Friday, October 28, 2011

19 oktober 2011: 1st day di cameron highlands part 2; strawberi yang comel!

salam peeps!hye2..sampai2 cameron highlands lepak2 jap..sebab sampai2 je hotel..hujan pun turun dengan lebatnya..huhu..tunggu reda sikit pastu keluar cari makan malam terus..nak tapau la..sebab ayah ifa makanan kursus dah ada...kteorang je la kena cari makan sendiri..hehe..makanan hotel mahal gle!tak payah nak ngada2 makan situ..haha..

macam ifa cte tadi pagi kan..kami beli nasi lemak je kat pasar malam dekat dengan kampung raja kot..lupa la..pastu otw balik hotel kteorang singgah la kedai2 tepi2 jalan tue..nak survey harga nie..tapi..siap ada beli strawberi sikit nie..nak gak makan malam tue..haha..owh yaa..kteorang duduk kat hotel equatorial eh..=)..

nie la die hasil rembatan buah strawberi malam tue..3 paket rm10..mati2 kena tipu dengan minah indon tue weh!patutnya boleh dapat 4@5 paket rm10 ok..sebab esoknya kteorang kuar jalan kat betol2 sebelah hotel equatorial tue kawasan kea farm..so ada banyak gak gerai2 jual sayur2+buah strawberi nie..so survey2..ceh..sabo je la..patutnya paling kurang 4 paket rm10 tau..sia2 je..nasib baik niat nak rasa je malam tue..tue yang beli sikit je dulu..

zoom in buah strawberi yang comel!hehe..

snap picture lagi b4 masuk mulut!haha

ok..rasa sikit dulu..hehe..serius beza gle rasa dengan strawberi yang kte beli kat supermarket!haha..tak masam langsung weh!tak tahu nak describe..tapi best gle la!sepanjang masa kat cameron highlands tue..hari2 kteorang makan strawberi!best gle!hihi..tapi hari2 hujan..adeh..tue yang constraint tue..huhu..

jum join toluna ini dan dapat hadiah yang menarik!

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..
samsung corby II pun comel gak..hihi..
samsung nak bagi free gift nie..cepat!

33 comments:

Mama Gee said...

dapnyaa tie...
bilalah mama nk sampai cameron nih..isk3

Myra Jay said...

Sedapnya buah stroberi tu..


Maybe Iefa beli pack padat tu yang mahal @ sama je?

Ijah EmoTemo said...

nangis sgt tgk strawberry2 ni *meraung* ekekekek

tiefazatie said...

mama gee: mmg sedap sis..xpe..insyaallah..nt smp gak tue..

myra: mmg sedap hari2 kat sana if amakan je nie..haha..xde la sis..mmg sama nie..1 paket nie ada 15biji..ifa dh tgk btol2 nie..survey gle2...haha..

ijah: alo2..xmo nangis meraung2 eh..hihi

Zana Adieyza said...

terlir tgk stoberi tu!! dh la zana mmg suka stoberi..

dekat kea farm mmg murah.. FM pun banyak yg murah kat kea farm tu..

NUNU EERA said...

stoberi.. sedapnye.. kat bandung pny stoberi pn manis n merah2..

yen(toka ziizokukuto) said...

huhuh,,lau betul2 kat dalam cameron mang mahal harganya,,tak kesahlah apa pun,,,,lau nak murah beli masa dalam perjalanan balik,,,sebelum nak turun bukit tuh,,banyak kedai sayur,,situ murah gila,,heheh

mama tisya said...

try strawberry cicah cekelat sedap

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Comel betul strawberry ni..
tp sis tak mkn strawberry... ;)

aisya said...

ni yg nak strawberry jugak ni.. huhu

rutikeben said...

nape tak petik sndri ifaa

sarah mohamad said...

stoberyyy!!sedapnyaaaa!!! mervelesss okayy! dah berzaman tak makan staberyyy :D

dhiera said...

terus rasa teringin~ sobsb

ZORA said...

wahhh...merah menyala..:P

Nuriy Arisa said...

strawbery!!!

wahhhhhhhhhhhhhh!!

nk sis!^_^

jelesnyyeeee dpt mkn strawbery cameron...lame x mkn...mengidam...

