliknya tau..macam dalam movie nie..=)


owh ya..masa amik tiket tue..ada gak beberapa orag announcers era yang ifa kenal..antaranya zahid,adifashla,ira..hee..adui la..comel gle kot c zahid nie!haha..ifa malu gle nak amik picture ngan c zahid nie..tapi ifa suka je zahid nie..sebab die sangat comel!haha..last2 kan..kak long yang pergi kat dorang2 tue..mintak nak amik picture dengan zahid bagi pihak ifa!adui la..pengsan..haha..sengal gle ifa nie..tapi kan..serius malu gle nie..haha..panas muka..mengeletar lagi tangan masa mula2 amik tiket..haha..lucu2..hihi..

ada la gak sekeping picture ngan zahid nie..tq zahid!hee..tau tak..ifa sempat cakap kat zahid.."erm..awak comel la!"..haha..gle btol ifa nie!haha..zahid gelak je nie n cakap "terima kasih"..haha..psiko eh ifa nie..haha..mimpi indah je tdo semalam ok..hihi..tapi..nangis..tengok ah picture tue..apahal tembam gle muka ifa..adui la..pengsan..T_T

6 comments:

Asyiqin Haulisah said...

eceh tidur tak lena malam ni.

mama tisya said...

mmg horey2 la byk dpt tiket...siap posing ngan zahid lg ye

icee-yah said...

Huhu..bila nk brgmbr dgn artis mesti rasa mcmtukan.segan seh:-)

ADEEYA said...

bestnya heheh :D

Nana said...

wahh semakin hebat ifa skang

tiefazatie said...

asyiqin: hehe..=p

mamatisya: tau xpe sis..hihi..tue pun malu gle dh..hihi

icee: tau xpe..haha..xtau nape kan2..

adeeya: mmg best dear..hee

nana: xde la hebat sis..bese2 je..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...