Friday, May 11, 2012

lunch bersama opismate di maritime,putrajaya..=)

salam peeps!hye2..alhamdullilah..semalam ifa lunch makan ditaja nie..hehe..department ifa buat makan2 dengan customer kteorang..kteorang makan kat maritime,putrajaya..kalu tak silap itu la nama die..hehe..=)

yang best tue kan..boleh order apa2 yang kte nak makan!hee..best kan2..bukan selalu kot..haha..ifa nie baru 1st time la..hee..kakak2 senior ifa suruh pilih makanan yang mahal2 yang kte jarang makan la..hee..ye la..bila lagi nak dapat orang belanja kte kan2..=)..ok la..jum usha picture2 yang sempat ifa snap!hee..


buku menu die..ada kan tulis maritime..
tue yang assume nie la die nama kedai nie..hehe


mango paradise...


zoom lagi air mango paradise nie!
best minum masa sejuk la..dah tak sejuk manis gle..



brownies with ice cream!
sedap gak..tapi tak habis makan brownies die..muak..


lobster soup!
kuat sangat nie rasa n bau udang..
nasib baik share 3 orang..hehe


nie main dishes ifa..steak apa ntah nama die..lupa la..haha..tapi tak puas makan..takde sos cili n mayonis..huu..rasa die ok la..bese je kot..takde la best gle kot..hee..takpe la..nasib baik kena belanja kan2..hee..dapat la gak merasa makanan2 mahal nie..=)..tq en.sunadi..hee..


sampai2 je kat opis terus la kena panggil dengan kak ai n kak elita nie..haha..kena derma darah nie..ifa cuak la juga..tapi try je la..sebab b4 nie dah 2 kali ifa nak derma darah tapi tak lepas nie sebab darah cukup untuk ifa je n tak cukup zat besi vitamin E..sian kan..huhu..

tue yang kali nie nak try lagi..buat kali ke- 3 la..mula2 suka dah sebab lepas dah nie..time yang die cek darah kte ok ke tak kan2..sekali..bila kat doktor tue tak lepas nie..huhu..tekanan darah rendah die cakap..108 je..patut kena 120..baru la die bagi lepas derma darah..huhu..die nasihatkan tak payah la derma darah..takut apa2 jadi nanti..huhu..kecewa la ifa lagi buat kali ke-3..sob2..=(..sakit kot jari yang kena cucuk tue..bengkak n biru ungu lagi tempat yang kena cucuk tue..huu..kecewa2..


ifa sempat snap picture poster nie je..haha..keadaan tempat derma darah ifa takde snap lak..kecewa sangat kan tak dapat derma terus la naik opis buat keje ifa sampai siap..haha..adui la..ifa2..ada2 je kan..hee..korang pernah derma darah tak?apa la sebab tekanan darah rendah eh?bahaya ke tak eh?adui la..macam2 nie..huu

12 comments:

icee-yah said...

adik icee pun darah rendah.die sllu png and pengsan.so ifa jage diri:)kena bnyk mkn daging merah rasanya

KuNanGKuNanG said...

amboi..semua menu sdp2...

derma darah: sy cam xbrani je sbb nnt tgk bnyak sgt kuar..hehe

Mama Zharfan said...

me takut tgk darah heheh

tiefazatie said...

icee: ye ke..ifa rasa ifa xde lak pengsan2..tp ntah la..haha..tq dear..=)..

kunang2: hee..sedap kan sis..owh..ifa xtau la..nak derma asyik x lepas je..haha

mz: ifa pun!haha

Diana said...

Bagus nyer ifa..berhasrat untuk derma darah...tapi takpe dah dapat pahala, sebab dah ada niat...cume tak lepas aje...heheh..Akak pun dah lama tak derma darah... Teringin jugak rasenyer...

Jom joint GA akak..hehehehe..cubaan pertama!

Cik Nurul said...

whoaaa bestnye makan preeeeee~ :D

tak pernah lagi derma darah. -,-

nanakimie said...

kena makan kerang,syur bayam byk2 ifa,hee..sedap:)nana xpenah derma,haritu nak try,sekali p dia kta xckup berat,hee........

tiefazatie said...

diana: hee..dh byk kali dah..kecewa je..balik2 la xdpt nie..huhu..best tue kan perasaan tue sis..=)

insyaallah sis..tq!

cik nurul: hee..sgt best!hee..bukan selalu!hihi..xpe..tue bergantung pd diri je..hee

nanakimie: alahai..lemah btol ifa tue..haha..ow..ye ke..xpe la..hee..ifa nie berat lebih dh..sekali tekanan rendah lak..adeh..

Ahmad Shafiq Bin Othaman said...

macam sedap jerk! dekat mane ea? pullman ke? huhu,leh try nie

tiefazatie said...

shafiq: sebelah pullman eh...tepi tasik tue..hee..kat bangunan maritime..

adeQ said...

tak penah lepas sebab blood pressure.. lau lepas pon tak dapat derma full sebab VEIN sangat kecik.. tak cukup satu beg.. ngaaaaaaaaaaaaaaa

tiefazatie said...

adeq: owh..ye ke..hee..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...