Sunday, February 27, 2011

alhamdullilah..doakan ifa berjaya yaa kawan2..=)

sticky notes kejap je..=)

salam peeps!hye2...ifa dah balik!hihi..but..mood nak main blog takde lagi la...hihi..maaf la..malas nie..haha...will find my mood okies..btw...kawan2...tolong doakan ifa berjaya yaa...interview pada 23februari2011 haritue...i really need that job...best la...i like...=)

nak tahu tak kawan2..ifa orang pertama yang kena interview tau untuk bilik temuduga 10 tau!hihi..tak sangka plak...sebab ifa ingat ramai dah datang nie..sekali..ifa sampai dulu untuk bilik temuduga 10 nie..alhamdullilah..lepas tue...ifa memang dah siap2 susun sijil ikut arahan kat surat panggilan tue..so ifa tak gelabah mana pun la..tapi memang sejuk juga la tangan nie..haha..ifa keluarkan clear folder dan salinan sijil2..bagi pada yang berkenaan..tandatangan kehadiran..n u know what..nama ifa yang 1st juga tau...hihi..

lepas tue ifa masuk dan tunggu la..ada tempat menunggu lagi tau dalam tue depan bilik temuduga..lama gak ifa duk sorang2 nie..lepas tue baru ada yang datang la...ifa agak ada la dalam 10 orang nie yang sama2 interview dengan ifa...termasuk ifa la..untuk sesi jam8pagi la..penemuduga ifa dua2 orang perempuan...ifa cuak juga la mula2..tapi alhamdullilah..berkat doa kawan2..alhamdullilah...ifa tenang je masa masuk bilik temuduga...=)

ifa tak sure la bape lama nie ifa dalam tue..maybe dalam 30minit kot..ntah la..sebab siap ada berhenti jap..sebab ada bacaan doa kan pagi2..ifa tak perasan jam berapa..sape2 tau tak ek?mana tahu selaras ke 1 putrajaya..hihi..tentang soalan ifa tak ingat sangat la apa soalan2 yang kena tanya nie..haha..sebab macam ifa bercakap je sepanjang masa ditemuduga nie..alhamdullilah..ifa tidak tergagap2 ataupun cakap ifa tak tahu nak jawab nie..alhamdullilah..ifa dapat jawab semua nie..alhamdullilah..antara soalan2nya..latarbelakang ifa..pencapaian tertinggi dan penglibatan kokurikulum di universiti dan sekolah..kerja2 yang pernah dilakukan..bagaimana nak terapkan nilai2 murni dalam jiwa pelajar..tentang tahun2020..dan yang paling best..visi hidup ifa..hihi..tue soalan last..dan ifa suka tengok reaksi penemuduga ifa tue..hihi..moga ada la rezeki ifa untuk berjaya dipilih oleh mereka..=)

ifa rasa bersyukur sebab ifa study nie..even..tak semua pun apa yang ifa study kena tanya kan..but..at least..i got a new knowledge kan..and my dad like it..=)..sebab ifa dapat tahu macam2 pasal negara dan pendidikan negara tau..dan pasti akan lebih gembira sekiranya keputusan yang ifa terima lepas 2bulan nanti ialah...tahniah..anda berjaya!so kawan2..tolong doakan ifa yaa...amin..

tapi..serius..ifa terkedu gak la..even 30minit tue maksimum la kan untuk ditemuduga..tapi cam kejap je nie ifa rasa..sebab lepas dah siap interview tue..ifa boleh balik la kan..masih awal ok...tue pun ifa perasan jam kul9pagi orang yang ke-2 keluar dah dari bilik temuduga nie..hihi..boleh plak kan..hihi..

owh yaa..nak tahu tak..isk..kelakar plak nie..haha..clear folder ifa yang ada sijil2 original nie...ifa tak amik pun masa ifa keluar tau!haha..ye la..mana la ifa tahu..dah penemuduga tak bagi pun kat ifa nie masa ifa nak keluar nie..tau tak penemuduga letak clear folder ifa tue kat bawah fail die..kat tepi die la..bukan kat tengah2 meja yang ada clear folder orang lain nie..konpius ifa..ingat nanti die bagi..haha..sekali masa orang yang ke-2 keluar nie..die ada bawa sekali..terus la ifa tanya..eh..boleh amik ek?haha..luar biasa nie..ifa ketuk dan bagi salam lagi..cakap maaf puan..fail saya puan tak bagi lagi...hihi..tau tak..penemuduga tue..pun terkejut..cam ada gelabah2 sikit nie..hihi..dia said sorry nie..hihi..fail ifa masih ada bawah fail die tau..tak berubah pun kedudukan nie..die ingat fail die kot..hihi..agak2 die berkenan dengan ifa tak..=p

tue je kot yang ifa nak share...picture?ifa tak amik pun picture!haha..dalam kepala dok fikir interview2...hihihi..papepun..doakan kejayaan ifa tau...nervous nak tunggu 2bulan ok..lama tue...hihi..terima kasih bebanyak pada kawan my dad n my mum..pakcik hamzah dan cikyah...sebab amik dan hantar ifa kat stesen bus kajang..pastu ifa dan my sis tumpang tido rumah mereka juga di bangi...=)

