Thursday, October 27, 2011

akhirnya..waffles gardenia delicia dijumpai di R&R gua musang,kelantan!

salam peeps!hye2..hee..okies..sekarang ifa nak start cte pasal trip ifa and family ikut ayah ifa pergi kursus kat cameron highlands nie...firstly..sila percaya..ifa baru 1st time kot naik cameron highlands nie..adeh..kesian kan..haha..dulu masa duk ipoh ifa takde kot ikut dorang naik cameron highlands nie..kan ifa study kat labuan masa tue..hihi..so agak jakun la kan..harus la ikut sekali nie..hehe..

so..ifa nak cte nie..punya la ifa mencari waffles gardenia tue kat KT nie..tak jumpa2..tak tau la nape..takde rezeki kot kan..sekali..masa kteorang berhenti makan kat R&R gua musang,kelantan nie..ifa dah jumpa!haha..tapi yang perisa blueberry je ada nie..yang perisa lain takde nie..hentam je la beli..biar pun nampak biasa je..tapi nak gak rasa kan2..hehe..

nie la die!hehe..masa dalam keta..kteorang dah sambung gerak nie..ifa bantai snap picture nie..kang kalu adik2 ifa dah makan..tak sempat dah tue nak tahan2..hehe..tapi agak mahal kot..1 paket nie rm1.40..ada 2keping je nie..so 70sen sekeping nie..tengok gaya macam roti je nie..kalu nak garing kena panaskan balik la..baru best lagi kot..kalu makan gini je..tak sedap langsung..haha..sebab waffle tue yang ada perisa..bukan ada krim bagai yaa..takpe la..janji dah rasa kan..=p

excited kan kunun..1st time jumpa..kesian kan..haha

nie la rupa die ble dah buka paket tue..
die ada asing2 paket lagi nie..sekeping2..


rupa bila dah buka nie..macam span je weh..haha..
tak ngam di jiwa nie..kena panaskan dulu kot baru ok..
ada sape dah try panaskan x?best x?
sebab kat bilik hotel equatorial nie xde oven la..
so bantai je makan nie..terkulat2 ko nak habiskan..haha..

nyesal sikit je..sebab degil nak gak beli mahal2 nie..
tapi takpe..dah rasa kan..so puas hati dah..
tak yah beli lagi kot..bagus makan roti je..miahaha


jum join toluna ini dan dapat hadiah yang menarik!

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..
samsung corby II pun comel gak..hihi..
samsung nak bagi free gift nie..cepat!

31 comments:

Ijah EmoTemo said...

hee hari tu ijah ada jmp gak waffle ni tp tak terfikir nk try heheheh

shera haifa said...

baik beli waffle yg kat kios macam dekat supermarket, hypermarket ke.. yg tu best lg makan panas2x kot,,

yen(toka ziizokukuto) said...

dah terserlah tak sedap tu.,,,,,hehehe :),,,
sempat snap2 lagi ya,,hehe

rutikeben said...

nak satuuuu

mama tisya said...

akak pn tk try lg..ada member ckp kalo panaskn lg sedap tp ada gk ckp tk sedap...

IntaNBerliaN said...

akak dh mkn.. xsdap pun.. iklan kt tv mcm sdap.. hihii

mama tisya said...

**akak dh update gmbr biskut ladyfingers

Iza said...

Assalam..
tak pernah jumpa lagi..Selalunya beli yang fresh nye..panas dan sedap serta intinya ikut citarasa..

Dari Teratak Usang...http://azilas.blogspot.com

sarah mohamad said...

hari tu ada nampak ingatkan apa lah. rupanya waffles! jumpa dekat mydin :D

Cik Bambam said...

toast baru sedappp!! :P

suhaina laui. said...

hehehe...sis datang kedai akak le ade jual gak ;) ...tapi biasa driver lori roti xletak byk tiap kedai sb stok xbyk katanye ;)

tiefazatie said...

