Wednesday, March 23, 2011

part1: ancaman tsunami di pantai batu burok..tepi rumah ifa!

salam peeps!hee..jum ifa nak share picture2 yang ifa snap masa 11mac2011 yaa..masa yang jepun kena tsunami tue...n then after that area pantai batu burok pun kena warning supaya tinggalkan rumah masing2 sebab ancaman tsunami tau...polis siap datang lagi kawasan rumah ifa nie..suruh keluar tinggalkan rumah!

mau tak terkejut??terkujat segala pun ada ok..dah my parent xde masa nie..dorang pergi mydin..mau beli barang2..sekali dorang dapat kol daripada jiran cakap polis suruh tinggalkan rumah..sebab ada ancaman tsunami nie..pe lagi..cepat2 la my mum kol ifa..suruh keluar dari rumah nie..hihi..ifa lak baru je nak on9..so blur2 nie..haha..siap tanya betol meh?pastu my dad plak cakap dengan serius..ko bawa adik2 keluar dari rumah sekarang juga..pergi kat padang depan sana..aiseh..ifa pun ok je la..mula2 ok..lama2...terfikir kan..nervous terus!haha

weh...rumah ifa betol2 tepi pantai ok!mau tak terkejut ifa dengar ancaman tsunami tue??cepat2 siap...dah bawa purse je nie..haha..terus suruh adik2 bagitau jiran2 lain..n then kami pun gerak jalan kaki pergi padang depan tue tunggu my parent..hihi..

nie masa baru je keluar dari kawasan rumah ifa..
korang nampak tak pintu pagar tue?itu la kawasan rumah ifa..
ada lebih kurang 12keluarga tinggal situ..kuarters kan..hihi
pastu korang nampak tak pantai tue?
dekat gle ngan umah ifa kan2...

nie masa lepak kat padang tue..hihi
sempat je ifa main buaian..haha..ajie tak senyum..
die cuak gle ok dengar je perkataan tsunami tue..
balik2 tanya..mana mak ayah nie..hee..
ifa rilek je..siap senyum2..haha

keadaan ombak masa tue..erm..memang besar dari biasa la..
tengok pun cuak..nie la pantai tepi rumah ifa..dekat gle..
percaya la..nanti ifa tunjuk lagi ek..

ombak besar sedang melanda...langit pun gelap je..
mendung gle weh!cuak gak la tengok..hee

ok akan sambung lagi ek..rilek2..hee

15 comments:

Jieda said...

rumah tepi pantai best kan tapi bila tengok ombak pantai yang lain macam je,agak ngeri kan

Miza Yusof said...

bestnya pantai tapi takut pulak bila dengar perkataan tsunami.

Qaseh chenta said...

teringat lak tsunami 6 thn lepas kt kg,pantai merdeka,kt kuala muda,fuhh ombak besar giler,abis sampan2,bot org kg rosak...seram jer bunyik...

tiefazatie said...

jieda: hee..mmg best kak..tp itu la..seram je tgk...haha

miza: mmg best..tp risiko jg..hee

tiefazatie said...

qaseh: itu la kak..simpang malaikat 44..isk2..mintak dijauhkan..

Weeda said...

umah ifa belakang shell tu ek?

iszieylyanziy said...

tao2x,,ari tu ade bace blog yang cakap pntai batu burok pon terkena tempias

amiey lee said...

ishhh bestnye umah tepi pantai...........sonokkkkkkkkkkkkk

tiefazatie said...

weeda: hihi..btol2...haha..

isziey: hee..mmg pun..haha..

amiey: haha..best..tp ada tak best gak kak..haha

mykhalis said...

walaupun takde ae2..tapi kalau siap polis datang bagi amaran mesti rasa ngeri gile kan?

hottest entry di blog khalis :
Transformers real di China

Rakaman sedetik sebelum Tsunami

Gambar miera liyana kini sopan

tiefazatie said...

mykhalis: mg pun ngeri kak..ada la mengeletar kejap..haha

caliph shuriken said...

risau gak kn.. mcm2 bole berlaku scara tiba2, huh...

latest en3: keyword hot macam pizza

tiefazatie said...

caliph: btol2...hee

CouLeur de Chiqu3 said...

penah sampai sini..ddk kt bungalow tepi pantai bt burok tuh...thn 2005 kot..gila dah lama...sure tnpat tu dah berubah skng kan....


takutnye klo ader tsunami kt situ...ishh meremang bulu roma..
minta disimpangkan lah ....

tiefazatie said...

couleur: hihi...ye ke..ala..sma je ifa rasa la...haha...

ancaman je..xjd lg...tp ombak besar gle la..hee..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...