Wednesday, March 23, 2011

part2: ancaman tsunami di pantai batu burok..tepi rumah ifa!

salam peeps!hee...jum sambung tengok picture lagi meh..tadi part 1 kan..hihi..nie lak ifa amik time lepas siap2 kemas segala barang..kami nak terus pergi kuantan masa nie..rumah my auntie nie..ye la..sebab sebenarnya..esoknya pun nak balik kampung kan..so bila dah jadi macam nie..so kena awal gerak..sebab tue juga..banyak giveaway ifa tak sempat join..sebab bertolak awal..bajet masa haritue la nak join giveaway2 yang due masa cuti sekolah..tapi nak wat cmne..bukan rezeki la tue kan..

kami memang bawa semua barang2 penting yaa...mana la tahu..kita bukan tahu apa2 yang akan jadi kan..so kami bersedia je la..hee..tapi tue la..b4 gerak sempat lagi amik2 picture nie..hihi..padahal..masa kemas barang2..gelabah semacam je..sebab kawan rumah kami dah kosong!haha..jiran2 semua dah blah dah..haha..maaf la..tak leh nak tunjuk kawasan rumah yang lengang itu..privacy kan...=)

see..ombak yang menganas daripada biasa...
air pun warna lain je nie..cuaca pun mendung je..
seram je ifa tau masa nie..

nie dapat snap ombak besar yang clear n fokus..hihi
ifa duk berdiri2 kat tembok tepi rumah nie..haha

tengok la langit masa tue..mendung kan2..
tue pokok2 besar tepi pantai rumah ifa la nie..hee

nie la die tembok tepi rumah ifa...rumah ifa yang paling tepi..
so paling dekat dengan pantai la..lepas tembok yang tinggi nie..
ada lagi tembok rendah..boleh je panjat dan lepak2 situ..hihi..
tue my dad n aziema ngah diri kat pintu keluar masuk ke pantai la tue..
so percaya dah rumah ifa betol2 tepi pantai batu burok??

owh ye..ada lagi 1 sebab kenapa kami steady je..nanti ifa cerita ek..=)

15 comments:

Gimi said...

mlm tsunami tu kita orang g pantai buruk...mengaum2 pantai

Adyshariz said...

akak kalau pegi tganu, selalu tidor kat hotel pantai burok..siti mmg x leh mandi sgt air laut sangat dasat..hehe

tapi best kan, asal tension jer tgk laut..tenang skit

icee-yah said...

waa..risau tul icee tgk..terasa jugak icee sbb mr,vbbf org trngganu kan..:)tcre ya

tiefazatie said...

gimi: siang tue pun dh ngaum2 wak..haha

aisha: ye ke kak..nt kalu dtg lg..inform la..leh jmp..hihi..

erm..aah..sllu gak lepak tgk laut je..tepi umah..hihi

icee: ye ke..hihi..tq dear..=)

Mama Zharfan said...

me kalau ke trg wajib singgah pantai batu burok ni :)

tiefazatie said...

mz: ye ke sis..hihi...best kan..tp bhya klu nk mandi nie...

apik pehe said...

laaa..ifa duk pantai burok jer ke?isk3..mmg tempat apik lalu lalang mase konvoi moto balik kelantan la tu..hehe

tiefazatie said...

apik:ya lo...hihi..laa..nape xbgtau...leh singgah..tp apik je la..haha..

Rainbow said...

tingat dulu duk lepak sn hu... rindu ganu.... rindu sgt..


bila musim tngkujuh, lagi seram kan.. terasa nyawa sipi2..

madammondoq said...

uish..takutnya umah kat tepi pantai..hehe..
nice blog u..
salam singgah ke blog saya juga..
TQ

bobhandburry said...

Nak tanya.. saya plan nk gi redang unung bulan ni... agak2 ok x? sbb batu buruk dan redang lebih kurang same je kalau tsunami pun.. ke x susai lg kalau nk bejalan ke redang


Zu
http://www.zuwairiaiman.com

Cik Moon said...

wa..umah dekat ngan pantai..best la.. suka duk tepi pantai..

tiefazatie said...

rainbow: hee...mmg dah...

madammondoq: hihi...mmg pun..nie wat bese je la..haha..tq..=)

bob: erm..ifa pun xpasti la..try la cek n tanya dulu boleh gi ke tak..sbb kalu perhentian..die ada masa kan nak landing sana..hee

cikmoon: isk2..ada gak yg xbest..habis berkarat2 brg kena air masin weh..

Nana said...

ish..tinggi gak air tu kan..
umah ifa ni btol2 tp laut ek
beznye

tiefazatie said...

nana: tinggi kak..kin takut tue..hihi..aah..btol2..tepi laut..meh la dtg..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...