Saturday, October 15, 2011

homemade spageti makanan kesukaan ifa..=)

salam peeps!hye2..hee..ifa nie..sangat la suka makan spageti nie..hehe..rela makan spageti hari2 daripada makan nasi je nie..haha..kalu ifa dah start masak spageti nie..kang hari2 la nak masak nie..sebab dulu kat hostel ifa suka je kot makan hari2 nie..macam2 resepi ifa buat guna spageti nie..sedap tau..=)..

but kalu kat rumah nie..ifa guna sos prego je la..yang dalam tin tue..pastu masukkan bahan2 lain sendiri la..hehe..baru la meriah dan sedap sos spageti itu..hee..selalunya..ifa guna 2 tin sos spageti prego..1 tin tak kisah jenis apa..tapi lagi 1 tin konpem guna herbs and cheese yang tin warna kuning tue..baru la ummpphh sos spageti tue nanti..=)

nie picture masa ifa lunch..


yang nie lak picture masa ifa dinner...


haha...nampak benor gle betol makan spageti nie..
bukan ifa sorang je gle spageti eh..adik2 ifa pun tau..haha..
so tue yang best masak spageti kat umah nie..konpem habis punya!
masa nie..kuah die tercair sikit..haha..tue yang kuah meladong je..=p

psst...malam nie kot baru ifa sampai umah nie..=)

jum join toluna ini dan dapat hadiah yang menarik!

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..
samsung corby II pun comel gak..hihi..
samsung nak bagi free gift nie..cepat!

20 comments:

suhaina laui. said...

sedap nyer dik! kat umah ni akak sorg je mkn xberbaloi la kalo buat...mkn kat kedai jarang jumpa yg sedap!

aisya said...

terasa mcm nk makan spageti plak..

dilazfamily said...

wow sedapnya...nak sikit boleh?

Noli said...

sedapnyeee..

Syieda_Joy™ said...

nampak macam menyelerakan je azati..^_^

LiLy @ MumMyQiStInA said...

sedapnye..kecur liur tgk.. :D

Cik Nurul said...

amboi.. sedap nye... nak cikit! eheee

=)

||aLeaSaRa|| said...

hye sis!owh akak suka masak ni time malas.akak panggil spaghetti ni masakan org malas sebab main campak2 je masak,dah siap ngeeee....owh nak trylah guna tin kuning pulak,macam sedap je.selalu guna prego yg tin merah tu je,anak2 mmg cukup suka spaghetti.

tiefazatie said...

suhaina: hee..mmg sedap sis!hihi..owh..masak la sikit2 je..hee..aah..mmg..sllu terlebih minyak je nie kalu mkn kat pizzahut..adeh..bagus masak sendiri je..hee

aisya: makan la nt..hee

dilaz: hee..amik la tue sis..hee

noli: mmg sedap sis..=)

tiefazatie said...

syieda: mmg sedap sis..hee

lily: hee..sabo sis..masak la..hehe

nurul: hee..mmg sedap gle dear!

aleasara: hye sis!hee..adaka..time malas eh..hehe..mmg pun senang gle nak masak nie..haha..tp ifa nie lama gak nak masak nie..macam2 ifa masukkan nie..hee..owh..try la..campur la baru best...rasa cheesy...=)

yen(toka ziizokukuto) said...

uwh,,,kalau teringin nak makan spagethi,,tau la,,nak cari siapa,,lepas ni ;)

Syieda_Joy™ said...

esok lusa nak buat la..syieda reti yg letak prego ngn daging je..hikhik.. nak try la yg ni^_^

amiraliyana said...

sdp.. baru td mkn spageti gk.. jiran bg. he2 kuah byk baru sedap..

tiefazatie said...

yen: hehe...=D

syieda: buat jgn xbuat..hehe..

amira: wah..untung ah dpt free..hehe..aah..kuah byk baru best gle!

F U N F A B U L O S I T Y said...

dex pun penggile spagetti gak...benda paling senang nak sedia dan makan!

tiefazatie said...

FF: kan..senang je kan2..hee..sedap lak tue..best gle!

F U N F A B U L O S I T Y said...

senang...dalam mase 20minit dah masak dah..better than mee segera!

tiefazatie said...

FF: mmg senang!tp ifa msk byk..so lama gak la..haha..yaa..btol2..hee..bagus lg mkn spageti kan2..

CTK said...

amboiii..spaggeti...nakkkkkkkkkkkkkkk!

tiefazatie said...

CTK: hee...amek le...tapi..abes dah..=p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...