Friday, February 25, 2011

kupercaya ada cinta..=)

salam peeps!owh sila jangan fikir bukan2 la..itu tajuk novel yang ifa baca nie hah!haha..best tau!haha..dari witch jadi cinderella tau!nice nie..pastu best sebab watak die educated habis nie..wah..i like!motivasi tue supaya sambung study lagi kan2...hihi..=)

nie la die cover depan novel itu!
cumilkan..hihi..ada juga model sampingan nie..c ketot..=p

nie plak cover belakang nie..ifa suka sebab ada..
picture c teddy!haha..itu saja pun..=p

novel nie terbitan kakinovel tau..bukan alaf21..haha..sekarang cam best lagi kakinovel dan prima..alaf21 nie..bosan sudah..lebih kurang saja ceirta die nie..lala...jum baca sinopsis cerita kupercaya ada cinta nie...=)

Kupercaya Ada Cinta menyingkap kisah Hazz yang agak terkebelakang dalam berfesyen serta digelar sebagai ‘wanita sihir’ oleh pelajar-pelajarnya di kolej disebabkan sikapnya yang tegas dan garang ketika mengajar.
Perjalanan hidupnya mula berputar tiga ratus enam puluh darjah selepas dia bertemu dengan Fakhri, seorang pereka fesyen akibat kemalangan sewaktu ingin ke tempat kerja. Mereka berdua bagaikan seteru dan berdendam di antara satu sama lain akibat kemalangan itu lalu terjadilah peristiwa yang mengaibkan Hazz sepanjang hidupnya hingga memaksa beliau menyaman Fakhri. Fakhri yang tidak mahu naik turun di mahkamah rela dijadikan sebagai ‘hamba tebusan’ dengan syarat dia harus menukar imej Hazz dalam tempoh enam bulan.
Dalam masa yang sama, papa Hazz dan mama Razznal ingin menyatukan mereka berdua. Tetapi Hazz tidak mahukan sebuah perkahwinan tanpa sebarang cinta. Razznal pula telah pun mempunyai ‘kekasih gelapnya’ – Gabriel. Kepada Witch (rakan chatting di alam maya) Razznal meluahkan permasalahannya kerana hanya Witch yang bisa membuatkannya tertawa dan melupakan sementara tekanan hidupnya. Kepada Fakhri Hazz meluahkan ketidakpuasan hatinya terhadap papanya yang mengongkong hidupnya.
Bagaimanakah kesudahan kisah Hazz? Siapakah jodohnya? Razznal? Fakhri? Atau Zaidib… pujaan hati Hazz secara senyap-senyap itu?
Hmmm… bagaimana pula dengan Razznal? Adakah cinta songsangnya utuh bersama Gabriel? Siapakah identiti sebenar teman chatting Razznal di alam maya itu? Siapakah Witch yang sebenarnya?

best weh..ada banyak konflik..tapi ada gak part kesisan witch tue..malu gle nie..jahat c fakhri tau..pastu buat korang teka..sape la yang gay nie..haha..macam2..but sweet je dorang bergaduh2 nie..i like!hihi..dah2..tak leh cerita banyak2..sila la beli..tak rugi..sebab ifa suka!hihi..=)

p/s: moga ifa selamat sampai la hari nie..=)

7 comments:

munna said...

zama rmaja purba dulu minat sgt baca novel... skrg ni dah kurang.. lebih minat baca majalah

mama_umar_maryam said...

eh cam best je novel nih..tingin gak nk bace..tapiiiiiiiiiii..pjgnye,hehehe

tiefazatie said...

munna: hihi..mengisi masa lapang sis...hihi..

zety: best sis..xtipu tau..hihi..laa..haha..mau berhari baca yaa sis..hihi..ifa nie jenis fokus..jap je habis nie..haha

Qaseh chenta said...

tah2,razznal & fakhri tue org yg sama...hahha....cam cite sudu & garpu..hakahk

tiefazatie said...

qaseh: hihi..tak2..lain sis..hihi

Mama Zharfan said...

zmn bujang2 me suka layan novel heheeh

tiefazatie said...

mz: ye ke sis..hihi..skrg bz lak kan2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...