Monday, January 31, 2011

kenal tak kuih serabai???

salam peeps!nak tanya nie..korang kenal tak kuih serabai??kalu tak silap ifa..kat melaka ada nie tau..hihi..dulu la..tak tahu la kalu tempat lain pun ada gak..haha..ada ke weh?kuih nie dipanggil juga kuih orang mati nie..hihi..ye la..dulu2..kalu ada orang meninggal dunia..so kuih serabai nie la yang akan dihidangkan untuk tetamu makan tau..nie yang ifa tahu la..

tapi sekarang nie..orang dah komersialkan pun!haha..jual nie weh kat pasar malam jasin,melaka..3 keping = rm1.00 yaa..tapi yang nie ifa dapat free saja..haha..sebab my my kazen adila paw tue kakak yang jual kuih nie..sebab ifa beli kuih bakar melaka kesukaan my mum kat kakak nie 4keping tau!banyak tue..total rm10.00..so adila gi paw tue kakak..takleh ke bagi kuih serabai nie free kak..haha...mula2..kakak tue cam tak nak je bagi..pastu die bagi nie.sebab ifa cakap..jauh nie datang dari terengganu..haha...sengal gle..padahal..kampung ifa tue..miahaha...

nie la rupa bentuk kuih serabai tue..hihi..

nie terang sikit la..hihi..
die makan dengan air gula tue kalu tak silap..
maklum la..ye2 je dapat free..
tapi tak dapat makan pun..
sebab kami balik je rumah anta makan nie..
jap pastu terus gi jusco baru kat bandar melaka!haha

okie la nie je nak share..hihi..
korang kenal tak weh?haha
nanti ifa cerita lagi pasal gi jusco ek..=p

12 comments:

mama tisya said...

kuih serabai???akak tkleh gk..tgu blk umh br akak tgk gmbr tu

~izan~ said...

ada kelapa ke kuih tu? akak mcm pernah dengar tp mcm tak pernah mkn,ke pernah mkn tp tak kenal nama hehehe

NISA KHAIRI said...

sedap tak kuih tu?kak nisa tak pernah makan..tp selalu tengok ada banyak jual kat pasar..mungkin nanti boleh try..

Mama Zharfan said...

kat kelate pun ada ifa kuih ni, kdg2 me mkn gak

tp me sebut serabe (like sebut kelate) heheh

ardinihumaira said...

suapkan dni, ifa;)

umie akif said...

ni kuih bekang kalo kat kg sy ;)

Zur@ZaRi said...

kuih aper tue dear?

tomatokering :) said...

baru jgk kenal kueh nie hah . pelik kan name dia . kekek :P

Miza Yusof said...

kuih serabaii ? apahal nama pelik semacam je ni. heheh

Novelgurl said...

Assalamualaikum

huhhu..sy x kenal pun kuih serabai nie.. ngee~

Ijah EmoTemo said...

ayah ijah selalu suka makan kuih ni. heheheh. tp sedap jgk klu yg dgn air gula ke apa itu eh? sbb rasa manis2. hehe.

tiefazatie said...

mamatisya: ala..cian sis..nt sis tgk eh...hee

izan: erm..xpasti la sis..hihi..sbb ifa pun jrg mkn nie..sekali dpt free..xde lak rezeki nak mkn...tp kalu seingat ifa xde lak nie..

nisa: hihi..ok saja sis..sedap2..hihi

mz: owh ya ka sis..hihi..sama la nama die..slang je lain kan2..hihi

dni: meh sini sygku...hihi

umie: owh...lain lak nama die kan..ikut tempat nie..

zurazari: kuih serabai sis..hihi

tomatokering: hihi..mmg pelik dear..

miza: haha..mmg pun nie nama die miza..percaya la..hihi

novelgurl: wasalam..xpe..try cari kat melaka..kat tmpt lain ifa xtau la wak..

ijah: wah...ye ke..hihi..owh mmg sedap mkn ngn air gula tue..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...