Wednesday, November 16, 2011

syukur alhamdullilah..ifa dah dapat kerja...=)

salam peeps!hye2..erm..ifa sebenarnya tak tahu macam mana nak cte nie..tapi..kena juga cte nie kan2..kang kalu tetiba je ifa diam2 dari dunia blogging nie..pelik lak kawan2 kan..kalu ifa dah jarang2 post entri..join CGL..mesti kawan2 pelik kan..jadi..nie ifa nak cte la eh..buat kawan2 ifa yang selalu datang blog comel ifa nie..=)

syukur alhamdullilah..ifa dah dapat keje..tapi kontrak setahun je la..ok la kan..daripada tak keje2 kan2..company tue di shah alam..area saujana resort section u2..peremba square..ifa akan mula keje pada 21 november 2011 nie..jadi ifa akan turun KL on 19 november 2011 malam la dari KT nie..naik bas je..nasib baik adik ifa, c aziema ada kan..sebab die pun nak masuk semester baru di uitm shah alam..so kami sama2 la nanti naik bas turun KL..

ifa akan tumpang rumah pakcik ifa dulu di sentul..kebetulan pakcik ifa keje kat glenmarie,shah alam..die cakap boleh je tumpang die dulu..sebab takde la jauh sangat dari tempat keje die kot..ifa pun tak tahu lagi kan area tempat keje ifa tue macam mana..tapi nanti ifa akan cari la bilik sewa dekat2 tempat keja tue..mudah2an ada la...sebab tak mo la menyusahkan pakcik ifa n family die..

erm..ifa keje nie bese2 je..nama je gah kot..analyst programmer..haha..mati la..takut ifa weh..ifa bukan terer pun bab programming nie..tapi dah nie rezeki ifa kan..ifa kena cuba sehabis baik kan..ifa tak pernah study langsung pasal oracle..memang tak pernah sentuh pun oracle nie..huhu..tapi company tue memang guna oracle..tue yang ifa cuak nie..ifa nie baru setakat study yang kat youtube je..waa..

papepun..kawan2..tolong doakan ifa baik2 je yaa..moga ifa dapat berkerja dengan baik..dapat belajar benda baru dengan baik..dapat sesuaikan diri dengan kawan2 sekerja nanti..moga ifa dimurahkan rezeki..dilindungi dan dirahmati allah s.w.t sentiasa..amin2..

owh ya..ifa takde beli broadband pun lagi..ye la..selama nie kan duduk rumah guna streamyx je..so nie tengok keadaan dulu la..maybe if kalu susah sangat ifa beli la broadband nt..tapi kena mintak permission my dad dulu la..sekarang nie..ayah ifa macam tak mo bagi je..takpe la..kte rilek dulu kan2..=)

so..nie la sebab nape entri2 ifa akhir2 nie banyak ayat sedih2..huhu..ifa sedih la..sebab kena duduk jauh dari mak ayah ifa..adik2 ifa..sob2..takpe la..nie la die kehidupan kan..moga ifa dapat berbakti pada mak ayah ifa..adik2 ifa..moga dipermudahkan segala urusan ifa..amin..

36 comments:

Innanie | Ariffin said...

TAHNIAH IFA!!!! ALL THE BEST UTK NEW JOB.... =)

KuNanGKuNanG said...

wah..tahniah ye..keje rajin2 k..

Fabulous Me said...

Tahniah! Happy for u sis!

Ala kne la bli bband. If x, buring laaaaaaaa saye :(

MamaYatie said...

tahniah ifa..all the best dik!
sstgh co. kdg2 memang sengaja buka post kontrak, kalo kita ok mesti dia akan pegang kita...do the best yer!

selalu position bidang IT ni ada kemudahan tenet..hehe

SyUhAdA said...

thniah ifa..keja baik2 ye..nnti dtg KL ada msa leh jumpa..hehe

Miss Nadya said...

alhamdulillah ifa da dapat kerja...tapi nanti rindu la kat entry ifa..:(

Myra Jay said...

Tahniah Iefa dah dapat keje :)

Tak kisah la contract @ permanent kan, yg penting pengalaman keje tu :)

Cik Tqah said...

gud luck iefa..do your besh...

yen(toka ziizokukuto) said...

alhamdulillah dah dapat keja,,,buat sungguh sungguh yaww,,,programmer tuh,,wah,, :)

Mama Zharfan said...

congrats!! me tumpang hepi and me doakan ifa akan sukses keje kat tmpt baru amiin

tricksrex said...

congrats ifa!

