Thursday, March 24, 2011

bila mee goreng basah jadi mee basah sos cili!

salam peeps!hee..so sebenarnya..masa yang kteorg bergegas pergi kuantan tue sebab ancaman tsunami...masing2 tak makan tengahari lagi ok..haha..so b4 sampai rumah my auntie..my parent ajak makan la dulu..hihi..malangnya hujan plak..so kteorang cari la kedai yang tak kotor berlecak kan..nie kat area balok la..hee..

tapi malang betol la..dapat kedai yang memang bersih la..tapi..adeh..masakan hampagas nie..tak sedap langsung!haha..nasib baik masing2 dah lapar kan..so balun je la makan...haha..yang paling tak best tue...ifa mintak mee goreng basah pedas..sekali die bagi ifa mee basah pedas!budu ka?kalu tak tahu buat..cakap la tak tahu..mangkuk betol!dah la kuah die tue rasa sos cili yang tambah air panas!!!kin panas ati ifa tau!ifa pun pandai lagi masak!

nie la rupa mee goreng basah pedas ifa!
budu jadi mee basah pedas sos cili nie..geram je hati ifa tau..
ifa makan je cili2 tue..nak biar tak rasa kuah sos cili tue..haha
pastu gle kedekut weh..sikit gle die letak mee n isi kandungan tue..
pastu harga die nie rm4.00!!gle!memang la aku banned terus!
jangan harap nak datang kedai ko lagi!

nie plak kue tieu yaw goreng basah pedas yang aziema mintak!
haha..die guna kuah sama cam ifa nie..punya aziema baran..
tapi pk penat..dah malam..malas nak bising2..die makan juga..
tapi sambil bising2 ah..haha..aziema nie garang ok..haha..
die gle tak puas hati..jeling2 je owner kedai tue..
sambil habiskan semua tisu yang ada!hihi
nie lak total yang kena bayar..
bagi ifa harga makanan tue tak padan langsung dengan rasa makanan tue!
gle tak sedap langsung!memang aku banned!
pandang pun tak ingin dah kedai ko nie..gle cekik darah..
nampak sangat tak cari pengunjung tetap kan..hampagas!

gle geram ok..my parent pun sampai terkedu nie..haha..
konpem2 la rasa makanan dorang gle horror!

6 comments:

tiefazatie said...

taubat xmo dtg kedai nie dah..=p

Mama Zharfan said...

owh--sgt mahal tu ifa...and memang nampak tak sedap..cian ifa..

tiefazatie said...

mz: mmg sis..adoi la..sbr je la..dh la masa nie lari dr umah..hihi..sbb ancaman tsunami kan..sekali..ble dpt mkn..cmnie lak jadinya..

btw..owner tue pandang je ifa amik2 picture sis..hihi..peduli la..

Weeda said...

uish..ni jenis nak amek untung je..geram betul kalo kedai cenggini..

daisy said...

kita bako je kedai nih.bako!!bako!!

tiefazatie said...

weeda: aah..mmg tue..kin sakit hati kan2..

daisy: haha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...