Tuesday, February 1, 2011

bila perasaan sedih dan gembira wujud di hati!

hye peeps!hihi...owh semalam ifa sibuk jalan2 nie...keluar dengan my mum..faez...n aziema...tujuan utama ialah untuk potong rambut yang macam dah panjang sangat nie..lagipun dah lama tak trim nie..tapi sangat la kecewa dengan hasilnya...serius...huhu..

my rambut habis buruk tue makcik potong!waaaaaaaaaa!!sedih gle ok...sob2...tak berbaloi je nie..ifa suruh layer untuk nipiskan saja...n buang hujung2 rambut sikit...bukan kontotkan habis rambut ifa!huhuhu..ntah pape...sudah temberang cam pro ja nie..sekali..hampagas betol...huhu...memang la boleh ikat lagi..tapi..nda cumil sudah nie..tau ka??punya main bidak!!!huhu...owh benci lihat rambutku...sob2..

okie2...stop2..meroyan plak ifa kat sini..huhu..serius sedih lagi weh...rambut tue..bukan esok boleh panjang cepat2..waaaa...ifa tak biasa rambut kontot nie..lama dah tinggal style itu...sekarang memang bela rambut panjang lepas bahu punya...huhu...sedih2...mau nangis je rasa nie..huhu..tapi nak wat camne juga kan...dah jadi..huhu..jangan harap ifa nak datang lagi kedai itu!tak mau dah saya nie...serik...huhu...

erm..ifa diam2 je nie..padahal...geram..tak puas hati nie...haha..aziema lagi mengamok!sebab rambut die lagi pendek tue makcik potong!sengal gle...ntah pape je...tak paham ifa..huhu..camne la jiran kami boleh cakap kedai itu ok???gle ka??nie bukan ok..nie membunuh tau tak??adoi la..sabar je la..huhu...

lepas je tragedi yang membunuh mood ifa tue...ifa pergi deposit my 2nd cek yang ifa dapat haritue..haha..baru nak deposit nie..hihi..ala..rilek la...masih valid..lagipun kejap je nie...lepas tue cek balance duit lak..owh yeay!dah ada dah duit my 1st cek tau dalam akaun ifa..hihi...nanti2 nak cashout masuk asb lak..=)

owh lepas tue..alang2 al-ikhsan dekat je tue..ifa pun ajak dorg pergi al-ikhsan lak..mau cari hadiah birthday en.bebeh maa...tapi actually ifa ada je bank in duit suruh en.bebeh beli sendiri...haha..sebab sini mana ada butik nike...huhu...sebab die dah bagitau pun apa die nak..so alang2 die turun kk kan..so suh die beli sendiri la..hihi..sebab ada je kat sana die cakap la...=p

tapi...ifa nak buat suprise kunun2...nak belikan die something gak...haha..sebab memang nak poskan kad utk die..so alang2..better pos hadiah sekali kan2...tapi...ifa memang tak pandai buat suprise ok...haha..siap kol en.bebeh lagi tanya2 size..sebab size nie..lain2 tau ikut jenis tshirt..pastu tanya2 lagi design apa yang die nak...even tahu je pun mana yang die nak nie..haha..

malang sungguh apa yang die nak tiada size nie..size besar je ada nie..hihi...tapi ifa beli gak la sehelai nie..design lain lorh..murah saja...sale bha nie!haha..lucu lak..en.bebeh ada sudah warna merah..so ifa belikan yang warna biru lak..cantik la yang warna biru nie...serius!tapi jeles..ifa takde pun tshirt arsenal ok..en.bebeh dah ada banyak pun..huhu...pastu ifa dah lama xbeli tshirt nike..haha..sebab ifa sangat cerewet bila cari tshirt nike nie..nak yang betol2..smart n nice..baru berbaloi!hihi..

ini la die..hihi..ssyyhh..diam2 tau...=)

papepun..macam2 lak jadi semalam nie..haha..harap en.bebeh suka la nanti bila dapat hadiah nie..hihi...lagi 1..en.bebeh bila plak saya mau dapat tshirt arsenal nie aaa...saya mau juga 1 bha!..hihi..=)

psst..lama dah ifa tak bebel panjang2 kan...haha...owh ya..dan ifa ngah study pasal pppt DH41 nie..alhamdullilah...ifa dapat surat tawaran baru2 nie..doakan ifa ye kawan2..xpe..nt ifa wat n3 mintak tips daripada kakak2 n abang2 tau...=)

9 comments:

Miza Yusof said...

lawalah tshirt nike tu :)

Cik Tqah said...

gud luck ifa..do ur besh

Mama Zharfan said...

mesti cute rambut ifa dh kontot hehe

bertuah en bebeh dpt hadiah nike tu :)

good luck for ur interview tau :)

me dh click HB ifa :)

mama_umar_maryam said...

hi ifa, lawo tshirt tu,sure bebeh awak suke sengih manjang..
intvw DH41 all d best tau!akak dah bls komen awak kt blog akak,mls lak nk taip lg,hahahaa

Nia said...

pergh,..t-shirt arsenal lagi, sgt prihatin ifa ni..hehe

ifa, ni off topic ni..
congrats ya menang ayeen crafts GA tu, akak suka entry Ifa tu :)

NISA KHAIRI said...

mesti en.bebeh suko..nape x beli 2..t bley pakai same baju...hehe

tiefazatie said...

miza; cantik kan2..hihi..size m nie je yg tinggal..huhu..so ifa amik je la..hihi..=)

ciktqah: tq darl!insyaallah..

mz: haha..lawak sis..cam budak sekolah nie..haha..

tq sis..insyaallah...doakan ifa yaa..

i will klik urs too sis..=D

zety: hey sis!hihi...tq2...konpem sis!die gle arsenal!haha..

ok sis..tq!nt ifa bca kt sana...hihi

nia: hihi..bese la sis..kami gel arsenal...hihi..ala..malu la sis..xde la prihatin mana...hihi

tq sis...ifa pun suka gak n3 sis tue..nice..lain dr yg lain tau!

nisa: hihi..pasti sis..harap2 la..huhu..xde utk gurl sis..yg lelaki punya besar nie...cam apa ja ifa pakai nt..huhu..pastu bukan leh pakai sama pun..die kat labuan..=(

alinac lover said...

bab rambut tu mmg sadis ifa

tiefazatie said...

yong: memang sadis gle..huhu...ble la nk pjg rambut nie..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...