Sunday, February 20, 2011

boleh tak nak pakai baju kurung batik untuk interview nanti??

salam peeps!hihi..pergh..nak dekat dah nie interview tue!berdebar la plak..haha..minta2 apa yang ifa study la yang die tanya nie..haha..siap ifa buat notes ok...boleh baca nanti..hihi..sampai my sis cakap..orang repeat spm pun tak macam ifa..siut je nie..haha..sengal2..

ntah la..i really need a job..so i must try my best la kan...so usaha2...insyaallah...doakan ifa tau kawan2...moga2 melekat la keje yang nie..=)..

owh ya..ifa nak tanya nie..haha..dah nak interview baru nak tanya nie..lala...boleh tak ifa nak pakai baju kurung batik?haha..sebab..baju kurung ifa semua outdated nie..tak cantik pun..haha..cam batik tue yang cantik nie..adeh..nie la bahana dah tak buat baju kurung..dok buat baju kurung moden saja nie..haha..suka2 hati je ifa nie..pastu bj kurung ifa banyak warna pink dan purple!adeh..pengsan..

so kawan2..boleh tolong komen tak pendapat korang??ifa patut pakai baju kurung biasa but outdated design nie...haha..ke pakai je baju kurung batik latest design??haha....tolong2...

esok pagi ifa dah nak gerak dah gi kajang nie..tumpang umah kawan my dad n my mum..so pakcik hamzah la yang akan tolong anta ifa pergi tempat interview tue..sebab die pun kerja kat putrajaya...hihi...

psst...25 n 26..jom heboh weh kat sini!haha..so ifa balik umah 24 kot..hihi..

7 comments:

deAnza-wAnda said...

wahh...gud luck ifa..

Mama Zharfan said...

me rasa so long nampak kemas +sopan, should be ok. memang ada dress code kena pakai bj kurung batik ker ifa?

me dh click HB

zahidah dihaz said...

sis, baju kurung pun ada out of date jugak ke? kurung moden tak boleh pakai ke? tapi saya rasa kalau nak pakai baju batik macam kurang sesuai pulak untuk pergi interview...tanya yang lebih pakar lagilah...


Tentatif program semalam:

1. Derma darah @ UiTM

2. BPIEF @ BCCK

3. Karnival Mesra Belia Sarawak

Mia Liana said...

yang penting nampak formal.. kasut hitam bertutup. jangan lupa pakai lipstik untuk markah imej.. make up skit...

jawab nanti spontan, dan sentiasa tersenyum tau! good luck!

tiefazatie said...

deanza: tq sis..=)

mz: hihi.xde pun dress code pkai batik..but kne pakai bj kurung nie..

zahidah: aah le.nampak kusam nie..haha..isk2.kne formal nie..sllu bj kurung la..ye ke..haha..ada kata ok je..isk2..

mia: ok sis..haha..okies.adoi la.malu nie make up..haha

baek la.insyaallah sis..tq..=)

Ms and Mr Red Ribbon said...

iefa........... GOOD LUCK!!!!
Berdoa jangan lupa ye...

tiefazatie said...

msrrb: wah!tq sis!iya..insyaallah.doakn ifa sis.=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...