Monday, May 9, 2011

jom join Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular!

1week sticky sponsored post :)



salam peeps!..hye2...erm..gempak gle kan tajuk entri ifa kali nie..serius2 nie..hihi..Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular!yang dianjurkan oleh blog Coretan Anuar..so sape2 yang rasa blog die sendiri paling popular boleh je join..hihi...dont worry..sape2 pun boleh join tau!tak kisah sape pun..lama ke baru ke..semua boleh join!jangan risau..ada banyak gle kategori yang kawan2 boleh pilih untuk join tau!hadiah pun sangat2 la menarik!berbaloi-baloi...tak susah pun...meh ifa nak terangkan meh..

ok sebelum apa2 kan..setiap pertandingan pasti ada objektifnya..so...objektif pertandingan ini diadakan ialah:

"untuk menanamkan sikap suka membaca dan menulis di kalangan rakyat malaysia melalui penulisan blog.."

nice kan objektif die...hee..kalu nak join kontest..kena la mendaftar dulu betol tak kawan2?hihi..so cara pendaftaran memasuki pertandingan ialah dengan...

harus la diingat yaa...ada tempoh pendaftaran tau!jangan suka2 je nak daftar bila2 plak..=p


Tempoh pendaftaran adalah dari 24 April 2011 (Ahad) sehingga 31 Mei 2011 (selasa)

Para peserta dikehendaki mengisi maklumat pendaftaran di ruangan komen entri ini dengan menulis:

Contoh :

id follower : anuarmarsib
Kategori : Blog Peribadi
Nama blog : Sembang hari2
URL/banner : http://sembanghari2.blogspot.com/
(kod html banner diemailkan kepada nuargto@gmail.com )

ok itu sahaja!jangan salah plak ye...ok bagi sesiapa yang tiada banner blog...tiada masalah...boleh je join kontest nie..cuma anda tak boleh bertanding dalam kategori anugerah banner paling cantik saja..ye la..dah takde banner kan..hee..

kaedah penyenaraian peserta ialah "First Come First Serve" tau..para peserta yang mendaftar dahulu pasti la berada di dalam senarai yang teratas dan diikuti kemudian oleh para peserta yang mendaftar kemudian..harap maklum..


Contoh format penyenaraian peserta adalah seperti berikut:

1. Sembang hari2 (Kategori : Blog Peribadi) http://sembanghari2.blogspot.com/


dan sekarang ifa nak bagitau plak hadiah2 lumayan yang bakal dimenangi oleh sesiapa saja yang join kontest ini!sangat la best hadiah die tau..wang tunai..bukan sikit yaa..banyak!!cepat la tengok nie..

Cadangan Hadiah-hadiah Pertandingan Anugerah Blog paling popular adalah seperti berikut:
  1. Tempat Pertama : RM300
  2. Tempat Kedua : RM200
  3. Tempat Ketiga : RM100
  • Blog Kategori Agama dan Pendidikan Popular : RM50
  • Blog kategori Peribadi Popular : RM50
  • Blog Kategori Kesihatan Dan Alam Sekitar : RM50
  • Blog Kategori Kecantikan dan Penampilan Diri Popular : RM50
  • Blog Kategori keusahawanan Dan Pelaburan Popular : RM50
  • Blog Kategori Masakan Popular : RM50
  • Blog Kategori Isu Semasa Dan Hiburan Popular : RM50
  • Blog Kategori Pendidikan Popular : RM50
  • Blog Kategori Robot Dan Teknologi Popular : RM50
  • Blog Kategori Hobi dan Percutian : RM50
  • Anugerah Banner Paling Menarik : RM100
Jumlah Hadiah yang dicadangkan bernilai RM1200.00!!banyak tue..kan ifa dah cakap..berbaloi-baloi!tak rugi pun anda join kontest nie bukan??tapi kan..nilai hadiah mungkin boleh bertambah lagi..sekiranya..ada sesiapa yang berminat untuk menjadi penaja bagi pertandingan ini!untuk sebarang pertanyaan..anda boleh menghubungi en.anuar di talian 016-5425547

nota:nilai sebenar hadiah akan diketahui selepas 31 mei 2011
tau...harap maklum..


