Wednesday, January 5, 2011

2nd cek tiefazatie dah sampai!

salam peeps...hihi..ingat tak haritue kan ifa bagitau yang my 2nd cek is otw already kan2..alhamdulllilah...syukur..semalam ifa dah dapat cek itu dengan selamat!yeay!seriously..ifa sangat2 risau...lambat nie...lepas 6 hari dapat payment advice tue..sebab yang 1st cek cepat je nie..lepas 3 hari dapat nie..maybe sebab cuti new year dan cuti harimau malaya menang kan2..hihi..tapi risau gak sebab kan dah banyak kali ada surat2 ifa kena buka dan ada barang kena curi kan..huhu..so..risau la..cek nie la..hasil titik peluh ifa selama 2 bulan kan..biar la sikit pun...duit tue...sayang tau..=)



so ini la die...hihi..alhamdullilah..akhirnya selamat sampai nie...cam biasa..ifa nak cek deposit dan after that transfer masuk asb lak...hihi..senang gle nak cek deposit nie..isi je siap2 sampul cek deposit tue dari rumah..pastu gi cimb tue kan ada je peti cek deposit nie kat mesin2 atm tue..so bila2 pun ifa boleh cek deposit..masukkan je dalam peti cek deposit pastu amik resit..siap!hihi..ifa dah amik berlambak okie sampul cek deposit cimb tue..miahaha...syyhh..diam2..jangan bising2..haha..punya perasan..padahal nak dapat earning banyak nie pun dah sengsara tau...tak tahan tue..banyak nie sampul tue ifa amik..takpe..biar la..free pun..die yang letak situ...hihi..amik je la..kan2..=)

ifa nak simpan je dulu hasil nuffnang nie..sebab ifa rasa membazir lak kalu ifa belanja...lagipun xkeje2 lagi nie..so..better simpan..mana tahu boleh buat bayar hutang ptptn..haha...itu pun tak cukup pun nak bayar nie..=p..btw..ifa aritue lambat gak deposit my 1st cek nie..haha..baru je aritue masa my kazen datang nie..akhir bulan 12..dapat 1st cek tue akhir bulan 10 nie..lama kan simpan nie..haha..sengal..ala..valid lagi la..lagipun ifa jarang kuar umah..tue la pasal..my dad pun bz..takde masa tue..ifa juga kena buat sendiri..=p

okie la..panjang lebar plak ifa bebel nie..haha..lama plak rasanya tak bebel2 panjang nie..haha..okie la..sampai sini je la..kang bosan korang baca nie..haha..psst..moga this month ifa dapat cashout banyak lagi!hihi...=)

p/s: my 2nd cek from nuffnang..ngeh2~

31 comments:

Miza Yusof said...

tahniah ifa. betul tu kasi simpan pendapatan dengan nuffnang ni kan. jelesnya sebab dah dua kali cash out. 2 bulan blogging boleh dapat 200 lebih ? syabbas! miza sampai berbulan-bulan baru nak dapat 200.

tahniah ifa :)

*nak satu sampul cek deposit. hehehe :)

beaty said...

wah bestnya dapat cek dr mr nuff

Mama Zharfan said...

my cek pun belum dpt ni..payment advice 29 dec--risau gak kot1 ilang ke apa kan

Myra Jay said...

Thniah Iefa.. Ok gak duit nuffnang masuk ASB..
Leh guna utk masa depan.. :)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

woww..tahniah yer..sebab dah cash out utk kali ke 2...akak ni tgh tunggu BE jadi ME..baru nak cash out..hehe

.: Ain aka Ibu Qaisara.. :. said...

ohhh..jeles kat ifa! :p

munna said...

banyak gak ni ifa... boleh open table..

aanie said...

wah, masyuk tu ifa..bestnya..akak belum blh cashout pun lagi..:(

mama tisya said...

rezeki cek dh smp

ifa..ejaan cek tu slh...'check' yg ifa tulis tu semak

ardinihumaira said...

bestnye ifa dah sampai :)

Mama Zara said...

bestnya ifaa...sis ni baru leh cashout 1st earning...tp rasanya tggu beranak sket la duit tu..hihii

LyNn'Azlina said...

tahniah ifa..syoknya 2bulan byk tu..kira okeylah jugak...
sis nak cash out hjg bulan ni kot...xsabar nak cash out ni...hehe

Cik Tqah said...

wa..beshnye.. tqah br dpt 3rggt

Ciklinn said...

wahh leh banje ciklin KFC ni nanti...

