Wednesday, May 25, 2011

makan style nasi putih dan lauk pauk dengan my family di al-fatani..=)

salam peeps!hye2..hihi..meh2..ifa nak share sikit pasal ifa makan kat sini nie..kalu nda silap la..nama kedai tue al-fatani..kat area beserah,kuantan,pahang..rugi ow ifa xamik picture kedai die punya papan tanda nie..die guna meriam arsenal weh!haha..patut la cam kenal ja nie..hihi..btw kedai nie dekat je ngan rumah my auntie tue..saja je makan sini b4 sampai rumah dorang..xmo menyusahkan..dah malam kan..lagipun..adik2 ifa dah kebuluran..haha..

tapi itu la..ifa xamik pun picture kami2 nie..haha..tak teringat..semua excited nak makan ja nie..haha..at least rasa die ok lagi la daripada kedai yang kat balok tue..pastu tak semua picture makanan ifa snap nie..hihi..sebab lambat sampai..orang tengah makan pun..feel dah nie..so tak teringat nak snap..terus je makan ada la..haha..

masa tue ifa xtau nak makan apa..so join je la my parent makan nasi putih plus dengan lauk pauk nie..hihi..but masa tue aziema n faeq order nasi goreng daging merah..yang lain mak,ayah,faez,fakhri,ajie n makdek including me makan nasi putih plus lauk pauk la..tapi sedap tau nasi goreng die!even warna pucat dan sikit..tapi sedap!tapi memang sikit sangat nasi die letak nie..haha..kalu banyak lagi sikit..lagi la sedap tau!hihi..

nie la air ifa!hihi..gete gle..sebab tengok picture die cam sedap je nie..siap ada krim2 lagi..
sekali dapat cappuccino ice blended semata..haha..nasib baik sedap tau!

serius not bad la..sedap nie..hihi..cukup rasa..xde la manis gle..hihi
tapi yang coklat punya ifa xsuka..ajie n fakhri yang order tue..

tomyam seafood!hihi..not bad la..ok nie..rasa tomyam la..hihi..
dalam tue ada udang,sotong,ayam,cendawan..

sambal belacan die pun ok!hihi..feveret nie..nie memang die bagi nie..

telur bungkus!hihi..sedap2..lama dah tak makan nie..
die guna inti isi ayam la..

dan lauk yang xde picture sebab sampai lambat..kteorang ngah makan lauk2 di atas masa tue ialah..

sotong celup tepung- erm..cam cucur je nie!haha..sebab die guna tepung gandum+baking powder je nie..and ada yang dah masam nie..tepung dah lama kot..huhu..sos die ok gak..

kailan goreng ikan masin- nie ok la..not bad..boleh je makan!hihi

bil kena bayar pun not bad la..rm90.40...tapi die amik rm90.00 sahaja..xkan la sen2 pun nak amik kan..haha..but ifa rasa ok la untuk 9 orang makan..sebab kami ada order ice blended,jus buah n air suam..2 orang je yang makan masakan panas..lagi 7 orang makan nasi putih plus lauk pauk..pastu lauk2 tue ada untuk hidangan 4 orang,2 orang, 1 orang..so ok la..rasa makanan pun ok not bad..sedap..but not too sedap ok..haha..biasa2 je nie...n waitress die ok..sangat friendly!kedai pun bersih..so ok la..berbaloi la bayar rm90.00 itu...hee..my dad pun cakap ok la nie..hihi..so ok la kan..=)

tapi ifa paling suka air yang ifa order tue!ice blended cappuccino tue..best2..excited minum tue je..makan nasi kurang..haha..=p

p/s: jangan marah ek tauke kedai..ifa siap letak nama nie sebab sedap la..kalu tak..ifa xletak nama nie tau..hihi

10 comments:

Mama Zharfan said...

nampak sedapppp!! :) murah gak tu sbb 9 org yg mkn :)

tiefazatie said...

mz: mmg sedap!hihi..aah..kira murah kan sbb 9org mkn..ok la tue..hee..=)

bobhandburry said...

Salam kunjungan... mmmg berbaloi... blog menarik.. singgahla ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com

tiefazatie said...

bob: salam..kan2..hihi..owh..tq..hee..
insyaallah..=)

kakchik@ella said...

fuhhhhh .. perfect la menu dia. sedap2 belaka.

tiefazatie said...

kc: hihi..kan2..mmg standard makan lauk2 nie je kalu mkn nasi putih kt kedai..hhihi

aisya said...

dah la tengah lapar ni! uwaaa..

tiefazatie said...

ais: alolo...g masak eh..hihi

SHAFIQ HASHIM said...

Mengugat Iman Diet...
Sabor Je La...
Lapor Nie..

tiefazatie said...

shafiq: hihi..sabo2...xpun g ah masak..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...