cara memilih pemenang Pertandingan Anugerah Blog paling popular adalah seperti berikut:
  • hanya perlu mendapat undian yang paling banyak sahaja!
  • setiap peserta hanya layak memenangi 1 hadiah sahaja yaa..kalau dah menang paling popular..tak boleh menang untuk bahagian kategori plak tau...harap maklum..
  • 3 peserta yang mendapat undian paling banyak layak mendapat hadiah pertama,hadiah kedua dan hadiah ketiga mengikuti bilangan undian masing2..tanpa ikut kategori yang dipilih tau..so nie kira semua orang boleh je menang!yeay!
  • kemudian peserta yang mendapat undian terbanyak selepas 3 orang pemenang utama bagi Anugerah Blog Paling Popular ini akan diserapkan untuk menerima hadiah mengikut kategori plak..paham tak?
  • jeng2..tetapi..anda boleh menang 2 hadiah jikalau mendapat undian paling banyak untuk Anugerah Banner Paling Menarik!yeay!
  • untuk tahu lebih lanjut..anda boleh baca entri di sini ya kawan2..

peringatan penting:

Senarai blog peserta akan dipaparkan bermula pada 15 Jun 2011 sehingga 15 November 2011..

jadi kawan2..bermula pada tarikh 15 jun 2011 sehingga 15 november 2011...sila mencari undian sebanyak yang mungkin tau!lama tue!hihi..so pasti ada je peluang anda untuk menang!usaha tangga kejayaan!

ok bila nak berhabis2 anda mencari undi bagi blog masing2...harus la tahu yaa cara2 untuk mengundi plak!ada caranya..bukan hentam saja tau..hihi


Bagaimana para pembaca nak mengundi?

Syarat undian:
  1. Sesiapa sahaja dibenarkan mengundi
  2. Undian hanya boleh dilakukan sekali sahaja..
  3. Pembaca boleh mengundi maksimum 5 buah blog sahaja..
  4. Pengundian dilakukan dengan menulis senarai URL blog yang diundi (max 5) dan banner pilihan di ruangan komen senarai blog..
Contoh undian:

http://agama.c0m/
http://ali.com/
http://abu.com/
http://ani.com/
http://hiburan.com/

banner pilihan http://ali.com/

Nota:
contoh undian akan dilakukan pada 16 Jun 2011 pada entri yang mempunyai senarai blog peserta yang bertanding..


Keputusan pemenang bagi Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular akan diumumkan pada :

1 Disember 2011

harap paham yaa..banyak undian nak kena kira tue...mau berpinar biji mata penganjur kang..hihi..so sedikit masa diperlukan bagi menganalisis dan mengira dengan tepat bilangan undian bagi setiap peserta tau...lagipun tak rugi tunggu lama sikit..hadiah berbaloi2 kan!sape yang tak nak??so mari la kita beramai-ramai memeriahkan lagi Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular! yang dianjurkan oleh blog Coretan Anuar..

Khidmat pesanan masyarakat Coretan Anuar is brought by tiefazatie.blogspot.com

35 comments:

tiefazatie said...

mari2..jangan malu2..sila la join ramai2 tau!pergi ke link yg ifa sediakan..banyak tue link ke entry pihak penganjur..hihi..sebarang soalan boleh ditanya pada pihak penganjur sekiranya nak kepastian la..hee..=)

papepun...selamat bertanding!

Miza Yusof said...

menarik :)
tahniah ifa sebab berjaya siapkan sponsored post ni :)

Jemput ke:
1. Blog Miza Yusof
2. Miza Yusof & Photo Blog

tiefazatie said...

miza: maceh..hihi..malu lak..cepat sungguh miza baca nie..haha..btw...jgn lupa join tau!

Cheqna said...

