Saturday, May 12, 2012

1st time makan di The Steamboat,Ikano Power Centre!

salam peeps!hye2..semalam lunch..kteorang pergi makan kat The Steamboat,Ikano!kak ai la yang bawa kami semua makan sini..ifa,diyana n kak dayang..kak ai cakap makan kat sini takde la mahal sangat..bese2 je..dalam rm15.00 je pun boleh dapat tau!percaya la..hee..dah la best gle lak tue!mula2 kteorang pun macam tak percaya je nie..=)..jum la usha kawan2..percaya la..tak rugi pun..hee


best kan..ada tempat steamboat untuk sorang satu..selesa tau..pastu konpem la tak berebut2!hehe.. 


ifa mintak sup tomyam..


ada 2 jenis cili disediakan..ifa suka lagi yang hijau tue..sedap..yang merah masam2 nie..tapi ifa hentam je makan campur dua2 nie..hihi..owh ya..boleh je tambah sendiri cili2 nie nanti eh..ada je bekas die kat setiap meja..


ifa order homemade dumpling noodle rm13.80..nie la die set yang ifa dapat..tapi dumpling memang vege eh inti die?ifa tak tau plak..lain kali nak order lain la..haha


nie la die sebahagian daripada masakan pertama ifa..best makan panas2..hee..=) 


nie lak trip yang ntah ke berapa nie..tak juga pandai habis nie..banyak gle kot!haha..adui la..puas makan..=)


sempat je ifa snap picture gak masa ngah tunggu masak nie..=)..ifa masukkan sikit2 je dulu apa yang ifa nak makan..hee


total kteorang kena bayar ialah rm80.85..ada charge tax tau..tapi serius berbaloi2!murah dan banyak nie!ada gak lak yang mahal nie..tapi kteorang amik yang murah je la..hee..tapi macam kak ai,kak dayang n diyana ada la add on lain2..macam ifa takde add on pun..takut tak habis!


buku menu The Steamboat..=)


ifa order homemade dumpling noodle nie la!murah je kan..rm13.80 je tau..murah je kan?banyak lak tue..pastu ifa minum plain water je..rm0.80 je..hee..still in rm15.00 kan..nice kan..makan pun kenyang..sedap lak tue..=)..korang pergi la try juga!

6 comments:

Sherry said...

Yummy must try oh ya come take part giveaway win firmoo glasses at nAmesherry.com

Mama Zharfan said...

i love steamboat :) ada tanda halal ker restoran ni ifa?

Wanieys said...

murah la kira steamboat tu ifa

tiefazatie said...

sherry: wah...ya meh?tq sis..hee

mz: me too sis!kalu xsilap ada je..sbb akak yg bawa kteorang tue dah cek dulu nie..

wanieys: aah sis..hee

Fabulous Me said...

Masa duduk kt pj dlu ni pon rumah kedua ku.. Nak steamboat je ke sini. Sos die yg pedas letak sket bwg goreng crunchy dgn kicap cair, pergh! Btw dah tukar name ek? Dlu ketam steamboat. Skarang kat menu tuh steamboat sajork.

Alhamdulillah dah pindah sini ade jgk yg ala2 mcm ni kt sni. Atleas tak laaaa merinduinye :)

tiefazatie said...

fabulous me: wahhh..ye ke sis?hihi..best kan2..aah..btol2..mmg seap gle!haha..xtau la tp skrg nie la nama die..hee..ok la tue sis..hee..ada gak kan2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...