ADEEYA said...

Sedapnyeeeee ! :D rindu cameron! :) hihi

tiefazatie said...

zana: best gle kan sis..ifa hari2 masa kat CH mkn strawberi nie..hehe..tp ble dh bw balik umah lain rasa die kan..

owh..ye ke..xtau pun..ifa kebetulan duk equatorial kan..so mmg jln2 kaki je g situ..sebab sebelah je kan..x gi pun jauh2 sangat..hee

nunu: mmg sedap dear..wah..untung ah kamu dh gi bandung..mesti murah gle kan..

yen: xde la mahal sgt yen..cuma die memang akan naik kan harga ble hujung minggu nie..yg mahal nie kat kedai sayur yang tepi2 jalan tue la..kea farm gak murah nie..hehe

mamatisya: tue la..lupe beli hershey coklat siap2..huhu..sebab yg dorang jual mhl nie..sebatang 3 biji rm2.00..kalu beli 3 batang dpt la rm5.00 nie..huhu..nyesal xbeli siap2 hershey coklat nie..

tiefazatie said...

lily: comel kan sis..hee..laa..nape?sedap sis..hihi

aisya: beli je kat supermarket..hehe

rutikeben: mahal gle kalu nak petik sendiri rm40 sekilo kalu xsilap..huhu..

sarah: best2...sgt2 best dear!hehe..ifa pun..nie kebetulan rezeki gi CH..hari2 balun makan strawberi..haha

tiefazatie said...

dhiera: alahai...gi beli kat supermarket eh..hee

zora: aah..nie yg dh msk..so kena makan terus..hee

nuriy: hee..abes dah dear..picture je tinggal..hehe..gi la CH nt..=)

adeeya: sgt2!hehe...pergi la lagi nt..=)

♥ MS ♥ said...

wah. . .gila meleleh air liur, tengoh ni! ! !! HAHA marbelles~

tiefazatie said...

ms: hee..sabo2..best gle kan..hee..rindu nk lg!

CTK said...

gila merah menyalaaaa... wahhh..lamenyer xmakan strawberi segar gituuuuuuuuuu!

tiefazatie said...

CTK: hee..nie yg dh msk nie..so beli kena terus makan je..hihi..sedap gle dear..heaven..=D

aisya said...

kat supermarket x fresh.. nk yg fresh dr ladang.. hehe

tiefazatie said...

aisya: hehe..gi la dating ngan en.barney kat CH nt..=D

ain dzaya said...

u! air liur ain dah memjelejer...sape tolong nak lapkn nieyh!

=.=''

tiefazatie said...

ain: alahai..dear..gi cri eh beli mkn.=D

Lieyanna Esmeralda said...

bestnye...

nice :)

p/s: owner bloghok pesan, 3 Mawar part-2 dah realese...

http://bloghokite.blogspot.com/2011/10/3-mawar-part-2.html

jgn lupa follow my blog

lieyannaesmeralda.blogspot.com

Fara E's said...

ta smpai2 ag kat cameron ouh , haha

tiefazatie said...

lieyanna: mmg best gle..=)

err..insyallah...nt ifa try lagi..error la..

fara: xpe..nt ada rezeki..smp gak tue..hee

Miss A said...

yuhhuuu!strawberry <3

Cheqna said...

Lain kali hantar lerr sebekas dua strawberries kat my house...

ish ish..ni lah nak gi sangat ke C.H :-)

tiefazatie said...

miss A: yaa...hihi

cheqna: hee..tak leh sis..kang xelok dh..hihi..kan...sbb strawberi je kan..hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...