Sunday, October 30, 2011

alahai..pecah lagi lampu tido comel ifa nie..huhu | memang salah kakak kaunter poslaju yang tak tengok no.item betol2!

salam peeps!hye2..alahai..sedih hati ifa nie..bila tengok hadiah lampu comel yang diganti balik oleh kak marsha sebab pecah derai dulu tue..pecah lagi nie..huhuhu..sedihnya..tapi nak buat macam mana kan..memang bukan rezeki ifa kot sis..huhu..

mula2 nie ifa nak kasi bukti yang bukan ifa yang salah amik barang ok..see..sama kan no.item kat sticky notes yang ifa dah bagi dengan no.item barang nie!kakak spek yang jaga kaunter tue yang tak cek betol2 no.item ifa..main bagi je bila tengok nama n alamat dah sama..so suka2 buat assumption sendiri kan kak??lepas tue..tau tak bila kawan die, c makcik yang annoying itu tanya barang nie kat mana eh?kakak spek tue cakap kat barang lama yang tak amik lagi..weh..kak,ko yang tak cek no.item betol2 kan..ko yang salah kan..pe salah ko mintak maaf je..mengong..

kak,ko yang bagi barang lain kat ifa kan..ko cakap ifa yang lambat amik barang??siut gle kan ayat ko kak..depan2 ifa die cakap gitu..ifa malas nak cari gaduh..ifa diam je..bagus ifa bising sini kan..1 dunia tau kak!tahu tak kakak tue tak pandang pun muka ifa ok..die tunduk je..sah2 la die tahu die salah sebenarnya kan...kalu tak b4 this..kemain borak2 kan kak..siut je perangai!macam hampeh!ifa buat aduan on9 pun ntah poslaju amik tindakan ke tidak nie..kan?


ok la..dah2 la tue kan..benda dah jadi..macam mana juga..huhu..sabo je la..tapi at least lega sikit..boleh meluah perasaan kat blog ifa nie kan..huhu..tapi yang buat ifa sedih dan menyirap lagi nie..hadiah yang ifa baru amik tue..pecah!huhu...lampu comel yang sis marsha ganti nie pecah lagi sis..huu..alahai..sayang nie..warna putih lak nie..comel je nie..bersih suci je warna die kan..sori sis..pecah lagi nie..huhu..nie besi pemegang mentol kot yang patah nie..

kali nie takde la pecah berderai macam dulu sis..die pecah sikit je..masalahnya..kat bahagian yang atas skru mentol tue..pastu banyak gak yang serpih2 kecik nie..so ada yang tak boleh gam balik nie..pastu ifa takut kalu gam nie..tak tahan lama nak pegang mentol tue je..huhu..besi yang pegang mentol nie pun dah patah nie..

comel je design lampu tido yang comel nie kan?tapi sayang..pecah lagi..huhu..sori sis marsha..=(..

so..ifa simpan je dulu eh sis..kena cari gam yang betol2 kuat..kot2 boleh tampal balik..tapi macam bahaya sikit la..sebab ada lubang2 nanti..banyak gak yang serpih halus tak leh nak gam nie..ifa dah main buat jigsaw puzzle nie sis..takpe la..memang takde rezeki ifa la tue kan sis..sampaikan yang sis baik hati ganti balik nie pun pecah gak..huhu..takpe la..sis..tak payah la ganti balik..takut ifa kang pecah lagi..nangis lagi..huhu..ifa redha je la..bukan rezeki nie..takpe tau..

ifa rasa sis kena balut badan lampu seramik yang bentuk bulan tue dengan surat khabar banyak2 kot..sebab tue yang sokmo pecah kan..pastu bila dah letak dalam kotak yang lutsinar tue..sis kena padatkan kotak tue dengan surat khabar lagi..pastu baru la bila dah letak dalam kotak air mineral tue..letak lagi surat khabar sendal2 kan bagi tak bergerak..ifa rasa la sis..just bagi pendapat tau...tapi kalu dah nak pecah gak..macam mana juga kan sis..huhu

papepun..tq so much sis marsha!sis memang baik hati nie..sebab sudi ganti balik tapi sayang..pecah lagi nie..huu..xpe la sis..macam ifa cakap..bukan rezeki ifa la tue kan..tak payah sis susah2 nak ganti balik lampu nie..takut ifa pecah lagi kang..nangis lagi..huhu..

jum join toluna ini dan dapat hadiah yang menarik!

