Monday, March 14, 2011

cheesy crabstick + cheesy hotdog in kulit popiah!made by tiefazatie..=)

salam peeps!yeay!mari la kita cuba masak benda pelik2 lagi!hihi..bila penyakit gila memasak datang..nie la jadinya..macam2 ifa hentam buat sesuka hati ye kawan2..haha..dah la tengah2 malam buta nie memasak ok..hihi..tue la..masalah2..siang2 xde perasaan nak makan..bila dah tengah malam..datang plak idea dan penyakit meroyan!haha..nie makan bersama my sis aziema yaa..die tukang tengok+makan nie..haha..ifa tukang buat+makan juga la..tak nak tengok je..haha

tajuk tue..ifa hentam saja buat!haha..lala..sesuka hatiku kan2..jum sediakan bahan kawan2!hihi

1. kulit popiah
2. crabstick
3. hotdog
4. cheese chesdale
5. sos cili thai
6. sedikit tepung (nak wat lekat kulit popiah saja..)
7. sedikit minyak (nak goreng la!hihi)

okie cara2 die sama je la cam buat popiah goreng!hihi..cuma ganti inti saja...=)

ifa buat camnie...amik kulit popiah..letak la crabstick/hotdog tue..lepas tue letak sikit sos cili thai n cheese chesdale tue...cheese tue tak kisah nak jenama apa pun..tapi kawan2 potong la kecik2..cam ifa wat ngam2 sama saiz dengan cracstick/hotdog tue..hihi..pastu lipat2 cam popiah la..nak lekatkan guna tepung yang dah dibancuh tue..siap!hihi..tapi cam xde effect pun letak sos cili tue sekali...haha..sebab ifa dok cicah gak ngan sos cili nie..hihi..owh pastu hotdog tue ifa belah dua..pastu belah lagi dua..hihi..sebab cam besar sangat plak kalu letak separuh nie!haha..tak cumil la..=p

sedap weh!lagi2 ada cheese nie..haha..mengemokkan badan jap!lala...tapi serius sedap gle!..=)

naa..best kan!terliur ifa..haha..nak buat lagi la!

hitam2 tue ialah cheese yang dah terkeluar nie..hahaha
sibuk nak biar garing..dah terlebih plak..=p

pergh...mantapkan!nie yang guna crabstick tau..hihi
meleleh lagi tue cheese...=)

yang nie plak yang guna hotdog!
cumil ja nie..ada juga tue cheese dalam..=)

nice kan resepi nie..simple dan senang!
pastu sedap lagi makan panas2 nie..hihi..
cuba jangan tak cuba..=)
ke korang memang dah biasa buat..ifa yang lambat..haha..=p


p/s: ifa xon9 nie..ada di melaka..=)

12 comments:

alinac lover said...

nyum2~ nnti leh try heeee

MamaYatie said...

ifa...tergugat la iman menengoknya..

Mama Zharfan said...

lamanya ifa pegi melaka :)

Ogy said...

hamboi2 anak dara ni....dh leh kahwin ni....heheeeee

Weeda said...

kalau letak mayonis sekali dalam tu mesti lagi sedap..hee..=)

aDieyZa said...

terliur jap.. yummy2!!

Atsuko Ichirou said...

lapo la...

ardinihumaira said...

ifa.. nak etep... huhu

sarah mohamad said...

nak tryyyy buat ! makan petang2 ni best nih !

Myra Jay said...

Wahhhh!! Memang mantap dan sedap la Iefa.. Kreatif la Iefa nie ;)

tiefazatie said...

yong: hii..boleh2..

mamayatie: hee..try la buat sis..=)

mz: hee..ada byk bnda nk setel sis..

ogy: hihi..ye ke mama..muda lagi nie..haha

weeda: blh jg..haha

adieyza: yummy!

atsuko: hihi..best kan2..

dni: meh sni dear..hihi

sarah: sila la..hihi

tiefazatie said...

myra: hihi...ye ke sis??main hentam je sis..tp sedap tau!haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...