Friday, January 14, 2011

hadiah dapat tapi rosak+tak boleh pakai..=(

salam peeps!ingat tak ifa dapat jadi top referral giveaway sis MJ??hadiah die ifa dah dapat tau!tq so much sis MJ...hadiah die memang menarik tau!ifa dapat gelang mutiara nie...tapi yang sedih nya...jadi perhiasan je la...ifa tak boleh pakai pun...huhu..sebab dah rosak nie..gelang tue langsung tak boleh sangkut pun..bila pakai je memang tercabut balik nie..pastu ada lagi mutiara dan berlian gelang tue dah tercabut...huhu..sedih gle..tapi nak wat camne gak..sob2...=(

nie la die keadaan gelang tue masa ifa dapat...surat nie memang basah lencun tau!sebab hari hujan..pastu just guna pos biasa je kan....dan gelang nie pun dah terkeluar dari surat tau masa posmen tue bagi..ke die dah nampak apa isinya pastu cek tengok nie..sebab hujan kan..lagipun kan posmen tue masa tue dah bagi surat lain tau kat my mum..die tak bagi pun yang nie..pastu dengar cam die gerak dah..alih2 kejap lepas tue die panggil balik bagi nie..erm..adaka die tak amik gelang nie sebab die tengok dah rosak dan tak boleh guna ek?ataupun die memang jujur?xtau la kan..die je tau tue..

sedikit ucapan daripada sis MJ nie..tq sis..insyaallah...ada rezeki ifa join lagi..

nie la rupa gelang itu yang di-zoom..hee..
nice je kan..tapi sayang..tak boleh pakai pun..erm..

sedih kan..rugi betol tak boleh guna nie..tapi itu la..nak buat macamana..dah nasib jadi camnie..tue yang ifa kadang2 pandai malas join giveaway dan kontest nie..antaranya..ini la nie..tak ke kecewa bila hadiah sampai..pastu tak boleh guna pun...bukan sekali tau kena macam nie..ada la juga berkali2..tapi malas nak cakap apa2..sebab kita tak tahu salah sapa pun..hmm..

26 comments:

aleen aiden said...

wah,lawa giler adiahnye.tp sayang xley pakai.xley bela ke agaknye?

Innanie | Ariffin said...

alaa siannya... takpe... ifah kan selalu menang, jdi ni salah satu dari ujian laa! rezeki lain ada insya-allah!

Mama Zara said...

huhu...sedihnya dik...hurm..nxt time kena extra care lah kan kalau nk pos hadiah2 mcm ni, mungkin kena balut dengan bubble wrap dulu, balut tebal2 so dat kalau ujan pon x basah, kalau posmen men campak2 pon tak rosak :)

areteacar said...

lor... sian ifa.. sabar yer..

SYaMiLa said...

sedihnya....sebabtu kak sya tk suka pos biasa...biasa kalau brg berharga camtu..guna pos laju..letak dlm plastik pos laju..siap pesan lagi yg brg mudah pecah...biasa tulis ngn marker besar2..he3...

My recent post "NEW!!! HOT DESIGN GAP PYJAMAS"

Mama Zharfan said...

cian ifa :( tak per, kira rezeki kat tempat lain plak lah yer ifa ...
me pernah beli gelang gini (beli online), sekali pakai terus rosak mcm yg ifa ckp, me return utk repair, then bila seller tu hantar balik, masih dlm keadaan rosak, seller plak mati2 kata dh repair, sampai nak gaduh2 dgn me sbb me kata dia tak repair..pelik betul...serik beli gelang online :( memang gelang gini senang rosak kot, so better me beli gelang emas ajer, puas ati hehehhe

K.I.N.A said...

ololo..sedihnye..dah la cantik!..posmen ni..

mama_umar_maryam said...

byk2 saba ye iefa..slalu gak iefa kene camni..

ardinihumaira said...

oh.. boleh tukar je hook dia tu ifa.. biasanya dni tukar hook kat kedai dia caj RM3...

ejaMaria said...

tak leh repair ke cangkuk dia tu?

Miza Yusof said...

cantiknya gelang tu fa :) tapi sayangnya dah rosak. jangan sedih-sedih k.

