Thursday, May 12, 2011

ifa bengang! posmen poslaju yang buta nombor! | hadiah lambat dapat dan pecah lagi!

salam peeps!hye2...erm..b4 ifa pergi kuantan aritue..sempat la my dad gi amik parcel ifa kat pejabat poslaju tue..kiranya..sempat gak la ifa merasa coklat tue sebiji dua nie..hihi..pastu terus ikut makdek balik kuantan nie..tq so much sis!ingat tak ifa ada bertuah aritue dengan sutra homespa..ingat tak?hihi

erm..tak pernah ifa bengang dengan poslaju tau..nie la baru 1st time nie..nak tahu pesal..sudah la parcel nie ifa dapat lambat...sebab cuti jumaat sabtu kat terengganu nie..pastu ahad cuti lagi sebab hari pekerja..sekali..boleh2 c posmen nie salah anta parcel nie kat rumah jiran atas ifa..dah lepas tue jiran ifa takde lagi nie..so dapat la stickynotes nie..kena amik kat pejabat poslaju...tue pun petang tue jiran ifa bagi nie..

esok nak pergi amik la..pastu banyak songeh lak orang pejabat poslaju tue..dah elok2 beratur..die nak dulukan budak2 yang nak pos moto!tak ke bengang tue..ifa dah lama tercongok kat situ tau..last2..ifa bengang..ifa balik je la..buang masa je beratur cam orang budu nie!esok baru my dad gi amikkan kan nie..lagi la bengang bila ifa tengok ada semut api lak kat parcel ifa..adeh...konpem2 la pecah bekas coklat nie..tue semut api bau kan..huhu..sabar je la..nasib baik gak boleh makan nie..huhu

lepas tue..bila ifa cek balik alamat rumah ifa...betol weh!!!tak salah pun!!buta ke apa posmen tue hah!!oit!rumah ifa ada nombor rumah punya besar weh kat peti surat tue weh!selama nie posmen poslaju tak pernah pun salah rumah!yang nie orang baru yang buta nombor kot kan..tue tak nampak kan2..geram btol ifa tau!memang menyusahkan orang betol!

nie bukti alamat rumah ifa memang betol pun..
posmen poslaju tue yang buta nombor!
weh lain kali tengok betol2 la..bengong..

bekas coklat nie abes pecah2 weh..adoi la..
tue agaknya c semut api pun ada nie..ye la..
nasib baik semut2 tue tak hurung coklat tau..huu
dah lambat kan dapat..paham2 la bila simpan kat opis poslaju tue..
hampeh betol poslaju!kin sakit hati tau!

coklat yang dah tunggang langgang nie..haha..
tapi sedap lagi weh..=)
bese la..bila dah kena longgok2 parcel ifa nie kan..jadi camnie..
sori kak..xsempat betolkan..hee..nak gi kuantan dah masa nie..

nie la die..1 set barang spa...best kan..=)

papepun..tq so much sis!ifa tak marah sis pun..jangan salah paham lak..hee..nie c poslaju nie..kin panas ow..sabar2..ntah kenapa bila barang yang kita tunggu2 nie..mesti lambat nak dapat nie..pastu macam2 masalah lagi c poslaju bagi nie..hampeh!sakit jiwa ifa tau!sabo je la...huhu..

p/s: ifa publish balik..sbb blogspot problem..so die remove semua entry2 selepas hari rabu..semua komen pun hilang..huhu

29 comments:

Cik Tqah said...

sabar yea iefa..huhu..msti sdp cekelat tuh..byk iefa mng kontest..beshnyee

NURUL AINI NORAZMAN said...

ishh,.careless la diowng nih,.

Miza Yusof said...

TAHNIAH IFA :)
posmen baru selalu sangat macam ni tau. complaint je. hari tu miza call and complaint pasal skynet. diam terus dorang. hehe

tiefazatie said...

tqah: aah dear..sbr je la..huhu..aah..sedap2..hihi..xde la byk tqah..bese2 je..

aini: mmg pun..huhu

miza: tq dear..agaknya la..huhu..ye ke..nt la ifa try kol nie..huhu

Syima Emi said...

syima pon menang gak hadiah dari sutra homespa ni.. tapi alhamdulillah parcel yg sampai ok. takde pecah or kena buka ke apa.. cuma coklat dah tunggang langgang laa.. kadang2 ade jugak terkena kes mcm tu.. diorg ni kdg2 tak kisah main campak jee.. boleh tak diorang pikir tu amanah org kat diorang.. sabar je la ifa, janji coklat tu sedappp..hihihi

alinac lover said...

xpe jnji dpt cokelat kan~

Red Giant said...

