Friday, November 11, 2011

happy 20th birthday faeq!| kek blueberry cheese yang sedap + pizzahut ultimate cheesy 7 yang awesome..=)

salam peeps!hye2..hee..semalam 10 november 2011 ialah hari jadi adik ifa,c faeq yang ke-20 tahun...nie adik ifa yang nombor 3 yaa..happy birthday bro!moga panjang umur..murah rezeki..dirahmati allah sentiasa..study bagus2 last semester nie..nanti konvo boleh dapat ijazah kelas pertama dengan pointer yang gempak gle...=)..

nie la die birthday boy,c faeq..hehe..
mati ifa kalu die tahu ifa bantai wat entri nie..hahaha


nie kek pilihan my mum nie..haha..
mak suka gle kot kek perisa blueberry..
beli kat ziq bakery setengah kilo rm35.00 yaa..


nie kek yang ifa makan eh..sedap ow..hehe..
lain kali boleh beli lagi..hehehe..

kawan2 ingat tak voucher yang ifa baru je dapat semalam tengahari tue?petang tue juga ifa dah guna nie!haha..beli pizzahut nie..sebab adik2 ifa nak makan pizzahut yang baru tue..lagipun..lama dah tak beli pizzahut nie..my dad tak suka..hihi..so bila dapat voucher free nie..rezeki kami la boleh makan pizzahut nie..hehe..tapi adik2 ifa ada tambah lagi rm30.00 eh..sebab tak cukup la voucher rm30.00 je nie..hehe..lagipun kteorang memang selalu share duit untuk celebrate birthday ahli keluarga kami nie..=)

baguskan adik2 ifa..sanggup bagi sorang rm10.00 nie..semata-mata nak gak makan pizzahut sorang 2/3 slice..hehe..takpe adik2ku..nanti ifa spend korang lak eh..full paid by me la..=)

beli take away saja je..hehe..ye la..makan kat rumah lagi best pe..hehe..nape ada 2 resit??sebab ifa yang mintak asing..boleh join ultimate cheesy 7 sms contest!haha..minimum kena rm30.00 kan dalam 1 resit..lagi 1 resit tue ifa beli hot take away..yang beli 1 pizzahut regular percuma 1 pizzahut regular..=)

eh..ifa baru perasan nie..pelik..kenapa harga hot take away nie lebih rm3.00 daripada harga yang die tunjuk kat newpaper?memang die ada cakap harga mungkin berbeza-beza ikut tempat kan..tapi yang pizza ultimate cheesy 7 nie sama je pun harga die..siut je..lupa ifa semalam tengok betol2 harga kat resit..T_T

pizzahut hot take away = rm22.25 include tax
pizzahut ultimate cheesy 7 = rm37.00 include tax
so,total = rm 59.25..=)

pizzahut royal masala

pizzahut super supreme

kotak pizzahut ultimate cheesy 7..=)

nie la die pizzahut ultimate cheesy 7 kami!
add topping Hawaiian chicken..
kena tambah rm3.00 tau untuk add on topping nie..
sedap2..cuma cheese yang seketul tue je muak!haha

my pizzahut ultimate cheesy 7..=)

ifa nie kalu makan pizzahut nie..
mesti letak sos cili!haha..
kalu takde..tak ummpphh tau..hehe..

ok la..panjang dah kot ifa bercerita nie..hehe..enjoy it peeps~!erm..maybe nie last makan sama2 macam nie kot..nanti ifa tak duduk dengan mak ayah dah..sob2..sedih lak..nanti ifa cte nape eh..takde mood nak cerita pasal tue lagi..T_T

jum join toluna ini dan dapat hadiah yang menarik!

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..
samsung corby II pun comel gak..hihi..
samsung nak bagi free gift nie..cepat!

18 comments:

tiefazatie said...

happy birthday faeq!best kan makan2 semalam nie..hehe..=D

Joel Leslie said...

best best! :D

Fabulous Me said...

Baiknye die p blanje adik2.. Besh nye! Leh tumpang jdi adik tak :p

tiefazatie said...

joel leslie: best kan..hee..=D

fabulous: hee..sharing is caring sis..haha..meh le sis..=)

tricksrex said...

hai kakak ipar ;p
haha memaen je

untung la ada adik2 yg suka share2
adik2 ku suka pow2 je akaknye niiii
haha

tiefazatie said...

trickrex: haha..adui la..trex2..hihi..

alo..nie sebab nak celebrate besday adik ifa yg no.3 je dear..tue share2..kalu yg time bese2..mmg kena pow sokmo!hahha

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Happy B'day buat adik ifa..

wah..sedapnye tgk pizza yang terbaru tu..ktoprg tak cuba lagi yg terbaru ni..nanti nak beli jugak.. ^_^

tiefazatie said...

lily: tq sis..hee..

aah..sedap sis..cuma jenuh nak abeskan cheese yg sebiji itu..haha..try la beli sis..leh msk contest lg..hee

icee-yah said...

knp dah tak duduk da sekali ifa?dah dpt kerje ke..

Ummi Dania Yasmine said...

alamak...terliur lak tgk cake blueberry tu.....nyum nyum

tiefazatie said...

icee: aah..alhamdullilah..=)

ummidania: kan..sedap kan sis..hee..sabo2..=D

alvas-87 said...

best nyer pizza :)

Cik Nurul said...

sedapnya sedapnya!!!

CTK said...

waaaahhh..pizaaa..
hepy besday to him..
umo kitorg sme..ngort ley??
hahahahahaha

tiefazatie said...

alvas: best kan sis..hee

nurul: mmg2..hehe..teringat2 kot..=p

CTK: sedap kan pizzahut nie..hehe..owh..sama umur eh..haha..try la..haha

tricksrex said...

haha kira ada gak usaha nak kongsi2 maaaa
hehehe

IntaNBerliaN said...

BESTNYA PIZZA.. AKAK PUN SK MKN PIZZA..

BTW, EPPY BLATED BZDAY UTK ADIK IFA..

tiefazatie said...

tricksrex: hehe..bagus kan kami..hihi

intan: mmg best sis..sambil2 leh msk kontest..haha..tq sis..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...