25 comments:

tiefazatie said...

syukur alhamdullilah..ifa dah buat yang terbaek..moga ifa berjaya..amin..

terima kasih kerana mendoakan kejayaan ifa ye kawan2..=)

Em's Family said...

semoga berjaya

interview ape ni Ifa? ptD?

anamizu said...

gud luck ye ifa ^^

ezan said...

semoga berjaya dapat kerja ifa, ezan doakan kejayaan ifa, hehe :)

amin....

nanakimie said...

alhamdulillah..selesai semuanya:)
moga berjaya yer ifa!

tiefazatie said...

em's family: tq sis..xde la...pppt je nie..insyaallah..jd lecturer..=D

anamizu: tq dear..=)

ezan: tq darl..amin..insyaallah...tq ye..=)

nana: iya..syukur..alhamdullilah..amin..insyaallah dear..=)

::nuRuLaDHar:: said...

gud luck ifa! :)

tiefazatie said...

nurul: tq dear..=)

Miza Yusof said...

ifa, share lag lagi pengalaman kena interview tu macam mana. nak tau jugak. hehe :)

tahniah dan semoga berjaya :)

Cik Yana said...

Kalau suka tengok reaksi penemuduga tu, InsyaALLAH ada harapan la tu. Semoga ada rezeki kat situ :)

miszlullaby said...

gud luck darling..insyaAllah =)

Myra Jay said...

Semoga berjaya ye Iefa.. Ok ar dapat tempuhi semua dengan lancar.. Mcm ada chance je :)

tiefazatie said...

miza: hihi..apa lg ek??ifa xtau nie..cbe ckp sikit..hihi..

tq..insyaallah..=)

cikyana: insyaallah..mudah2an darl..doakan ifa ya...=)

ML: tq dear..amin...insyaallah...=)

myra: insyaallah sis..mudah2an..moga2 ada rezeki ifa...doakan ifa ye sis..=)

missrivebell mumun said...

babe! good luck!

N@di@ said...

ifa nadia asa lah kan macam ifa nnti dapat surat n tulis kat dalam tu dengan suka cita dimaklumkan saudari berjaya dan tahniah hahahaha harap2 ifa berjya tau aminn

Mama Zharfan said...

glad to hear that the interview went well

ada harapan tu, doa byk2 tau
me doakan ifa dpt keje tu..amiin

caliph shuriken said...

best jaa bca en3 ni.. smoga ada rezki dpt keje ni, amin...

p/s: fail ifa tu dh amik aura pegawai tu sbb lama dok bwh fail tu, ada petanda baik ni, hikk...

latest en3: ~ aku, dia & vintage photo contest ~

.:|kamaryeah|:. said...

all the best k ifa~
semoga terpilih n mampu jd yg terbaik~
n don't ever lose hope~

:: Zanna :: said...

alhamdulillah dh selesai interview nnti tunggu result plak...insyaAllah ada reseki tu...tp jgn lupa selalu solat hajat yer..moga terbuka hati penal tuk bg markah lebih kat ifa...huhu~~ gud luck ^_^

Terkini : Dah Bayar Saman ker?? ^_^

Mat Ganu said...

gud luck ifa, semoga berjaya insyaALLAH.

tiefazatie said...

mumun: dear!tq so much!

nadia: amin..ya allah..mudah2an nad..tq so much!

mz: yup..hee..insyaallah sis..amin...

caliph: hee...amin..mudah2an caliph..

haha..ye ke amik aura caliph?haha..insyaallah..

kamaryeah: tq dear..insyaallah..mudah2an..amin..

zanna: amin..insyaallah sis..mudah2an..

matganu: tq wak..amin..insyaallah..

Ms and Mr Red Ribbon said...

iefa... moga2 berjaya yer... nanti keje kat putrajaya ke? pindah terus la tue insyaallah :)

kalau xada keje join my new GA yer...
http://redribbonboutique.blogspot.com/2011/02/jom-exchange-links-contest.html

sop said...

good luck yer EFA :)

Nur Ezzat said...

semoga kak ifa dapat keje tu..
gudluck tau. kelakar je yg dia lupa nak bg file tu.. berkenan la tu..hehe

macam tu rupanya interview ye..

tiefazatie said...

ms rrb: insyaallah sis..mudah2an..xtau lg sis posting mana.hee.
okies..nt ifa usha ek..

sop: tq bro!

ezzat: amin..insyaallah..hihi..mg kelakar nie.hihi..amin.mudah2an la die berkenan zat..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...