Good luck sis! :-)

tiefazatie said...

cheqna: tq sis!jum la join!hihi

mama_umar_maryam said...

hik3,kalau akak nk join xtau kategori mane,kategori rojak kot ;p,all d best sumer yg masuk!!

tiefazatie said...

zety: laa..blh je masuk kategori peribadi popular kak!hihi..jum join!

perondajaketbiru74 said...

bah ko masuk lah mesti menang tue....sia blog picisan jak ni

tiefazatie said...

peronda: aina..nda blh bha..nda fames sia nie..sia pun ikan bilis jak nie..haha

Puanbee2 said...

wow ifa dapat sponsor post yer..best2 akk kalau masuk ade ke yg nk undi huhu

caliph shuriken said...

rsa mcm x layak jaa nk join, huh...
gud luck ifa ^^

latest en3: fast five

tiefazatie said...

puanbee: hee..1st time nie kak..alhamdulllilah..ada yg percaya..ifa pun ok je..tolong menolong..hee..ala..blh je..join je la..hhihihi

caliph: isk2..blh je la caliph..try n error..x slh kan..tq caliph..nie ifa tolong promosi nie..hihi

alienelliz said...

o..best tu fa hadiah..gempak!
gud luck fa! kalau mng, hadiah kasi kat ell sikit ea...rm 50 pun ok..haha =p

http://hatibatu.com/blog/

tiefazatie said...

ell: mg best gle!tq2..nt sila la undi ifa ek..haha..baru leh mng..tp agak susah la..sbb ikut undian..ifa mana la fames..haha

Ciklinn said...

wah menarikk... hadiah pun sgt lumayan kan.... gud luck dik..

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.visit here^^ nice blog.keep blogging :)
Feel free to read my new entry @ frommetoyou~
(^____^)

tiefazatie said...

ciklin: hihi.meh ah join kak.g daftar.nt jgn lupa undi ifa..hihi..tq

frommetoyou:salam..tq dear..insyaallah

zahidah dihaz said...

wah...jadi penaja? tahniah.....


tag for you @ http://dihaz17-foryou.blogspot.com/2011/05/2nd-batch-giveaway-deqlis-posing.html


New Entry: Emilio Valentino

Jom join my contest [Contest] Preloved items to let go

Puanbee2 said...

hihi akk dah join tp akk tk menang kot saja join sbb ifa iklankan hua hua boleh gitu ?

Cheqna said...

tak leh join, kesian u if akak menang..hehehe.. :-)

tiefazatie said...

zahidah: eh..xla sis..jd tukang promote je...hihi..xmampu nk jd penaja..lol

puanbee: hihi..bagus2..blh je..hihi..

cheqna: join je la sis..xpe..ifa ok je..mmg xfames pun..haha

deAnza-wAnda said...

cam best jer nih dear..

tiefazatie said...

wanda: best2..join la..hihi

fiq. said...

alolo, tinginnye, tunggu la lagi dua tahun setengah, sebab blog lom popular.ngeh2

Coretan anuar said...

Hadiah Pertandingan Anugerah Blog paling Popular semakin meningkat.. Syukur Alhamdulillah...

tiefazatie said...

fiq: ala..join je..hihi

coretan anuar: wow!tahniah bro..syukur la..=)

shidee said...

hai.. nice blog.. beautiful picture.. i love it..

if you have time come to visit my blog http://shidee08.blogspot.com/
do not forget to follow me..

thank you..
hehee..=)

tiefazatie said...

shidee: hye..tq..odi go to ur blog!hihi..

Belalang Hijau said...

belalang baru jer join tadi...hee

SyUhAdA said...

guluck ifa..~!

Coretan anuar said...

Berita terkini Pertandingan Anugerah Blog Paling Popular
Bil. Peserta : 74 peserta
Hadiah tempat pertama : RM500
Hadiah tempat ke 2 : RM300
Hadiah tempat ke 3 : RM200
Hadiah untuk setiap kategori : RM100
Banner pilihan pengundi : RM200
30 hadiah misteri menanti pemenang yang berjaya mendapat 30 undian tertinggi

Sekiranya ada sesiapa lagi yang berminat untuk menjadi penaja pertandingan ini sila sms 016-5425547 (Anuar)

Red Giant said...

Den Layak Blog Paling Hampeh...
Kah kAh Kah Kah Kah....

tiefazatie said...

belalang: tahniah..gewd luck!

syu: tq dear..=)

coretan anuar: tq 4 da update bro..=)

red giant: ala..try je join bro..=)

humayraa said...

Balas kunjungan..;)

tiefazatie said...

humayraa: =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...