Friday, January 21, 2011

akhirnya metered juga c 1 day acuvue moist nie..alhamdullilah masyuk...=)

http://www.blogresipi.com/wp-content/uploads/2009/12/NuffNang_2.0-full.jpg
salam peeps...huhu...kan ifa dah cakap..sob2...baru je dapat BE baru semalam kan..terus metered iklan 1 day acuvue moist tue..huhu..tak pe la..nak wat camne kan2..memang dah lama pun die tak joget2 kat blog ifa nie..berminggu dah nie ifa rasa..bagus je metered daripada jadi perhiasan kan2..macam yang 1st BE 2011 pun lagi awal metered nie...huhu..so nie metered earning ifa yang ke-21 yaa...huhu...so BE ifa memang ada 1 je nie...yang baru dapat iaitu digi happy tue je la..=]

nie la die...latest BE ifa yang metered...alhamdullilah...earning yang ifa dapat..agak memuaskan hatiku...hee..syukur alhamdullilah...total ifa dapat ialah rm51.61..syukur2...melebihi target ifa rm10.00 untuk 1 ME kan...alhamdullilah...boleh la ifa cashout bulan nie..maklum la..bulan12 ifa tak dapat cashout pun...=p..senyum2 ifa tengok total earning yang boleh ifa cashout nanti...hihi..syukur...alhamdullilah..bertambah duit simpanan untuk asb ifa...cek haritue ifa tak deposit lagi nie..haha..takde masa nak pergi bank nie...padahal tinggal masukkan dalam peti deposit cek pastu amik resit je pun..hihi..malas nak susahkan my dad...kita kena buat sendiri kan..=)

nampak sangat BE nie..sangat2 la penting untuk dapat earning yang masyuk kawan2...sebab kalu bergantung pada iklan kempen saja..mau berjanggut tunggu..sebab sekarang ifa hanya dapat rm1.00 seminggu!omg!sangat la sikit..cuba bayang kalu takde BE langsung??mau bertahun baru boleh cashout tue..isk2...ifa sangat bersyukur..ada juga 1 BE baru jalan sekarang nie..moga semakin bertambah la BE ifa...=)

alhamdullilah..trafik pun naik lagi sikit..erm..ifa rasa..haritue trafik jatuh sebab ifa dah jarang on9..pastu entri tak mantap la nie..haha..takpe..sedang usaha nie..hihi..banyak betol ifa nak cerita..tapi tak tercerita2 nie..haha..adoi la..malas betol nie..dok sibuk terkejar2 join ga dan kontest..hihi..perlu tue..side income ifa juga tue kalu bertuah..kan untung tue..=)..btw..tq yaa kawan2 yang sudi datang ke blog ifa nie...=)

erm...so en.nuffnang...sila cari pengiklan baru untuk semua bahagian iklan yaa...ifa mau BE baru nie..sebab jeles tengok orang lain ada banyak gle BE baru nie..ifa nak gak..haha...catatan nie tidak kaitan dengan siapa2 pun yaa...ianya berkaitan dengan ifa je la weh..sape lagi..haha..=p

p/s: tak nampak bayang pun iklan baru nie..ada nampak yang pelik2..tapi cam xmo bagi je jadi BE nie..haha

27 comments:

Miza Yusof said...

sama lah kita fa. acuvue tu dah me. baru je happy semalam dapat be tup tup gini pulak jadinya :(

tiefazatie said...

miza: tue la psl miza..nasib baik gak dpt BE tue seketul..kalu tak..mau nangis xde BE langsung!
syukur2..hihi

areteacar said...

ifa, mcm mne kita nak taw kalau dpt BE atau meter2 tuh? x fhmlah... =.='

YatieOwner said...

wa bestnya, sis tak pernah dpt BE pun..macam mana nak dpt erk fa? and sis nak tahu boleh, mcm mana ifa blh dpt trafik dgn mudah?sis hampeh btl..la..

Mama Zharfan said...

congrats ifa!!
byk gak total earnings utk cash out ujung bln ni kan :) lebih RM300 ker? bagus tu :) side income kan :)
mine sbb dh cash out last month, utk bln ni baru ada RM100 lebih ajer :p tak tau nak cash out or tunggu bln dpn ajer .. :p tgn sentiasa gatal nak tekan 'cash out' bila tiba ujung bln hehhehe

aanie said...

wah, mantopnya earning ifa...jeles2..hehe..

tahniah taw...
keep on blogging..:)

tiefazatie said...

areteacar:

erm..senang cerita camnie...kalu awk nampak..tiba2 wujud column buffered earning..so awk dpt la BE tue..n then iklan tue sentiasa ada je nie..

btw..BE tue..pengiklan tue yg pilih blog kte ye..bkn nuff yg pilih..so semua nie nasib la..