ijah: ye ke..hihi..untung ah ada gak jumpa..hehe

shera: kan2..mmg tue juga yg lagi best nie..haha

yen: hahaha..bese la..nama pun blogger berjaya..harus la amik picture sokmo!hahaha

rutikeben: amik le tue..xmo dah..haha

mamatisya: owh..lain2 org..lain2 taste kot kan sis..hee

tiefazatie said...

intan: kan..tapi ifa xtry lagi yg panas kan dlm oven..sis dh try?

mamatisya: okies sis..akan diterjah!tq!

iza: wasalam..owh..hee..btol la..mmg best yg fresh nie..hehe..

sarah: owh..haha..mydin mana?sini haritue ifa cari xde pun..huhu

cik bambam: wah..sis dah try eh?

suhaina: owh..ye ke sis..kedai sis katne?hihi

dhiera said...

pernah jumpe waffle ni masa nak beli wafer gk.. tp tak tahu rasanya macam mana.

tak sedap ea? naseb xbeli~

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sis pun tak pernah lg sampai CH..teringin nak pergi sana..tp tak taulah bila tu.. ;)

bobiedanbad said...

tak pernah cuba lagi, mesti sedap.

tiefazatie said...

dhiera: owh..hee..bagi ifa la..ifa xberkenan nie..xtau la klu org lain..hihi..

lily: xpe sis..nt2 smp gak..insyaallah..

bobie: haha..confident tue..lain org lain taste kan..hee

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Tak pernah nampak lagi roti ni kat sini..nampak iklan dia nampak mcm sedap..kalau mkn panas2 mmg sedaplah kut..akak stiap kali kluar meti beli waffle.. ;)

Puanbee2 said...

ifa , tk sedap kan , akk dah try ..huhu tk kena dgn jiwa ,,

Fabulous Me said...

Awk dah jmpe la jgk. Kte ni kat pj ni tak jmpe2 pon lagik :p

tiefazatie said...

lily: owh ye ke..xde lagi eh kat tmpt sis..tmpt ifa pun ifa xjmp..hihi..ye kot..x dan try lg sis..hihi..waffle panas mmg sedap..hee

puanbee2: aah kalu mkn camtue je sis..hihi..

fabolous: rezeki nak terjumpa kot..hee..lorh..ingat sana ok je nie..sabo je la..nt2 jumpa la tue..hee

ZORA said...

tak penah rasa......

tiefazatie said...

zora: xpe..nt rasa eh..=)

Onitsuka_hana said...

pernah tengok tp xpernah try

tiefazatie said...

onitsuka: owh..try la..nt bgtau eh..hihi

Nuriy Arisa said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!

sedappppppnyyyeeee!!

arisa rase cm nk masuk dlm pitc tue...
gerammm...>.<

fieda said...

kak fieda dh pernah mkn..siap beli byk lagi masa mula2 jumpe..ingatkan sdp.tp tak sedap la..panaskan pun tak sodap...baik la beli waffle kt pasaraya tu yg panas2...

CTK said...

ct xpernah pOn pergi camerOn highland...sOb3 (T_T)


waffle tu pOn xpernah try lg...sOb3(T_T)

Nana said...

xpenah makan pon
tgk kt kedai belambak
tp xpenah try
sebab xsuka sgt
ramai kata sedap

Myra Jay said...

Kalau ta sedap taknak lah try..hehee :_0

Lebih suka beli yg panas2 tu..
Memang berselera..

tiefazatie said...

nuriy: hee...nampak best kan..tp ifa xberkenan dgn rasa die la..T_T

fieda: ye ke sis..adeh..mls la ifa nak cari lagi..ingat nak test panaskan nie..dah sis pun ckp xsedap nie..pergh..baik la beli yg panas2 tue kan..hee

CTK: xpe..nt rezeki smp jg tau..ala..xberapa sedap pun nie waffle..huhu

nana: wah..kat area kak nana byk eh..kat sini ssh nak jumpa kot..ifa xjmpa lgsg..sedih..bl dh jumpa..xsedap pun..bagus beli g panas2 tue sis..

myra: ifa rasa la xsedap nie..xngam ngan jiwa nie..hehe..aah sis..best lg beli yg panas2 tue..hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...