Tuesday, February 1, 2011

krisis mesir,nasib pelajar kita..bagaimana??

salam kawan2...adakah anda tahu tentang khabar nasib pelajar2 kita di mesir??ya allah..sesungguhnya selamatkan la mereka ya allah...lindungi la mereka semua ya allah...ifa yang baca update yang ada di blog krisismesirnasibpelajarkita nie pun dah sebak..sedih rasa hati...tak tahu nak cakap apa...korang baca la sendiri...ifa takut salah bagi maklumat...lagi susah hati keluarga mereka di malaysia nie...

ifa sebenarnya tak tido lagi nie..sedang study dan cari2 info untuk interview pada 23feb nie...sambil2 on9 blog juga...sekali ifa terjumpa link blog nie di twitter tau...so memang ifa baca dari mula sampai habis..tapi takut nak tulis kat sini..takut salah cakap..susah juga...

so kawan2 yang nak tahu tue..sila la ke sini yaa...blog krisismesirnasibpelajarkita...tolong inform pada sesiapa yang ada anak2 atau keluarga mereka yang masih ada di mesir untuk menggunakan blog nie sebagai medium perhubungan,pertanyaan,maklumat terkini..insyaallah..sebab setakat nie..memang ada saja update terbaru...di shoutmix dan cbox yang disediakan lagi ada pelbagai maklumat2 dan ada juga status terkini di mana certain2 pelajar berada...

latest info...mereka boleh berhubung menggunakan twitter tanpa internet connection tau!hp yang di-block juga boleh dihubungi juga dari malaysia..semuanya ada di blog krisismesirnasibpelajarkita

ifa doakan mudah2an mereka semua selamat...mohon pihak kerajaan malaysia cepat bertindak...sebelum keadaan bertambah buruk..hanya mereka yang berada di sana betapa takutnya mereka...huhu..daripada apa yang ifa baca...ada yang tak boleh tido...bunyi tembakan di tepi rumah...orang2 berkeliaran membawa senjata seperti pedang samurai dan lain-lain..yang paling ditakuti..ramainya banduan2 yang berkeliaran!sangat dikhuatiri banduan2 nie akan aim pada student2 malaysia...ya allah...lindungilah mereka di sana daripada sebarang kecelakaan!

untuk sebarang maklumat terkini sila pergi ke blog krisismesirnasibpelajarkita tau!

nie ada latest info yang ifa ada baca di ruangan komen entri update 00:02am 1/2/2011 (selasa)GMT +8

Bismilahirahmanirrahim….
Ini sekadar pemberitahuan maklumat secara tidak rasmi, maklumat rasmi akan dimaklumkan oleh presiden kami iaitu PMRAM, dan beliau akan memberitahu secara detail mengenai keadaan kami disini.
Untuk sekadar buat makluman keluarga-keluarga di Malaysia saya ingin memberitahu, pertama sekali bertenang dalam keadaan sekarang, keadaan kami semuanya terkawal dan kemudian yang seterusnya jangan terlalu percaya kepada khabar2 angin. Setakat ini Alhamdulillah kami tidak mendengar apa-apa berita mengenai pelajar Malaysia yang terlibat dalam kecelakaan kemudian seterusnya, pihak kedutaan akan bekerjasama dengan persatuan pelajar disini dalam menjaga keselamatan pelajar-pelajar. Pemberitahuan mengenai keadaan disini secara partikelnya? akan diberitahu oleh presiden kami apa yg, langkah yang sebenarnya? antara pihak kedutaan dan kesatuan pelajar akan diberitahu oleh presiden. Dan kemudianya yang terakhir doakan keselamatan kami .

PENGERUSI
(Unit Perhubungan Luar)
DPMD
(ZULFADLI BIN ZAKARIAH)

7 comments:

tiefazatie said...

ya allah ya tuhanku..lindungilah mereka di sana...selamatkanlah mereka daripada sebarang kecelakaan ya allah...

topimagine said...

hope kerajaan cept lah bertindak bawak blek sume rakyat m'sia yg ade kt sane kn... :(

tiefazatie said...

topiimagine: aah..latest info yg ifa baca nie..alahmdullilah..pihak TUDm dah selamat sampai...sila baca blog krisismesirnasibpelajarkita untuk details lebih lanjut..=)

Najah Unni said...
update.... keadaan di cairo masih lagi kedengaran bunyi das2 tembakan.... tetapi keadaan masih terkawal.... pihak pasukan TUDM dari Malaysia telah selamat sampai di sana untuk menbantu.... semua pelajar dikumpul dan berada di dalam keadaan selamat.... (br call adik jam 7.00 pg waktu tempatan..)... Diharapkan smua selamat... InsyaAllah....
January 31, 2011 6:00 PM

Myra Jay said...

Semoga mereka selamat disana.. Sama2 lah kita berdoa dari jauh untuk keselamatan mereka..

Akak klik HB Iefa ye :)

d_tieah said...

Kesian sgt dgr berita pasal ni..
Tp memang patut pun rusuhan tu sebab Hosni Mubarak tu geng zionis..
Cuma kasihan bila yang tak berdosa jadi korban..

Latest entry : Fynn Jamal nak bunuh aku?
: Perhatian: Krisis di Mesir dan nasib rakyat Malaysia

Mama Zharfan said...

moga2 semuanya selamat and dpt dibawa kuar dari tempat tu

tiefazatie said...

myra: iya sis..mudah2an la..mereka selamat di bawa keluar..btol tue..kita berdoa la demi keselamatan mereka..

okies sis..i will click urs..=)

d_tieah: mmg wak...ye la...pttnya..keluarkn dulu org2 yg xberdosa tue...huhu

mz: iya sis..mudah2an la..kita sama2 berdoa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...