Tuesday, November 15, 2011

homemade chicken chop kegilaan adik-adik ifa..=)

salam peeps!hye2..hee..semalam ifa kena masak chicken chop untuk adik2 ifa nie..c fakhri la yang paling overdose ok..balik2 bising nak makan chicken chop selagi ifa tak mula masak nie..haha..sengal gle punya adik..=p..ye la..lepas nie ntah bila lagi ifa boleh masakkan chicken chop untuk dorang kan2..huhu..

nie la die rupa chicken chop yang ifa masak semalam..hehe..ada seketul tue terhangus..takde dalam gambar eh..=p..tapi tetap sedap tau..hihi

kte zoom lagi chicken chop nie eh..ifa beli ayam mentah yang memang untuk masak chicken chop tue..pastu ifa lumur la sendiri tepung jagung+telur+breadcrumb tue..nice kan..tak payah bayar mahal2 nie..hee..

nie la die chicken chop yang ifa makan..separuh je eh..baru la boleh habis makan..hihi..siap ada coleslaw lagi..hehe..senang je nak buat..tapi tue mak ifa dah tolong buatkan la..hihi..fries tak sempat makan dengan chicken chop..sebab dah habis kena bedal ngan adik2 ifa sementara tunggu chicken chop siap masak..nampak benor kelaparan..haha..

papepun..sangat happy..sebab dapat gak masakkan untuk dorang nie..hee..so,di hari-hari terakhir nie..kena la masak makanan yang ifa selalu masakkan untuk dorang kan2...=)

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..
samsung corby II pun comel gak..hihi..
samsung nak bagi free gift nie..cepat!

16 comments:

SyUhAdA said...

besnye msk chicken chop sndri..

Cik Bambam said...

hari2 terakhir?? nak kahwin dah ker ifa? :P

dah lama x mkn ciken cop..huhuu

Myra Jay said...

Wahhh bestnyer..

Nampak pun sedap ;)

tricksrex said...

alahaiiii kakak mithali sungguh
adik2 ku kalo mintak camni mmg nak kena panggg
hahahahahaha

Cheqna said...

Ni nak gi mana pulak Ifa..siap hari2 terakhir..hehe..

n patutnya bubuh ajelah gambar yang hangus tu, baru real masak..haha

:-)

mysha said...

untung saPer menantukan ko dik.. rajin memasak...ekekeke
akak nih seb bek anak bujang i kecik lagik hehehehe

Mama Zharfan said...

yum yum me suka chicken chop :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah ifa..sedapnye...
pandai ifa masak.. ^_^

IntaNBerliaN said...

wah.. mesti sedp ni ssbb kakak yg masak utk adik.. hihi

ieyza afieyna said...

sumpah !! terliur.. :((

tiefazatie said...

syu: mmg best dear..hee..=)

cikbambam: haha..jauh sekali tue sis..alhamdullilah..dpt keje sis..=)

gi la mkn sis..msk sendiri pun best tau..

myra: hee..mmg best gle sis..sedap2..=D

trickrex: haha..xde la..bese2 je la trex oi..hihi..uina..garang juga..hehehe

cheqna: nak gi keje kat kl sis..huhu..sedih..sob2..haha..dah kena makan dengan my dad n adik b4 sempat amik picture..haha

tiefazatie said...

mysha: haha..ye ke sis?mana ada rajin nie..masak suka2 je nie..haha..nape?nak jodohkan ke?kekekke..

mz: hehe..sedap kan sis..=)

lily: mmg sedap sis..hihi..xde la sis..bese2 je..=D

intan: mmg sis..sampai menjilat jari kot..haha

ieyza: alolo2..cian die..pergi mkn eh..=)

fiezah91 said...

wah. mengoda ni. argh.lapar2

tiefazatie said...

fiezah: tau xpe..ifa pun tergoda nie..haha

~diAhOntHeblOg~ said...

choooo chweetttt akak terbaik dr ladang!

tiefazatie said...

diah: haha..bese2 je la sis..=p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...