Monday, May 2, 2011

cara-cara nak buat homemade chicken chop style ifa!

salam peeps!hye2!hihi..
kali nie ifa ada amik picture masa ifa nak buat chicken chop tue!
so boleh la ifa tunjuk cara2 nak buat nie..hihi..
senang la sesangat...yang penting..
korang kena beli chickenchop mentah la!
try la cari kat kedai..ifa pun beli kat kuantan nie..hihi..
my kazen yang tolong beli kan..=)

cara-caranya..

1. cuci chickenchop mentah tue..


2. then salut seluruh chickenchop itu dengan tepung jagung..


3. then celup dalam telur plak..


4. last sekali..salut die dengan breadcrumbs nie..


5.so akan jadi la begini chicken chop itu...


6. lepas tue goreng la!so akan jadi la hasil camnie!


7. nie plak style set hidangan yang ifa buat la bila nak makan tue..=)
coleslaw tue pun buat sendiri je..senang je pun..hihi
just potong kecik2 carrot n kobis..
lepas tue campur la 2sudu mayonis n 1 sudu susu pekat
ikut berapa banyak sayur2 korang la..
tapi ifa selalu buat sukatan camtue je..hihi


nice kan..sangat sedap dan puas hati bila buat sendiri tau!
ifa makan half saja..besar tue..haha..nanti tak habis plak..=p

senang je kan2...=)

20 comments:

tiefazatie said...

sedap tau!tp xblaja buat gravy die lagi..haha..best lagi makan dengan sos blackpepper jenama azad tue!bersama sos cili thai life..miahaha

Ijah EmoTemo said...

wah mmg nmpk sng je. hiks. nnt nk try buat jgk la!

zahidah dihaz said...

bilalah nak rajin masak macam sis ni....hehehehe



New entry:Shopping: Emilio Valentino

tiefazatie said...

ijah: mmg senang je pun..kena tekun je..haha

zahidah: xpe...nt2 dtg la mood tue..hihi..ifa pun ikut mood gak nie..

Mama Zharfan said...

me singgah BW sbb gumbira dh dapat streamyx ni hehe ;)

nampak sgt sedap tu..my fav!!

NURUL AINI NORAZMAN said...

Wahh,.senang je rupenye,.nak try buattt,.weee~ carik ayam ptg ni,.=p

tiefazatie said...

mz: wah..best la sis!tahniah!..hihi

tenet ifa lak lembab nie..huhu

aini: hihi..aah dear..try la!

Aidanatasya said...

waahhh,,,, nak try la.. :)

cam ayam kepci lak :)

Norhafiza said...

looooo senang nye ifa...kakNo tak pernah buat lagi ni, kakNo tak tahu pun nak buat coleslow tu kena tambah susu pekat haha(maluuuuunyeee hihi)..kakNo rasa leh buat ni untuk anak2..thx cz sudi kongsi ek..cayang ifa..lap u muah3x

Qaseh chenta said...

cam best jer...cam senang jer....
sedap pun ade gak....cam nak mencube jer,,,,,,bape byk cam daa....heheheh

tiefazatie said...

aida: hihi..try la sis..best..=)

kakNo: hihi..ala..xpe la kakNo..sharing is caring..hihi..try la nt ek..ifa letak susu pekat tue bg xmasam sgt..hihi..kakNo..resepi puding roti xjmp lg la..adik ifa dh hilangkan..nt ek..

qaseh: hihi..best2..senang je!hee..cuba la!hihi

Cik Mira said...

wahh tiba tiba lapo ni

tiefazatie said...

cik mira: hihi..meh la..jemput mkn..=)

**::CIKNUURUL::** said...

muaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,sedapnyerrrrrrrrrrrrrrrrr,..smlm g jln2,nk order chic chop,skali dh abes woo!<.sdihhh,..huhu,.nk sket,.hehe,.

folo u tau,.hehe,.

= d = said...

sdap nye..!!
:)

Miza Yusof said...

sedapnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! nak cuba jugak. macam best je ni :)

tiefazatie said...

ciknuurul: alolo..cian die..ala..nie pun dah abes nie..tgl picture je nie..hihi..amik la..tq..=)

d: yup!opkos!hihi

miza: sssggggtt2 sedap miza!hihi..try la..=)

Cikgu Idris said...

wah! boleh bukak kedai ni..

HAJAR hasan said...

whoaaaa! sumpah terliur. nak jugak~

hari tu mkn dkt kfc, rasa dia biasa je. ;(

tiefazatie said...

c.i: hihi..xmampu lagi cikgu..hihi..makan sendiri boleh la..

hajar: ye ke..terharu..hihi..meh la..amik2..hihi..ye ke..ifa xpergi pun makan..sebab dah tau buat sendiri kan..jimat..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...