Monday, November 14, 2011

yeay2!macarons trex yang comel lote dah sampai..=)

salam peeps!hye2..yeay2..ifa sangat suka hati nie..macarons trex yang comel lote dah sampai semalam!awesome..tq so much trex!sangat la comel..adui la..hee..trex cakap paling bagus kena sejukkan dulu dalam peti sejuk selama 24 jam..lepas tue bila nak makan kena biar dulu 30 minit ikut suhu bilik..after that..baru la sedia untuk dimakan!adui la..macam sedap je nie..terliur tengok..ifa letak dalam peti sejuk dalam 8jam je kot..haha..pastu amik makan dah!haha..trex kata boleh..hihi..

1st time ifa dapat parcel poslaju guna kotak nie..
suka nie..hehe..=)


comel je kan2..hee...excited!

trex..kemas gle newspaper ko letak nie..
siap gulung cantik2 gitu..sama lak tue..hehe
nak keluarkan pun neves tau..

taa-daa!!macarons trex yang comel gle!
adui la..warna-warni...tergoda..terliur...sob2..tapi macam ada pecah2 sikit la trex..isk..poslaju KT nie siut je la..padahal trex dah bungkus elok2 tau..lagipun trex cakap pos ke penang elok je nie..so,boleh tak cakap dorang yang buat keje kasar?haha..sebab tiap kali ifa dapat makanan kalu guna poslaju nie..mesti hancur nie..adeh..

nie lak kalu tengok dari bahagian belakang nie..adui la..comel kan2..warna-warni lagi nie..trex..warna pink nie ke yang melekat kat hidung ko tue?hehe..comel2..pastu terserlah la juga macarons yang ada pecah2 nie..rilek trex..bukan salah ko..parcel nie memang dah cukup kemas dah nie..atas bawah ada newspaper gulung2 yang smart tue..tq so much trex!mesti sedap nie kan2..hee..akhirnya..dapat gak ifa merasa macarons kegilaan ramai nie..hee..=)

nie la die macarons trex yang comel itu!hee..comel gle kan2..warna-warni lagi tau..tapi..manisnya trex..adui la..ifa makan sebiji je kot..haha..adik2 ifa pun makan sorang sebiji je nie..manis..hehe..ada lagi nie dalam peti sejuk nie..hehe..perisa die lain2 eh ikut warna?tapi pewarna die macam kuat nie..terus berwarna gigi dengan lidah kteorang bila makan nie trex..hehe..

zoom lagi macarons trex!hee..
bukan selalu dapat makan macarons free nie..
tq so much trex!


jum join toluna ini dan dapat hadiah yang menarik!

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..
samsung corby II pun comel gak..hihi..
samsung nak bagi free gift nie..cepat!

27 comments:

Fara E's said...

comelnyeee ! syg plak nak mkn , haha

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah2..bertuahnye ifa...
banyak plak tu..
sangat comel..
kalerfull lagi.. ^_^

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

sedey nyer uols
tapi x tahan nak makan manis sgt la
syg kan mac uols retak gituew

IntaNBerliaN said...

akak pun dah try macaroon tp yg cik min punya.. sedap jugak ;-)

Ardini Humaira said...

bestnye dapat free...
mahai taw kalo beli.. nyammmsss

fieda said...

macaron free..?byknya ifa dapat..tp tu la macaron ni manis kan..pastu kaler pun pekat..tak blh mkn selalu ni..

Mama Zharfan said...

nampak sgt comel :) me lom pernah try mkn pun hehheh

~diAhOntHeblOg~ said...

meh pos 1..ekekek

ADEEYA said...

Perghhhh untunglaahhh :D hiiii

Nana said...

mmg manis melenting
sikit je bole la makan
banyak2 kalu..kena potong kaki hehee

Fabulous Me said...

