Thursday, May 10, 2012

1st time try makan di Chawan,Citta Mall,Ara Damansara..=)

salam peeps!hye2..nie 1st time ifa n diyana try makan di Chawan,Citta Mall yaa..hee..nie pun sebab diyana nak sangat2 makan nasi kerabu nie..ifa pun layan kan je la..bukan selalu pun..sekali sekala kan2..hee

bagi ifa kan..serius sedap gle kot makanan kat Chawan nie!biar pun ifa baru 1st time makan kat sini..tapi ngam la dengan selera ifa nie..sesuai2..best2..hee..biar pun macam lambat  sampai order nie kan..tapi disebabkan sedap kan..so,dimaafkan..haha..

patut la ramai gle makan kat Chawan nie..penuh je tau kalu datang lambat..rupa2nya sebab sedap..pastu murah lak juga kan..tapi yang penting portion die bagi ifa besar gle kot!kenyang gle nie makan..sampai ke malam kot rasa kenyang nie...=)

ifa makan nasi tomato ayam merah..sebab dorang cakap nasi tomato die sedap nie..hihi..tue yg ifa try makan nie..hee..harga die rm11.90..ais kosong rm0.50..tax dalam rm1.50..sebenarnya ada je set lunch nie..tapi..next time la ifa cuba..sebab murah sikit kan kalu amik set lunch ni..


ini la die nasi tomato ayam merah ifa!nampak sangat sedap kan2..hee..memang sedap pun..kuah dalca tue pun sedap tau!tak muak pun..cuma macam ifa cakap la..portion die besar gle bagi ifa nie..so,baru makan separuh ifa kenyang dah..tapi sayang kan kalu tak habis..pelan2 la makan juga sampai habis!hee..


saja je zoom dekat lagi!hee..masa buat entri nie pun boleh teringat2 lagi kesedapan nasi tomato ayam merah nie tau..hee..sedap..banyak lak tue..memang berbaloi2 la..tak rugi bayar rm11.90 kan..tapi bukan la hari2 yaa..sekali sekala ok la..=)


nie la total kteorang makan tadi..hee..campur dengan diyana punya gak..rugi tak amik picture nasi kerabu diyana tadi..serius best je nie!portion die pun besar!ayam percik die pun sangat besar nie..so,kesimpulannya tak rugi pun makan kat Chawan nie..untung lagi ada la..sebab sangat best dan sedap!tapi sila pastikan anda btol2 lapar la..sebab portion die besar kan..=)

14 comments:

Wanieys said...

menarik la ifa nasi tomato dia...nampak sedap heheee

tiefazatie said...

wanieys: kan2..sedap sis..kena la ngan taste ifa..hee..=)

Nana said...

penah lalu je citta mall ni
xpenah masuk lg

tiefazatie said...

nana: ok pe..hee..nt try la masuk..tp xde la apa sgt pun..hihi..opis kte seberang jalan tue je kak nana..=)

IntaNBerliaN said...

blog ifa ni byk betoi gambo makanan.. mggugat tekak ni..hehheh

tiefazatie said...

intan: hehe..nie je yg ifa suka cte..=)

bunga_rose said...

pose ni, sumer2 pun nampak sedap, yg sedap bertambah2 rase sedapnye dipandangan mata.. adeh, baru pukul 11, saboooo hahaah..

tiefazatie said...

bunga_rose: hee..bese la tue sis..sabo2..hee

cik ika said...

wat orang meleleh je..huuu~~

tiefazatie said...

cik ika: xde la..share je..hee

sissyira said...

salam

agak mahal lah..hehe...

tp ayam dia besor..pauh makan tu..

icee-yah said...

nasi kerabu die sedap tak???em..sush nak cari nasik kerbu yg sedp kt sini kan.ifa tunjukla gmbr

Fifi said...

selamat tengah kenyang.. kalau tak lunch ni da kua cari nasi tomato.. :) takpe esok kat jualan ofis ni ade..

tiefazatie said...

sissyira: salam sis..blh la..tp sekali sekala xpe la..hee..serius mmg puas hati gle!sedap lak tue..hee

icee: sedap2..tp mcm xde budu kwn ifa ckp..ala..xde nie..huuu

fifi: hee..sabo je la..hihi..ok la tue!blh beli!hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...