Lempang Je Posman Tuh...

deAnza-wAnda said...

ifaa... sabar k.. cian ifa...

zahidah dihaz said...

saya ada gak kes dengan posmen...dah tau orang tak ada kat rumah tak reti nak call bagitau awal2 suruh ambik barang...dah lepas complain, kita pula yang nak dimarahnya....


New Entry: Thursday yang sedikit blues

Mama Zharfan said...

ifa, better ifa buat komplen kat customer service poslaju--cthnya ifa email ajer ur komplen tu...jgn bagi muka..me tumpang emo hheheh

icee-yah said...

ALAHAI.SIANNYE..TULAH KADANG-KADANG ANGIN JUGAKKAN.buatlah kerja betul2

tiefazatie said...

syima: syukur la akak nya ok je nie..ifa nie posmen lak wat hal nie..ntah pape kan..huhu..tue la...nasib coklat sedap..hihi

yong: ye la yong..tp cube bygkn kalu c semut dh mkn abes..mau nangis..haha

aimaduddin: haha..kalu kenal..mau juga lempangkan sekali..haha

wanda: ye dear..sbr je la..tue meluah kt sini..hihi

zahidah: mmg dear..huhu..nie ifa ada gak kena marah nie dgn org cs die tue..mengong...

mz: erm...baek la..ifa pun rasa gitu kak..geram rasa..dh masa ifa kol cs die..org tue g tengking2 ifa..cm xcaya je posmen die yg slh umah..bengong..

icee: huu..tue la..kalu wat keje btol..ifa pun xmrh kan2..

mama_umar_maryam said...

adoii, posmen niponn..xpelah,yg ptg coklat ttp sedap lagikan

Nana said...

penah kena gak mcm ni
akk dapat barang kaca tau
langsung pecah berderai
padahal tulis handle with care
ada dia kesah??
klw coklat ni ok lg tonggang langgang pon bole makan
klw brg kaca..dapat2 hancur tros msk tong sampah je


btw tq inform..menang GA tu hehe ramai yg tlg inform, akk mmg wat entry tu autopublish esok pg

Adyshariz said...

sabo jelah posmen ni, akak punya parcel direct to opis jer, jadik mmg jarang posmen dtg umah, pos opis jauh ke laut..giler apa dorang ni..hehe..emo skit..

tiefazatie said...

zety: tue la kan2..aah..nasib baik semut xmkn lg kak..huhu

nana: hihi...mmg kak..ntah la dorg nie..pelik sungguh..xbertanggungjawab kan2..huhu..

hee..ye ke..tahniah2..hihi

aisha: mmg kak..sabo je la..nk wat cmne gak kan2..huhu..hihi..xpe kak..cool2..

Norhafiza said...

alahai...kesiannya adik kakNo nih..banyakkan bersabar ye...pe2 pun brg dh sampai dengan selamat cuma agak tonggang langgang hehehe..tahniah dari kakNo ye..bertuah ifa, sll jek ada nasib hehe..tahniah3x..

tiefazatie said...

kakNo: aah..sabo je la nie..masa tue je geram..skrg x dh..hihi..maceh kakNo..alhamdullilah..ada la sikit2 rezeki nie kak..hee..=)

Asyraf Hamasaki said...

standard pos malaysia la ifaaa

tiefazatie said...

asy: mana ada..sllu ok je poslaju nie..haha

tiefazatie said...

erm..xpsl2 kena post blik n3 nie..haha..maaf la..komen2 sume dh hilang nie..adoi la..sedih..huhu..

nureenina said...

huhu..sabor ajelah :)

tiefazatie said...

enina: mmg dear..nak wt cmne kan2..huhu

cikida said...

cian awk..sbr ye...

tiefazatie said...

cikida: nak wat cmne..dh nasib kan2..hee

Puanbee2 said...

waa janji dapat kan ifa ...

tiefazatie said...

puanbee: haha..mmg kak..tp sakit ati gak..hehe

Si KuCar KaciR said...

sy pom kena. benci kot.

tiefazatie said...

kucar: ye ke..sabo je la..tp geram kan2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...