Friday, November 18, 2011

donut BigBoss tidak mampu menandingi donut BigApple kesayangan kami..=p

salam peeps!hye2..kalu kawan2 nak tahu..kat kiosk2 yang ada di pantai batu burok tue..ada 1 kiosk baru buka nie..ala2 BigApple kunun..pergh..flyers die cantik ow..memang ala2 BigApple la..so kami saja je la nak mencuba donut BigBoss itu..nak tengok ok ke tidak..

err..bagi ifa dan adik2 la..better lagi makan donut BigApple ye kawan2..maaf la..nie je la sekali kami beli donut BigBoss nie..bukan tak nak support usahawan tempatan nie..tapi masalahnya..harga die dah la lebih kurang donut BigApple juga tau..mula2 ingatkan murah la sikit..dalam seringgit lebih ke..tapi harga die rm2.20 sebiji..tue yang ada topping la..yang donut biasa rm1.90..

tapi kualiti die tak padan dengan harga tue ye..ntah la..topping die tue macam tak sedap la..ntah la..macam bahan yang murah pun ada..tak tahu la..paham baru nak berniaga..memang la bajet tak la sebanyak donut BigApple tue..tapi tak salah kan bagi kualiti yang bagus untuk pelanggan??

donut BigBoss nie sangat berminyak ok..donut die tue nampak la rendam minyak..berminyak2 nie tangan masa makan..haha..pastu donut yang ada letak ala2 coco crunch tue dah masuk angin ye..yang oreo pun sama..dah masuk angin..yang penuh kacang tue..yang ada coklat tengah2 tue..ntah coklat jenis apa die letak..tak sedap..manis nak mampus je..yang penting memang bukan coklat nutella la kan..=p..yang lain tak tahu rasa die macam mana..adik2 ifa yang makan..tapi sengsara je muka sorang2..haha

erm..masa beli nie die wat promotion..beli 6 biji percuma 1 biji..total harga = rm13.20..kan dah lebih kurang dengan harga donut BigApple tue kan..ifa selalu beli donut BigApple 12 biji = rm25.00..so kalu 6 biji baru = rm12.50 kan..naaa..so,harga donut BigBoss nie lebih mahal ke lebih kurang eh??malas pk..sebab nanti sakit hati je..sebab tak puas hati kan..haha..so maaf la..no more donut BigBoss..we love donut BigApple very much..=)

nie hanya la pendapat kami adik beradik yaa..lain orang lain taste die kan..mana tahu dengan korang ngam ke..hihi..try la beli gak sekali..tak salah kot..=)..owh ya..lain kali bagi je la terus resit bila pelanggan dah bayar ye..pelik kot bila bayar tak dapat resit..lucu..ifa lak yang pergi mintak resit nie..haha..sori..ifa nie memang jenis beli apa pun..resit perlu ada ok..lagi 1..ifa tak paham kenapa orang2 yang melepak dekat2 kiosk tue pandang pelik je masa kteorang beli?memang la masa tue kteorang je yang membeli..ntah pape..

psst...nie semua gara2 adik2 ifa la..nak mencuba kunun kan..naa..amik ko!terkedu semua!nak habeskan sorang sebiji pun payah..hahhaa

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..

samsung galaxy sII yang macho pun ok..
samsung corby II pun comel gak..hihi..
samsung nak bagi free gift nie..cepat!

20 comments:

MissCt a.k.a MuqDeq said...

Yeay!! Xde yg bley wat sedap mcm BigApple kan.. Hehe..

pena rozie said...

Ingat baru nak cuba. hu...hu...hu....

Ardini Humaira said...

comeynyeee donut.. kalo kat sini, donut muhibah cake house best :D nak p big apple malas jauh sket hehe

IntaNBerliaN said...

big apple punya mmg sedap.. tp akak xleh makan byk sgt sbb xtahan manis.. tp mmg sedap!!

tiefazatie said...

missct: aah dear..sabo je la..huhu

pena: eh sis..try la..hihi..mana tau sis berkenan...cm ifa ckp..kami yg xberkenan dgn rasa die..huhu

dni: comel kan2..hehe..tp itu la..xbest mana..huhu..owh yeke..hihi..kalu dekat leh gi cuba..nie jauh la..hehe

aisya said...

sis, mula2 sy scroll tgk gambar je mati2 ingat big apple ni.. bila baca betul2 baru tau Big Boss (xpernah dgr pun). Mcm copycat sangat kan?

miya said...

nak untung, nak untung. melayu harus sokong melayu. tp mcm ni sapa la yg mau? haha.

tiefazatie said...

intan: kan sis..sedap gle kan..adui la..BigApple gak yg best..hihi

aisya: kan2..tau xpe..mmg lebih kurang je nie..erm..i think so la..haha..nie version baru wujud kat KT nie dear..=D

tiefazatie said...

miya: hah..tau xpe sis..huhu..xdpt den nak nolong eh..sekali nie je la..=p

fieda said...

mmg big apple jugak la yg paling mantop...konon nak bersaing la tu tp hampehh..

tiefazatie said...

fieda: tau xpe sis..haha..aah..kalu kualiti die ok..xpe sis..nie alahai..kecewa je byr mhl2..T_T

zaidizain said...

lahai melelh air liur ni......

Premium Beautiful by Roslynna said...

slalu gitu la.. kot la nk jual mrh sket kan.. dh la x sdap hehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Kat sini takde kot BigBos..yg sis tau BigApple & Jco..tp BigApplelah yg terbaik.. ^^

Mama Zharfan said...

oooo...mcm tu yer :) me suka dunkin donut heheh

yen(toka ziizokukuto) said...

diorang nak warning tu,,,jgn beli,,jgn beli,,,nanti menyesal,,heheheheh

Lea Isnawi said...

tp still nampak mengiurkan

Dalila Hamid said...

menariknya... lapar pulak.. :)

tiefazatie said...

zaidi: kan2..nampak mmg sedap..tp rasa tue xsesedap mcm rupa la...hihi

roslynna: ye kot kan sis..sabo je la..huhu..

lily: hehe..kat KT je kot ada sis..haha

mz: aah sis..hehe..best gak dunkin donut sis..hehe

tiefazatie said...

yen: hahahha..adui la..yen2..

lea: btol2..mmg nampak sedap ow..hihi

dalila: mmg nampak menarik sis..tp rasa tue..xberapa tertarik..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...