Fairuz Fazilah said...

ifa : jeles nye ifa dpat cek nuffnang. tahniah ;D

SYaMiLa said...

salam ifa...

bestnya dapat cek..kak sya lak bila nak merasa..huhuhu

SyUhAdA said...

thniah ifa..
dh smpai pon cek tu..

*∽ IZAN ∽* said...

wah wah wahh.. ! masyukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk....!! bagus Ifa buat tabung... gi la beli emas kat HABIB discount RM20 pergram. simpan. esok2 harga emas naik leh trade in.. lagi masyukkkkkkk he he he

BlueberrY CheesE said...

huhuuh. cmne nak dapat duit banyak cm2. nuff ira x gerak2 pon. huhuh

FiesyaaChacha said...

wahh bestt! babbe, kene tag. if you have free time, do it ya. here's the link :- http://fiesyaa-chacha.blogspot.com/2011/01/tagged-from-sis-izan-banyak-tanya-betul.html

tiefazatie said...

miza: btol2..itu la psl..syg kalu spend nie..huhu..alahai..kan ifa dh explain..sbb BE je tue..kalu tak..jgn harap la..haha..xyah jeles2..haha..miza pun byk gak tue kan2...hihi..

tq miza..=)..owh meh amik kt umah nie..haha

beaty: aah..best2...hihi

mz: laa...ye ke sis??xpe2..insyaallah ada tue..=)

myra: tq sis..aah kan2..hihi..maklum xkeje2 lg...huhu

mamadamia: hee...tq sis..wah...if apun nak cashout lg bulan nie..insyaallah...=)

sis ain: alolo..xyah jeles sis..hihi

munna: haha...xde la sis..nak simpan..kalu ada pape hal..senang..=)

aanie: hee..alhamdullilah sis..ye ke..xpe..chaiyok3!

mamatisya: alhamdullilah...haha..itu la sis..mamai2 wat n3..ok ifa dh betolkan..tq sis..=)

dni: hee...aah...=)

tiefazatie said...

mamazara: hee...wah..bagus la...ok je tue sis..ifa pun 1st cashout dulu hasil 4bulan blogging nie..hihi

lynn: tq sis..hihi..alhamdullilah...wah...mesti byk nie kan...ifa insyaallah...nak cashout buat kali ke-3 gak ujg bln nie..=)

cik tqah: hihi...xpe...chaiyok3!

ciklinn: hihi..sis..ifa nk simpan...syg nk blanja..=)

fairuz: alahai..xyah la jeles2 darl..nt awak lak..hihi..tq..=)

kak sya: salam sis..hihi..ala..xpe..nt sis lak ye..=)

syu: tq darl..aah...syu pun eh?hihi

izan: hihi..alhamdullilah sis..aah..ifa wat simpan dlm bank nie sis..hihi...insyaallah sis..hihi

ira: nie sbb ifa ada BE ira..kalu stkt kempen je tue..xleh gak tue ifa nk dpt byk nie ira..xpe..usaha2..=)

fiesyaa: hee..ok noted..insyaallah darl..=D

caliph shuriken said...

waa.. byk tu..
congratz ifa ^^

tiefazatie said...

caliph: hihi..tq..=)

Ellen said...

Tahniah dik ifa..akak pun dah dapat hari ni..nanti nak buat entry gak...hehe..

mahirahnazlim said...

gi-la ! haha btw , congrats dah cashout :)

sy dah 2 thn blogging , ta cashout2 lg sbb tak dptt :(

mama_umar_maryam said...

jimat2 ye dik ;)..

tiefazatie said...

ellen: tq sis..wah..tahniah sis!

mahirah: hihi...tq..aik?kenapa la?

tiefazatie said...

zety: pasti kak..hee..=)

RuSh D said...

wah,congratz...:)

tiefazatie said...

rush D: hee...tq..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...