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..
samsung corby II pun comel gak..hihi..
samsung nak bagi free gift nie..cepat!

18 comments:

Ijah EmoTemo said...

aduss , sygnya ifa. takpela tak ada rezeki kan :(

Fabulous Me said...

Alahhh.. Xde rezeki. Kalau nak elok kan, hati2 tau. Mcm agak terok pecah nye :)

Nani said...

kesian.. sabar je ye kak!

tiefazatie said...

ijah: syg kan..aah..redha je la kan..=(

fabulous: iya sis..bukan rezeki ifa la nie..huhu..baek la sis..tq..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alahai..sayangnye ifa..
Napa ifa tak lawan jer cakap akak tu..klu kena sis mmg sis lawan balik jer..huhu.. ;)

sarah mohamad said...

alahh sayangnyaaa. benda2 elok2 dah pecah. biar lah, kira takde rezeki la tuu.

mama tisya said...

alahai siannye lampu tu pecah

tiefazatie said...

nani: iya dear..redha je nie..bukan rezeki kan..

lily: aah sis..sayang kan..huhu..malas ifa sis..ifa pun demam kan..malas la nak bising2 kat kaunter tue..ramai lg orang kan..huhu..

sarah: iyaa..nak wat camne..mmg bukan rezeki ifa la..

mamatisya: iya sis..buakn rezeki ifa la nie kan..

Puanbee2 said...

lor mcm2 nih ifa kesian betui .. org pos laju mang tah hapa2 buat kerja .. sabar je lah .. len kali bawak video rakan baru tau ..

tiefazatie said...

puanbee2: aah..mcm2 kan sis..sabo je la..huhu..tue la..byk kali dah ifa terkena nie sis..huhu..tue la..ifa xtau buat n3 nie..sbb ifa ada bukti kakak tue yg slh..apa agaknya die ingat ifa xperasan ke?mengong!

tricksrex said...

ahha
takde rezeki tu ifa
takpe sabar je
mgkin ada rezeki yg laen menanti kan

baiki elok2 k!

tiefazatie said...

trickrex: aah dear..iya..sabo je la..mudah2an..amin..baek la!hee

IntaNBerliaN said...

siannya.. pecah lagi.. mmg xda rezeki ifa la tu kot.. sabar yer dik.. :-)

ejaMaria said...

klu kat kl ni... yg akak tau poslaju mmg dah notis siap-siap jangan hantar barang kaca... diorg mmg tak jamin pasal pecah... akak sendiri pernah guna khidmat poslaju tu... depan mata akak - kat kaunter lagi... bungkusan kotak yg akak nak pos tu diorg pakai campak je... takdenya nak letak elok-elok... so klu hantar barang kaca... nasib la klu dpt sampai dlm keadaan tak pecah... diorg mmg dah gerenti 'mesti pecah'... hihihi

Mama Zharfan said...

brg2 fragile memang susah kalau poslaju ni...cian ifa :(

Cik Bambam said...

kena balut ngan paper.. biar x gerak2 dlm tuh..huhuhu

rutikeben said...

duhh sayang dah pecahh

tiefazatie said...

intan: itu la sis..mmg bukan rezeki ifa la tue kan..sabo je la..

eja: owh ye ke sis..xtau lak nie..huhu..

mz: em..ye la kot kan sis..xpe la..huu

cik bambam: erm..huhu

rutikeben: aah..syg kan..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...