Thursday, March 10, 2011

buat puding caramel la plak!

salam peeps!hihi..semalam..ifa n my sis dengan sengal nya..nak buat puding caramel!haha..tapi takut tak jadi kan2..so kami buat half je la..maksud ifa..ikut resepi tue tapi buat untuk separuh adunan je nie..hihi..jadi weh!haha..nipis cumil je nie..hihi..

kami ikut resepi yang guna susu pekat je nie..so tak yah letak gula..tapi..adeh..manis gle ow..nasib baik buat untuk half adunan je..so nanti boleh la bajet2 nie..hihi..tapi pasal karamel die ada kemusykilan..tak paham betol ifa nie..yang my sis ikut nie..die suh tuang lepas siap masak nie...ntah ifa pun tak tahu nie..tapi kalu tak letak pun takpe..manis dah nie..tapi xcantik plak nanti..haha..

nie la rupa puding caramel kami..haha
nie belum terlangkupkan lagi nie..
ada dalam loyang lagi nie..hihi..

btw..korang ada resepi die yang senang dan best tak?
memang ah senang je nak buat nie..
tapi kami dok gaduh2 nie..haha
sebab masing2 tengok banyak bebenor resepi nie..haha

16 comments:

alinac lover said...

sng je kan..tp yong x brapa suka sgt mkn puding gni~

tiefazatie said...

i loike!tp xleh mkn byk2..manis...adeh..haha

tiefazatie said...

yong: aah..senang je,tp tue la xske gak manis nie..hihi

ADEEYA said...

Auw auw yummy~

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

HEHEHEE..MY FEVRET NI..ALANG2 DAH DOKAT KAT BATU BUROK TUH..MOH LE SEMANGKUK..HEHEHE


Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

liyanaziz said...

wahhh.. yana suka puding caramel.. penah post dalam blog.. telur, esen vanilla, baking powder sikit, air masak sikit... pastu buat dia punya gravy, masuk gula sampai cair.. =)

Weeda said...

ifa..ni resepi yg weeda penah buat..sedap gak tau..

http://weedaleim.blogspot.com/2010/02/resepi-puding-karamel.html

Mama Zharfan said...

hehe me pun suka tp me tak reti buat gak--reti mkn ajer

Nana said...

ni kan ifa
sedap makan time buka pose kan
akk penah buat
tp xjadi hahaha

tiefazatie said...

adeeya: hee..nyum2!

wiedya: hihi..ye ke sis..meh2..tak sedap yg marah..hee

liyana: hee...ye ke...senang je kan2..=)

weeda: ye ke..tq!nt ifa usha ek..

mz: hee..ok je sis..senang saja..tp ifa pun kne blaja lg nie..haha

nana: aah2...btol2..hihi..xpe kak..buat lg..hihi..ifanya nie..terlebih manis..pastu bau telur kuat nie..kne letak lg byk esen vanila kot..hihi

ardinihumaira said...

nak sikit...
:D

tiefazatie said...

dni: meh2...ada lg nie..hihi

azlina aziz said...

Dear Ifa. Akak ni idok la penah buat puding karamel. heheh :p Tapi pernah buat puding kastard je, yang tak ada rasa tu sebab nak campur dalam koktail. Kuah koktail tu pon dah sedia maklum manis, so, kalau buat puding yang tambah susu n gula, berkali ganda lah manis nya. Boleh kencing manis tau. heh :p

tiefazatie said...

azlina: hye sis!hihi..btol2..cm ifa nie..puding tue dh gune susu pekat kan..so xletak dh gule..tp wat la karamel die tue...tp sbb puding dh manis nie..so xletak pun karamel tue dah..haha..xtahan ifa..manis..haha

❤フィザAzhafizah said...

ni ade resepi mudah :))
try la

http://sihatimerahjambu.blogspot.com/2010/08/puding-caramelyummylici0us.html

tiefazatie said...

fizah: ok dear..tq!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...