Thursday, October 6, 2011

bila ayah ifa dah gle beli fridgemagnet plak! | sorry just for sharing picture only yaa..

salam peeps!hye2..hee...last week kan ayah ifa ada meeting kat penang..tapi ingat tak yang dulu before my dad pergi oversea tue..my dad ada juga meeting kat penang kan..and ifa dapat dah pun fridgemagnet penang 3 ketul lagi tau..so kali nie ayah pergi penang..ifa takde la pesan beli dah..sebab dah ada kan2..

sekalinya..tau tak..ayah ifa bantai beli sampai 6 ketul fridgemagnet penang + 3 fridgemagnet buah2an + 1 ketul free..pergh..total ada 10 ketul FM!punya banyak kan2..haha..lucu..ayah nie..die lak gle FM kot kan..haha..die cakap ifa asyik pesan beli FM je tiap kali die gi meeting luar dari terengganu kan..so tue die beli lagi..adeh..padahal dah ada kan FM penang..ifa pun tak pesan suh beli tau..nampak sangat ayah yang excited suka FM nie kan..hehe..sebab kan..semua FM lain2 jenis tau ayah beli..nampak sangat die ingat dah mana yang dah ada nie..haha..

nie just for sharing photo je eh..sah2 la ayah ifa sayang FM nie..=)

see..nice kan..ifa suka betol design FM nie!
semua makanan yang ada di penang nie..

nie design tempat2 yang ada kat penang..
hee..suka je yang apek bawa apa ntah tue..
yang apek itu ifa tampal kat peti sejuk nie..

nie lak FM buah2an..tapi takde tulis penang la..
pelik nape ayah beli..die suka kot..haha..
nie yang dapat free 1 nie..hihi..
FM buah2 nie semua bantai tampal kat peti sejuk..

harga semua sama je..3ketul= rm10

isk..kena cari peti ajaib lain lak nie..nak tampal FM lagi..=)
btw..pandai lak ayah ifa pilih design yang cantik2 kan...hee
tq ayah!ayah memang best la..


jum join toluna ini dan dapat hadiah yang menarik!

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..
samsung corby II pun comel gak..hihi..
samsung nak bagi free gift nie..cepat!

27 comments:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

wah..comel2 semuanye..pandai ayah ifa pilih ye.. ^_^

tiefazatie said...

lily: hee..comel kan sis..tue la..pandai lak ayah ifa pilih nie..haha..xsangka..=)

fiezah91 said...

comel comel. habis la, ayah ifa pun dah minat kumpul fm ni. makin byk fm kat rumah tu. hehe

tiefazatie said...

fiezah91: hihi..comel kan2..haha..tue la pasal..tapi tak semua tampal kat peti sejuk fiezah..banyak simpan kat dalam peti ajaib..hihi..ingat nak frame la..haha

tricksrex said...

haha
kena beli fridge lagi ah ni ek ifa
ahahha

PUANSTOBERI said...

yg ada gambo makanan tu unik la Ifa.
Kekda pun tak penah jumpa.
Suka..suka.. hihi :D

tiefazatie said...

tricksrex: haha..xde maknanya..simpan je dlm kotak..keke

puanstoberi: kan sis..unik gle kan..tue ifa suka..hihi..ntah mcmana ayah leh jumpa..haha

Ijah EmoTemo said...

wah semua cute2 hihi. dulu2 umi ijah suka beli FM yg buah2 or mknn. Tp sjk ada budak kecik kat umah habis dia buat main ahaha.

Nana said...

ayah ifa bole geng ngan akk ehhehe
aritu g cherating, telok cempedak & ganu bli seme fm dari tmpt tu

kakchik@ella said...

KC pun suka FM, Ifa.

mama tisya said...

unik design FM yg gmbr ada makanan tu

Mama Zharfan said...

ayah ifa sygkan ifa tu heheeh

tiefazatie said...

ijah: hee..cute kan2..hehe..owh..ifa nie baru ayah beli nie..ntah kenapa..haha..cantik sgt kot..haha

nana: mmg dah tue kak...hihi..pergh..terer la akak..hihi..

kakchik: sama la kte kakchik..hehe..

mamatisya: hee..unikkan sis..ifa pun 1st time ada FM camnie..hehe..

mz: hee..ye kot..hihi

SyUhAdA said...

cntik la FM mknn tu..nmpak sedap jer..hehe..
tetiba rindu penang pulak..

Pen MErah said...

ifa, comel la magnetfridge 2.. gile ahhhh.. nk satu!hahahahaaa

aisya said...

sy pun rase mcm nk kmpul FM je ble tgk sis kmpul.. cantik la plak.. hehe

tiefazatie said...

syu: hee...cantik kan2..hihi..alo2..pegi ah nt..hehe

penmerah: ye..hihi..comel kan2..xleh2..haha

aisya: hehehe..cantik kan..hihi..try la kumpul..miahaha..

ieyza afieyna said...

mak ieyza pun sama. kat peti ais penuh kowt.. huhu

caliph shuriken said...

sebut 6 ketul FM, rasa mcm 6 ketul nugget plak, hukk...

cindhadahniea said...

wah..banyak nye.. nak 1 ! hehehe

Woofer Storm said...

perghhh ayah dia memang terbaik la..heheee

nak satu leh??hehee

* FAR * said...

suka tgk FM char kuew teow tu. cantik..

kan anak bapak.. hehee

shida'R said...

amboii fa ape penuh apa FM kt peti ais kat umah tuh? eehehehe..

LadyBird said...

comelnya.. koleksi terlalu menarik..

CTK said...

fuh..comey sgt....lau kamu buat contest ke..boley la adiahkan kt blogger..da bnyktu..heheh

tiefazatie said...

ieyza: hihi..best kan kumpul FM nie..=)

caliph: haha..adaka...=p

cindha: hehe..xleh2...=p

woofer: mesti la!hihi..xleh..haha

tiefazatie said...

far: hee..tue adik ifa suka sebab die gle char kuew teow..hihi..aah kot..hehe..

shida: hee..xde la..ada yang ifa simpan dlm peti ajaib..hehe

ladybird: hee..comel kan2..sayang..=)

CTK: mmg comel kan2..erm..mana leh..ayah beli nie suh simpan..wat kenangan..kang marah ayah ifa tau..penat2 die beli..lain la klu ifa yang beli..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...