Thursday, April 24, 2014

setelah sekian lama...Assalamualaikum kawan2..=)

Assalamualaikum kawan2..ya allah...lama btol blog tiefazatie ini tidak dikemaskini..maafkan ifa ye..itu la orang cakap..blog nie tak boleh tinggal lama nanti bersawang-sawang..ini la contohnya..hee..

Erm..apa ifa nak cte eh..hehe..life macam biasa je..bz ngan keje..lepak masa weekend..now..still trying so hard to find another good job for myself..I need to move on..if I want to achieve my dreams..tahun 2014 nie dah masuk tahun ke-3 ifa keje sini..enough already I think..haha..doakan ifa ye kawan..tq..=)

Harinie kteorg lunch kat crave oasis square  ara damansara..depan opis je nie..xpernah try lagi makan kat crave nie..so try la..ada plak set lunch..hehe..so ifa amik set lunch honey roasted chicken apa ntah..set lunch nie dpt juice sekali tau..cawan besar lagi..best2..haha..nie rm15 ja tak termasuk service charge ah kawan2..ifa suka je mashpotato, gravy mashpotato n sayur grill die..tapi ayam die sihat btol nie..cam ayam goreng je..pastu lumur madu..hihihi..cam kureng sikit la..sedap lagi dave's deli ah..sorry eh...tapi juice apple die awesome! Hihi..


Hee..nie je la kot cte ifa untuk sekian kalinya..hehe..insyaallah akan merajinkan diri menulis eh..sekarang rajin update instagram je..haha..see ya peeps!

Saturday, July 27, 2013

PEPERIKSAAN MEMASUKI PERKHIDMATAN AWAM PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT GRED F41 | any tips can be share??

sticky post until 27 july 2013

assalamualaikum dan salam sejahtera!waahh..lama dah ifa xupdate blog ifa nie kan..maaf ye kawan2..maklum la..bz keje..jadi tak ter update blog nie biar pun banyak je benda nak cerita nie..hee..nie pun paksa diri update blog nie!hehe..

owh ye..selamat berpuasa ye!hee..kejap je masa berlalu kan..nie ifa nak cerita nie..beberapa hari lepas..ifa dapat email daripada SPA untuk ambil peperiksaan memasuki perkhidmatan awam pegawai teknologi maklumat F41..alhamdullilah..1st time nie dapat panggilan jawab exam untuk jawatan nie..ngam2 dengan apa yang ifa study dulu..hehe..=)



ifa tak dapat lagi surat by pos..tapi sis innanie ariffin bagitau..selalunya lepas dapat email baru dapat surat by pos..tapi untuk keselamatan print je email tue..boleh je pergi jawab exam guna yang kte print sendiri..hehe..ifa pun dah cek kat portal SPA..memang ada je nama ifa..then boleh juga print daripada portal SPA tue..

emm..so,ifa nak mintak jasa baik kawan2 yang ada tips yang boleh di share kat sini ye..terima kasih banyak2..maklum la..ifa baru 1st time nak pergi exam untuk jawatan pegawai teknologi maklumat F41 nie..jadi memang tak tahu apa la..yang tahu kena baca buku Malaysia Kita..pastu ambil tahu pasal hal ehwal semasa..hehe..tue je la..bab esei bahasa inggeris tue..agak2 pasal tajuk apa ye?seram btol bab esei bahasa inggeris ok..biar pun coding oracle bahasa inggeris..tapi dah lama tak mengarang nie..haha..

akhir kata..terima kasih banyak2..dan doakan kejayaan ifa ye kawan2..maaf sekali lagi sebab dah lama tak update blog nie..insyaallah..akan diusahakan juga nie meng-update blog ini..sayang..=)

Wednesday, July 17, 2013

roti hotdog cheese bersalut serbuk roti keemasan..=)

assalamualaikum dan salam sejahtera kawan2..alhamdullilah..dah sampai hari ke - 8 dah kita berpuasa..syukur alhamdullilah..erm..apa eh ifa nak cerita hari nie..meh ifa nak share resepi suka hati ifa nie..roti hotdog cheese bersalut serbuk roti!

bahan-bahannya:
1. 8keping roti gardenia
2. 4batang hotdog
3. 2keping cheesedale
4. 1biji telur
5. serbuk roti
6. sedikit bancuhan tepung gandum(untuk lekatkan roti bila dah gulung)


cara-caranya:
1. pecahkan telur then campur sedikit garam.pukul sehingga sebati.
2. gelek roti sehingga nipis.
3. letakkan separuh hotdog dan sedikit cheesedale.kemudian gulung.
4. sapu sedikit bancuhan tepung gandum di hujung gulungan roti untuk       lekatkan roti.
5. celup roti dengan telur yang telah dipukul tadi.
6. kemudian golekkan roti yang telah dicelup telur tadi dengan serbuk       roti.
7. sedia untuk digoreng ke dalam minyak yang sudah dipanaskan.
8. goreng sehingga garing.
9. hidangkan bersama sos kegemaran anda seperti sos cili,mayonis.

ok..dah siap!hehe..senang je kan?ifa suka potong hotdog tue separuh sebab senang nak gulung..hehe..tapi kalu nak sebatang hotdog pun boleh je..untuk cheese pun sama..kalu suka banyak cheese letak je la sekeping cheesedale untuk sekeping roti..tapi kalu takut muak..potong la sikit2 cheesedale tue..pastu letak ikut banyak mana yang suka..hee..

tue je la ifa nak cerita hari nie..hehe..maaf le..hodoh plak gambo roti ifa buat tue..maklum la..nak cepat..hehe..

Friday, May 10, 2013

seksyen 2, shah alam : Fradoo ABC yang special!

salam peeps!hye2..sori lama tak update blog nie..huhu..minggu nie sangat2 bz nie..balik keje penat..lagipun mak ayah adik2 ada kat umah..so,spend time dengan dorang la..hehe..dorang balik dah pagi tadi..sedih je..huuu

ok la..nak cte nie..cte lama je..hehe..ntah ble eh..lupa dah..masa amik BR1M dulu kot..hehe..faez ajak makan Fradoo ABC nie lepas die setel urusan die kat UITM Shah Alam..memang lepak sini makan ABC nie semata2..haha..sedap ow Fradoo ABC nie..mesti ramai yang dah pernah makan kan2..=)


ini la die kedai Fradoo ABC..sempoi je kan..=)


ini la die Fradoo ABC itu!nice kan..sedap..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...