Fatin a.k.a. Aten said...

alaa sygnya.. xpe, hadiah pink utk ifa nanti confirm boleh pakai/guna.. no worries k.. ermm ifa, kalau aten anta by hand cuti raya cina nanti boleh tak? boleh kita jumpa.. =)

mama tisya said...

syg bila gelang cantik tkleh pki ..tkpe ada rezeki lain utk ifa...akak pn pernh kena frame gmbr pecah..tp nk wt camner kn..tkde rezeki

Ogy said...

sgt cantik gelang tu...tp..patutnya guna pos ekspress ke..atau balut tebal2 sket..kadang2 kalo digoncang leh gerak2..org jadi tertarik nk tgk apa benda lam tu...takut posmen tu buka je...opss tp bukan menuduh..ade kemungkinan je....

apa2pun sabar ya..dh takde rezeki nk pakai..huhuh

fatin hanani said...

ala ifa....
cian ifa..
emm xpa la x dk rezeki ifa nak pkai kan :)
tapi x pa la..
harp2 nnt lagi cntik hadiah baru ifa :)

loLaa_nurafizza said...

bukan rezeli la makne nye ifa..dunt sedey2 ok..

Que said...

Xde rezki kot..xpun pos jauh sgt..2 yg rosak bagai..

Hot News Malaysia Ranking ke - 142 Dunia | Juara Piala Suzuki AFF 2010

FaiHash said...

wah cantik gelang mutiara tu. tp part yg posmen tu, aiseh ... menyampah betul klu yg jenis mcm tu. hmmm.

:: Zanna :: said...

sedeynya zanna baca...harap ifa bersabar yer..nak wat cmne sbb pos besa n x balut ngan plastik pun tu la risikonya...terima la seadanya.. kte fikir baik jer la..mybe dlm masa penghantaran tu kot rosak...huhu selalu ke ifa kena mcm ni??? sob2 :) btw Tahniah!!!

Fuziani JSR said...

Ifa... cangkuk tu boleh repair... akak jual gelang mcm tu, mmg ada problem tapi tukar dgn cangkuk yg lebih kecil... nanti ok..

Fuziani JSR said...

Lupa pula... utk mutiara yg tercabut tu... senang je, gam guna cat kuku yang jernih... lagipun boleh elak mutiara tu cepat mengelupas...

Nana said...

mmg lawa gelang tu
sayang nye xleh pkai

tiefazatie said...

aleen: itu la psl..isk2..xpe la..bkn rezeki la tue kan2..

innanie: huhu..xde la selalu pun wak..aah..btl2..sabar je la..

mamazara: erm..mmg sis..ntah la..tue semua ikut penganjur la kan..bkn ifa..xpe la..bkn rezeki la tue kan sis..

areteacar: huu..ye darl..

kak sya: mmg sedih kn sis..erm..dah nasib..cemne gak..=]

mz: ye sis..redha je la..=]..itu la sis..bkn apa..ifa kan dulu stdy kat sbh..so ifa tau la cmne rupa bentuk die..so cam terasa ditipu ok..haha..xpe la..mls layan dah..

kina: erm..tue la..

zety: ye sis..aah..teu yg mls dh kadang2 nk join..=(

dni: ala..dni..malas ifa..xgne pun..mutiara n berlian yg hilang tue bkn ada pun..n ifa rasa cam mmg dh rosak pun gelang nie la b4 smpai kat ifa..

eja: ntah la sis..mls ifa kalu dpt brg cm xikhlas nie..=(

miza: ye darl..ifa simpan je dlm kotak..

tiefazatie said...

fatin: teu la..hihi..fatin..owh..ok je..no problem dear..=)

mamatisya: tue la sis..bkn rezeki..so redha..

ogy: aah sis..ntah la..no komen..yup..bkn rezeki ifa la tue kan2..

fatin: ye syg...aah..bkn rezeki..redha je la..

lola: aah..ye ok je nie..

que: aah..ye la tue..bkn rezeki ifa kan..redha2..

ijah: tq ijah..erm..nak wat cmne..rambut sama hitam...hati lain2..kan2..

zanna: sedihkn..ye betol2..sslu dha kena zanna..teu kdg2..mls join..erm..tq..

fuziani: sis..ifa mls la..ble dpt hadiah cam xikhlas nie..buat apa kte nak sungguh2?dapat pun dlm keadaan terhina..

owh ya..sis..ifa xjumpa pun mutiara n berlian yg hilang tue sis..xde pun dalam surat tue..pelik kan?

no komen la sis..btw tq yaa..

nana: erm..tue la..xpe la sis..

Fuziani JSR said...

Ye ke gitu ifa... akak pun no komenlah. Apa pun, sabar jer tau, nanti ifa akan dapat hadiah yang lebih baik dari itu....

tiefazatie said...

fuziani: ye sis..insyaallah..tq sis..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...