Thursday, October 20, 2011

homemade chicken burger yang marvellous..=)

salam peeps!hye2..hee..bila adik ifa c aziema dah lapar..die sanggup je memasak nie..hehe..jadi ifa nie kena la tolong die..kang mo mengamok tue makcik kena masak sorang2 nie..ye la..naya je nak masak burger sampai 6 biji nie weh..maklum la..adik2 ramai..nie pun sorang takde nie..ada kat hostel..=)

ifa tolong bakar roti..celup burger dengan telur pastu panggang balik..letak mayonis kat roti..susun burger dalam piring..tue je la..yang lain aziema yang buat..hehe..bukan selalu kan dik..ok la tue..hihi..

nie la die hasil homemade burger kami..hehe..
tapi daging burger nie siap beli la weh..takde masa nak getel2 buat..haha..
nie la die burger ayam ifa..=)
salad takde..timun je ada..syukur la..hee

ngada-ngada je celup daging burger dengan telur..hehe..
teringat masa beli burger kat pasar malam jasin..
pakcik burger tue jual macam nie la style die..celup telur gaya gini..
tue yang teringat..sengaja je buat camnie..haha..
tak payah balut2..kolestrol banyak lagi nanti..=p

best kan masak sendiri..=)

psst..ifa tak on9 eh dari 19oct until 22oct tau..ifa n my family ikut my dad pergi kursus nie..=)

jum join toluna ini dan dapat hadiah yang menarik!

jum usha playbook yang terbaru nie!kalu xnak..
samsung galaxy sII yang macho pun ok..
samsung corby II pun comel gak..hihi..
samsung nak bagi free gift nie..cepat!

20 comments:

IntaNBerliaN said...

nampak macam sedap..

ifa.. maksudnya, daging tu celup dgn telur yang telah dipukul n terus masak cam biasa ek?

suhaina laui. said...

suka mkn burger tp mls nk masak sndri ;)

mysha said...

sOs dia buaT akak rASa nak ngaP jer ko nih ieFA.. da la uJAn nih.. kaT opis seJuk lak tu.. klo adA dEPan maTA da liCIn da tu.. tAK sempaT ko naK sNap pic dik!!

Ijah EmoTemo said...

dah lama tak buat burger sendiri. hihi best2!:)

* FAR * said...

emmm.. menyelerakan. nak cikit..

Ardini Humaira said...

fuhyooo sedapnye...
nak sikit :)

amirnawawi said...

Erm,, sedapnyer.. Leh kongsi nih.. he3

ADEEYA said...

WAHHHHH DAH BERTUKAR BLOG NI :D ;D ME LIKEEEEEEE :D hihihi

Pen MErah said...

sedapnya. arghhh laparlaaaaaaaaa!nmuahahaaaa

fiezah91 said...

aha, nak sikit ifa. hehe. terus terasa lapar ni tengok ni bege.

Cheqna said...

Ifa,

kira kolesterol ke...daging burger tu berapa ek..hehehe

tapi enjoy je!

:-)

Zana Adieyza said...

sedapnya!! nak cikit.. nnti leh on9 terjah blog akk k..

CTK said...

lame tul rase x makan burger...nyum nyum nyum

Cik Nurul said...

sedap! nak cikit... ;)

LadyBird said...

ni dah bleh jual ni efa.. :D..
mesti laku.. nak jual bape nih?

shida'R said...

hai..1page sume makan jerhh..terliur ^_^

tiefazatie said...

intan: sedap2..hee..aah..kalu nak buat macam tue pun boleh rasanya..yg mcm ifa buat nie..ifa dh siap masak daging burger nie dulu..dah konpem masak..baru ifa celup ngan telur yang telah dipukul lak..=)

suhaina: hee..best tau masak sendiri nie..puas hati..hee

mysha: hehe..sabo kak..tau xpe kak..nie pun ifa tahan2 je snap picture dulu baru makan..miahaha

ijah: hee..meh le masak beramai2..hihi

tiefazatie said...

FAR: alo..abes dah sis..lain kali eh..hee

dini: hye dini!hee..sedap kan..lain kali eh..abes dah nie..hehe

amir: hehe..abes dah nie..lala

adeeya: hee..comel x dear?nak komen apa2?

tiefazatie said...

pen merah: hehe..sabo sis..=)

fiezah91: hee..meh2 dtg la umah nie..tp skrg dh abes la..hihi

cheqna: ye sis..haha..tue la psl pttnya telur xyah letak dah..hehe..tp gatal tgn gak sis..miahaha..mmg enjoy je nie..haha

zana: mmg sedap sis..meh la...hee..okies!

tiefazatie said...

CTK: hee..masak la..tak pun beli je McD..hehe

nurul: meh la sini lalink..hihi

ladybird: haha..tak layak kot sis..hehe..xtau le..agak2 bape la eh?hihi

shida: hee..xde idea kan..nie je la jadi bahan..miahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...