Sunday, May 15, 2011

Giveaway MACARON : By Imaan09 & Cik Ims

sticky notes!

***
Tempahan macaron di buka dengan rasminya.
Jadi kepada sesiapa yang berminat, bolehlah membuat tempahan. Berikut adalah kriteria2 macaron hasil tangan Cik Ims.

  • Harga macaron Cik Ims ialah RM1.70 untuk sepasang macaron.
  • Kuantiti minimum yang boleh di tempah adalah sebanyak 10 pasang macaron.
  • Perisa macaron Cik Ims yang ada setakat ini adalah coklat ganache, raspberry ganache, mint ganache, & peanut butter.
  • Cara penghantaran macaron. Terpulang kepada pelanggan. Cik Ims tinggal kat Sg.Chua Kajang. Kalau ada sapa2 tinggal dekat2 sini, bolehla Cik Ims direct bagi fresh macaron. Tapi bagi yang tinggal jauh, bolehla Cik Ims poskan macaron tu. Dan dijamin 90% macaron tidak akan hancur dalam proses pengeposan.
Jadi kepada yang berminat atau ada sebarang persoalan, bolehlah menghubungi Cik Ims
0149502700 @ email di faznyzah_12@yahoo.com

***


meh la join ramai2!cepat2..dah nak due nie..sob2..ifa pun baru perasan nie..xtau la diterima ke x nie..huhu..lepas tue blogspot wat hal lagi..n3 ifa hilang la..waa..sob2..tapi ifa try je la..cuba nasib gak..hee...=)

kawan2 tahu x apa itu MACARON???mahu tau x..meh la tengok nie..

ifa google nie..hihi..macaron nie sejenis manisan daripada perancis kalu xsilap la..kalu silap bagitau ek..maklum la..tak pernah makan tau!tue nak join giveaway nie..nak rasa la sesangat macaron yang famous amous nie..hee..nak buat tak pandai..adeh kesian..hihi..

"a sweet confectionery made with egg whites, icing sugar, granulated sugar, almond powderor ground almond, and food coloring. The macaron is commonly filled with buttercream or jam filling sandwiched between two cookies. Its name is derived from an Italian word "maccarone" or "maccherone". This word is itself derived from ammaccare, meaning crush or beat, used here in reference to the almond paste which is the principal ingredient. It is meringue-based: made from a mixture of egg whites, almond flour, and both granulated and confectionery sugar."


naa..sila la lihat macaron yang mengoda habis nie!terliur je tengok nie tau..
nie baru la..
punya la banyak gle perasa dan warna die tau!
mau pengsan nak pilih..hihi..tengok harga pun pengsan..T_T..
tapi kalu nak beli yang cik ims punya berbaloi2..comel dan murah tau!hee..=)


masa ifa dok google2 kan..naa..ada plak jumpa bentuk love nie!
so sweet la..tergoda ai..adoi la...hihi..cik ims pandai buat x camnie?
lepas tue..ifa google2 lagi...tapi sila jangan pengsan ye...
disebabkan ifa sangat la gle warna pink...
makanya..ifa pun nak letak macaron yang warnan pink je nie!hihi..
sangat2 comel..best gle kalu dapat makan nie..
mau amik picture je berjam..lepas tue baru makan maa..sayang ow..hee..


serius weh..sangat la comel2 gle macaron2 yang warna pink nie!
bentuk die pun cantik je nie..=)


nie lagi soft pink lak..adoi la..bila pk2...
sayang lak nak makan kalu depan mata nie..hihi


nie lak..die letak buah rasberry kot..adoi la..
sangat2 tergoda weh!sedap nie kalu dapat makan!Hihi..
cik ims dah try x buat camnie lak?


nie lak macaron die buat ala2 buah kegemaran ifa weh!strawberry!
mau x tergoda ifa..tergoda gle weh!sedap..cumil lak tue..huhu..


yang nie plak..cam pelik..tapi menarik hati weh!
simple n cute gle!adoi la..cam nak buat perhiasan je nie..
tapi kang xmakan rugi lak kan2..hihi..

best tue kalu dapat free daripada cik ims dan juga imaan09..
sebab dapat hadiah nie lagi best perasaan die daripada beli tau!
lagi2 ifa nie hah yang xde keje lagi...mana nak cekau duit..sob3...huhu..

papepun..meh la ramai2 beli daripada cik ims!
murah dan cantik ow macaron yang cik ims buat..percaya la!
sila terjah blog cik ims cepat2!

p/s: picture2 nie semua pinjam dari en.google yaa..hihi..

7 comments:

tiefazatie said...

wish me luck!

caliph shuriken said...

biz ni kna kreatif ^^

p/s: gud luck ifa..

latest en3: misi sang juara

tiefazatie said...

caliph: btol2..hihi..tq caliph..=)

aisya said...

macaron sedap sgt! tp terlampau manis.. btw, gudluck! =)

tiefazatie said...

aisya: tue la dear..nk try nie..hihi..tq..=)

faznyzah_12 said...

good luck!

tiefazatie said...

faznyzah: tq!hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...