Monday, October 17, 2011

mari usha duit syiling pound...=)

salam peeps!hye2..hee..hah!ifa nak share pasal duit syiling pounds lak nie..unik kot ifa rasa la..tak tahu la korang camne..duit syiling pounds nie ifa rasa..ayah ifa saja je simpan wat kenangan nie..hihi..bukan selalu ayah dapat pergi oversea kan..=)

jum kte usha ramai2!hehe..

nie bahagian depan..
duit syiling 1 pounds and 2 pounds..
1 pounds = rm5.20 kot masa ayah pergi nie..
lebih kurang la..kalu tak silap ifa..hee

nie lak bahagian belakang die..
pelik kan yang 2 pounds tue..unik btol ifa rasa nie..hee

nie bahagian depan..
50 pence and 20 pence...
nie macam duit sen2 kte la..50 sen..20 sen..
unik kan bentuk n design die..

nie lak bahagian belakang die..
macam tak synchronize je kan..hee..
nampak sangat sayang ratu kan2..

nie bahagian depan..
2 pence..yang kiri baru kot..yang kanan lama..
tapi macam lain benor warna die..kan2..

nie lak bahagian belakang die..
tengok tahun die tue..hee..pergh,yang kanan tue..lama gle!

nie bahagian depan..
1 pence and 5 pence..
lain2 kan design die..macam tak synchronize je nie..
haha..suka2 je komen..mati la..

nie lak bahagian belakang die..
naa..lain2 kan2..hee...

kesimpulannya..dorang punya duit syiling..ada macam2 jenis warna dan design nie..tapi yang paling banyak design kepala ratu la kan..pastu duit syiling pounds nie berat kot dari duit syiling kte..hee..tapi..ifa tak tahu la yang latest punya macam mana..nie baki duit syiling pounds yang ada ayah ifa bawa balik..so tengok tahun pun tahu yang lama kan2..hee..nanti ifa share yang duit syiling euro lak eh..=)

jum join toluna ini dan dapat hadiah yang menarik!

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..
samsung corby II pun comel gak..hihi..
samsung nak bagi free gift nie..cepat!

15 comments:

KSWSK said...

simpan smua duit tu..bt kenangan

mama tisya said...

syiling pound ni kalo blk msia tkleh tukar so kena abiskn guna tp akk saje simpan utk kenangan

* FAR * said...

dulu ayah akak pun buat koleksi duit syiling.. banyak penuh satu tabung..

bila adik2 main, byk yang hilang.. sayangkan..

sekarang akak pun suka jgk.. kalau ada orang g mana2 akak mintak.. tak kira lah sen2 pun jadilah..

terukkan.. hahaaa..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

unik2 design syiling ni semua..nampak mcm besar..^_^

fiezah91 said...

bet kalau dapat kumpul duit syiling mahupun kertas dari negara lain. hehe

CTK said...

fuh..mmg unik la designnyer...lau trasa nk bg free ke..contact me k..hahaha

salwaismail said...

jom tukar blog feed nak?

Mama Gee said...

pestime ni tgk syiling pound...bertambah ilmu br mama hari ni :)

Zana Adieyza said...

husband akk pun suka simpan duit syiling dr luar negara.. hobi katanya.. hihihi

Ijah EmoTemo said...

hee unik2! klu ijah pun simpan buat kenangan ;)

rasta said...

maner tie dapat tu......adus ..leh simpan buat koleksi yg berharga...
harap tie jaga dengan elok....

tiefazatie said...

kswsk: aah..mmg pun utk disimpan sis..hee

mama tisya: aah..mmg xleh tukar sis..ayah saja je simpan nie..wat kenangan..hihi

FAR: hee..sama la ayah kte sis..hehe..ala..ok la..wat kenangan..hobi kan..hihi

lily: mmg unikkan sis..hee..xde la besar sgt..besar sikit je..hee..

fiezah91: aah..mmg best..nie koleksi ayah ifa nie..hihi

CTK: mmg unik kan..hee..haha..maaf ye..nie my dad punya collection la..haha

tiefazatie said...

salwa: tukar link letak kat blog ke dear?

mama gee: hee..alhamdullilah mama..=)

zana: hee..sama la ngn ayah ifa sis..hee

ijah: mmg ijah oi...nie ayah simpan wat kenangan laa..hihi

rasta: ayah gi oversea aritue..hehe..aah..koleksi ayah ifa la nie..hee..insyaallah..=)

Seri said...

seri pon banyak duit syiling lama dari luar negeri...best juga sekali-sekala tengok..

tiefazatie said...

seri: wah..best tue kan sis..hee..nie pun ayah ifa yg collect nie..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...