ME plak..kalu iklam BE awk tue dah tamat tempoh...so akan muncul la column metered earning secara automatik..maksudnya..setakat tue je la earning awk dapat..sbb dah abes dah tempoh iklan tue..

cuba awk tgk btol2 picture yg ifa letak tue..kan lain2 tajuk die..kalu yg by klik tue..under column campaigns je..

try la awk tgk eh..

tiefazatie said...

yatie:

erm..ifa nak ckp pun..xtau..sbb nie pengiklan tue sendiri yg pilih blog mana die nak sis..trafik kena maintain gak..tp..kdg2..ada je org trafik rendah..dpt je BE nie..hihi

sis..try baca label tips ifa tue ek..hihi

psl trafik..ifa nie rajin blogwalking je sis..haha..sbb kalu nak harap org dtg..xleh gak..sbb blog ifa nie..biasa2 je..kn gempak pun..

tiefazatie said...

mz:

tq sis!isk..xde la lebih rm300 sis..xsmp pun..rm200 lebih sikit je..haha..xmmpu nak dpt cam sis...sis lg hebat la..hihi

aah..sis best la..last month dpt cashout gak..ifa leh je..tp ngam2 je masa tue..rm60 kot..so xmo la..haha..lagipun masa last day leh cashout tue la baru dpt cashout..tp ifa simpan je..nak tgu bln nie..tue pun pnt tahan tgn jgn tekan cashout..haha...

ala..xpe la sis..cashout je..baru best jd sis..everymonth cashout!mantap!

YatieOwner said...

hehe..tq ifa..akan sis selongkar blog kamu..^_~

tiefazatie said...

aanie: ala sis..nie je pun..yg lain hampeh...haha..tq sis...insyaallah..=)

yatie: welcome sis..baek la..hihi

MamaYatie said...

tahniah iefa..keep it up! tumpang hepi org punya jer..hahaha

ibuayahdamia said...

tahniah yer..wahhh dah dapat cash out tu...harus suka2 kan..

tak pe,..nanti BE muncul lah tu..

LyNn'Azlina said...

samerla ifa...iklan tu dah be..plg lama bertahan kat blog kaklin.
oh yer! mlm td kaklin ada create ticket tny naper iklan xkuar dah kat blog pastu ada reply..nnt sis buat post yer...

tiefazatie said...

mamayatie: tq sis..xpe..nt sis lak ye..=)

ibuayahdamia: tq sis..aah..hihi..iya..insyaallah..ada la nt kan sis..hihi

lynn: hee..lama kan..tp lama gak xuar2 nie..haha..
ye ke..ok..nt ifa usha ye sis..hihi

sop said...

tahniah..
murah rezeki..
sop juga dah abis ME.. bila nuff nak bg ni

tiefazatie said...

sop: tq..alhamdullilah..erm..tue la..nuff kedekut skrg nie..hihi

Hazwan said...

banyak tu sampai 50

tiefazatie said...

hazwan: hihi..alhamdullilah..syukur..=)

Anonymous said...

boley x citer sikit pasal buffered earning..saye bru jdi blogger..x paham lagi..:)

Hati Batu said...

wah..traffic maintain lagi tu..hehe =P

tiefazatie said...

anon:

laa..nie pesal xtinggal nama n link?macam la ifa nak mrh..haha..ifa pun baru belaja nie..bukan pandai pun..

cam ifa terangkan juga kat komen nie kan ada..tak baca ke xpaham lg..=)

camne ek..BE nie pengiklan itu sendiri yg pilih blog mana yg dorg nak bg BE nie..so kira nasib la sape yg dpt..rezeki masing2..so kalu awak dpt BE..akan muncul la column buffered earning kat earning awk..sbb kalu b4 this just akan ada campaigns saja kan..

pastu if iklan BE nie dah tamat..so akan muncul lak column metered earning..tue maknanya dah boleh cashout la kalu dah cukup syarat rm50 la..

nie je la se-simple yg ifa leh bgtau..

kalu nak details lagi..awk cek kat faq kat akaun nuffnang awak ye..sebab nuff dah terangkan tue..kalu tak paham gak..tnye la lg nt ek..=)

owh ya..baca la tips ifa..ada teu kat label tue..cari la..

tiefazatie said...

hati batu: haha..mana ada..cam ular kena palu tue..haha

LiLy said...

byknye dpt!jeles2..huhu

tiefazatie said...

lily: ala..xyah la jeles..nie je pun yg masyuk..lain x..huhu

Yutaka Mushimura said...

wooha..banyaknyer traffik..

jom berbloging secara happy lappy.

Teka Teki Teka Tengkuk

tiefazatie said...

yutaka: isk..xde la..wat malu je tunjuk nie..haha..iya bha..jum2..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...