Wow! Dpt lagi adiah :) beshhh betol lah! Owww i luff macaroon! Tp xle byk2.. Sbb tak suke manis.

fiQ'Ra said...

wahhhh... bestnya.. tapi kena sejukkan duku tu.. :)

NUNU EERA said...

kaler die tu yg wat nk mkn.. bru je mkn yg warna pink tdi.. ;)

tricksrex said...

hah itu la pasal
sebab sebelum ni ada jugak yg pecah2 retak tu
tapi parcel yg sama mcm ifa dihantar ke penang org yg dpt tu kata elok
tu yg excited nk tau ifa nye elok x sbb dkat je kan kita ni huhu
sori ye jadi camtu
lepas ni mmg poslaju diblacklist la 100%

kekeke macaron mmg manis ifa
sangattt manisss
tapi manis lagi org yg membuatnya hahaha
aah warna pink tu la yg melekat tuuu
bayangkannn!haha

Cik Bambam said...

wpon hancur! masuk mulut sedap jugak~ hehehe

Lin Azlina said...

betul tu ifa...walau dah elok bungkus2 tapi still rosak jugak kan..sis pun penah order macaron jadi camtu

dilazfamily said...

alamak terliru tgk.macam sedap je.tak bagi akak sikit punnn

SyUhAdA said...

wahh..sedapnye nmpak..

Cik Bib said...

memang trex ni terer buat macs. tp masa sampai kat uma i...lagi dasat ghuper nyer. HAHAHA...tu kira comel lagi la. hikssss...

fiezah91 said...

wah sampai dah ifa. hehe.. tahniah2. hehe.

LiLy @ MumMyQiStInA said...

eh..sis rasa dah komen entry ni tadi.. ;)

Comel sungguh macaron ni..kalerfull.. ^_^


Ifa..sis ada TAG ifa ni.

http://qistinaolivia.blogspot.com/2011/11/contest-teka-harga-burger.html

tiefazatie said...

fara: mmg comel kan..ifa mkn sikit2 je..haha..

lily: tq sis..aah..byk kan..hee..mmg warna warni..rambang mata!haha

ladyayu: nape sedih sis?sabo2..huhu..aah..ifa pun mkn sebiji je mula2 nie..haha..aah..tp nak wat camne kan2..huhu

intan: tau2..yg alisha suka tue kan2..hee..sedap2..tp manis la..hihi

tiefazatie said...

dini: aah..mmg best..tau..mahal gle kot..hee..alhamdullilah..rezeki..

fieda: aah..trex bagi nie sis..hee..alhamdullilah..aah..mmg manis n pewarna pekat..btol2..xleh mkn selalu nie..

mz: kan2..hehe..nt sis try la..tp manis..hee

diah: alo..kang pos kat sis kang lagi hancur lebur..hehe

tiefazatie said...

adeeya: alhamdullilah dear..=)

nana: kan2 sis..hehe..haha...tau xpe..jarang2 le mkn nie..hehe

fabulous: hee..alhamdullilah..rezeki adik2 sis..hee..ifa nie bru 1st time mkn..terkejut..manis..ifa kureng mkn manis2 gak..

fiqra: mmg best..aah..sudah tue dear..8jam kot dlm peti sejuk!haha

tiefazatie said...

nunu: aah..tau xpe..haha..ifa pun amik pink dulu..pastu merah!

trickrex: ye ke..untung ah org penang itu dpt elok je nie..mmg kte kira dekat la kan2..ntah pape je nie..sabo je la kan2..huhu..xpe la..bukan slh trex pun..trex dah balut elok2 pun..

tue la trex..mo terkejut beruk mkn nie..haha..aiseh..ye la..mmg manis sbb hari2 main gula..hihi..hahaha..mmg le xde perasaan adik ko tue trex oi...haha

cikbambam: hee..tau xpe sis..kekeke

lin: kan2 sis..sabo je la..huhu

tiefazatie said...

dilaz: hee..alo..sis jauh..kalu sebelah umah bagi dah..hihi

syu: sedap2..tp manis la dear..hee

cik bib: kan2..hehe..ye ke sis..xpe la..janji dpt gak rasa kan2..hihi

fiezah: aah lalink..maceh2..hihi

tiefazatie said...

lily: dh sis..ifa yg lambat approve nie..hihi..mmg comel kan2..

ok sis..tq..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...