IntaNBerliaN said...

akak doakan mg ifa dpt sesuaikan diri dgn keje tu ;-)

jg diri di tmpat org tau.. jgn nakal2.. hihii

mysha said...

tahniah yer darlin'...

dah dekat ngan tempat akak tu dik.. akak pun slalu turun shah alam jpe adik kat uitm tu..t leh ar roger..hehehehe

Keje elok2 k dear, kene kuatkan semangat taw.. keje nih len dari belajo..!!!

pst:ko dapat jer gaji 1st ko roger akak..mihahahaa

Lin Azlina said...

wah...oracle tuh...blajar slow2...mesti boleh...tahniah yer

LiLy @ MumMyQiStInA said...

mesti sedih nak tinggal jauh dengan familykan ifa..
Apapun sis doakan moga dipermudahkan segalanye ifa..All the best.. ^_^

ARIFFDA said...

tahniah dik...slmt bekerja :)

Seri said...

harap2 dapatlah blanja kat seri hujung bulan nanti...

tiefazatie said...

innanie: tq dear..=D

kunang2: tq sis..insyaallah..

fabulous: tq sis..hee..insyaallah sis..akan diusahakan nt..hee

mamayatie: tq sis..insyaallah..mudah2an..doa2kan la ifa nie ye..hehe..kena keje rajin2 dulu sis..mula2 xberani kot..haha

tiefazatie said...

syu: tq dear..baek la..hee..insyaallah..

nadya: alhamdullilah syukur sgt2 dear..erm...tue la psl..xpe..insyaallah..ada kesempatan..ifa buat juga n3 tau..=)

myra: tq sis..aah..btol2..pastu dpt tlg mak ayah jg kan2..=)

tqah: tq dear..i will..=D

tiefazatie said...

yen: alhamdullilah..syukur sgt2 yen..baek la..hee..nama je gah kot..ifa still zero..T_T

mz: tq sis..amin2..tq so much sis..=)

trickrex: tq dear..=)

intan: amin2..tq sis..baek la..hehe

tiefazatie said...

mysha: tq sis..hee..ye ke sis..baek la..hee..ok2..tp kalu xthn..nangis guling2 la ifa nie sis..haha..insyaallah..=)

lin: tue la sis..dasat kan..huhu..mudah2an la sis..doakan ifa ye..tq..=)

lily: aah sis..biar pun dh bese dr sekolah..tp nie kan nak keje..so lain perasaan die..huhu..amin2...mudah2an sis..tq..=)

ariffda: tq sis..=)

tiefazatie said...

seri: haha..insyaallah..mati la kalu semua org mintak spend nie..T_T

shida'R said...

tahniah ifa! moga semuanya bjlan dgn lncar amin ~

tiefazatie said...

shida: tq sis..amin...mudah2an..doakan ifa ye sis..

icee-yah said...

tahniah ifa.takpelah sedih at first kan,nnt dah ade kwn2 hope takdelah sedih lagi.skrg da dpt pelunag nak berbakti kan.mesti best.nnt ade problm icee nk buat prohrmming nak tnye ifa la ek.all the best to u.if ade pape prob yg icee boleh tolong kat sini.let me know.:)

Weeda said...

tahniah ifa...

tiefazatie said...

icee: tq dear..aah..insyaallah..pasti ada hikmahnya kan dear..iya..sgt relieve dh sekarang dh smp waktu ifa berbakti pd mak ayah..adik3..haha..boleh je..insyaallah kalu dpt membantu..hee..tq icee..ok icee..tq so much..=)

weeda: tq dear..=)

miya said...

tahniah dah dpt keja.nant jgn lupa buat '1st gaji ifa giveaway' hihii.

tiefazatie said...

miya: tq sis..haha..insyaallah..tgk keadaan dulu yaa

caliph shuriken said...

klau x silap oracle tu database.. dh ingat2 lupa pasal ni...

*congratz ifa ^^

QASEHNYA RANIA said...

tahniah...datang terjah blog u...
aii msih baru dalm dunia blogger..
minta tunjuk ajar yer..i follow u..
jom singgah blog aii..

http://lobaksusue.blogspot.com

nanakimie said...

ifa!huhu...sowi nana baru taw...congrats dear!keja molek deh:) sesenang mai la dtg upm nanti..hehe...

p/s :ifa,nak mntk contct number leh?nana ada something nak tnya...huhu....t send kat nana.kimie@yahoo.com yer

Pink Lavender said...

owww..

ifa programmer juga yer..
samalah dunia kite...
xpe,skrg bidang IT nih masyukkk..koje pon masyukk..siap2 tdo opis..muahahhaha...

apa pon congrats d new job.
n enjoy doing ur works coz programmng need u to enjoy it n it will make u do d job easier!!!

tiefazatie said...

pink lavender: baru je nie sis..hahaha..xde nya tdo2 sis...xcukup tdo ada la..haha..i will enjoy it sis..tq..=)

tiefazatie said...

caliph: btol la tue..hihi..tq bro..=)

qasehnya: tq sis..hee..insyaallah..

nanakimie: xpe..ok je la..hee..tq dear..hee..

FatinJelita said...

kejap je dah nak setahun ifa keje.. all the best, nape xde shout box?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...