Sunday, October 31, 2010

photography contest: fluffy friends



hye peeps!
ifa nak join photography contest: fluffy friends by pupuchik..
erm...but ifa xde nice picture with ciktom la..
nice picture of ciktom ada la..hihi...ok je kan2..

nie la die ciktom!pergh..bergaya bukan??hihi..lala..
masa nie ciktom ngah main2 kat tingkap umah kami!

ehem2..ini ialah pertama kali ifa masukkan ciktom dalam kontest tau wak!hihi..so sangat2 sayang ciktom nie...kami baru je bela ciktom nie...dah sebulan la nie..hihi..erm..sayang betol ngan ciktom nie tau..ye la..mula2...kami bela ciktom..ciktom memang aktif...pastu die sakit nie..demam..tapi ifa dah bawa ciktom pegi klinik nie..kena injection tau!antibiotik la..huhu,,sedih sangat..sebab b4 that neo dan juga chika meninggal nie..huhu..ciktom demam maybe sebab rindu family die..ye la..adik-beradik ciktom ramai tau..termasuk die 5ekor..pastu kami amik die seekor je kan..sunyi kot..sebab kucing2 kami yang kat umah nie c bella..tirana dan juga putih xmo kawan dengan ciktom nie masa mula2..biasa la tue..dorg terkejut kot!hihi..but now mereka kawan baek tau!hihi..neway..ciktom ialah kucing kacukan siam dan juga parsi tau!hihi..sebab tue bulu die lebat+ada bulu kembang2 lagi kat pipi die kan2..cumilnya..ciktom juga pandai berguling bila ifa suruh guling..bijak2..hee..ciktom sangat suka melepak di lappy ifa tau..memang kegemaran ciktom tue..haha..xde keje budak kecik nie kan..ciktom suka gak main dengan en.kura2 kami yaa...ciktom juga sangat2 memilih makanan nie..adeh..tak paham betol la..tapi sekarang ciktom dah makan dah smart heart tue..cuma kadang2 die ngada2 kan..nak makan ayam ja nie..haha..ikan pun kadang2 la..tapi demand ayam okie!haha..ciktom kenal ifa tau..kalu nak makan je cari ifa..maybe sebab ifa yang jaga die masa die sakit..pastu memang selalu bagi ciktom makan pun...hihi..ciktom manja juga dengan my mum!sangat2 manja!hihi...ciktom2..kami semua sayang ciktom!maklum la..die adik paling kecik kan2..hihi..sekarang ciktom dah sihat sepenuhnya!ciktom makin gemok juga tau!aktif itu sudah pasti!berlari sana sini tau..main je..bila penat tido jap..pastu sambung lagi..hihi..ye la kalu nak makan..ifa bagi je..kalu tidak..bising satu umah dengan suara ciktom nie tau!haha..kami 1 family memang suka bela kucing!xpernah xbela nie..xtau nape..kalu mereka2 ini tiada..alangkah bosannya hidup kami tau...kami sayang ciktom...bella...tirana...dan juga putih!hihi...sori ye..bebel panjang lak..sebab ifa memang suka kucing nie!suka amik picture dorg nie...hihi...=)

ifa nak tag...nadia..arol...mish...

p/s: semua perkataan2 yang bold itu ifa linkkan pada entri2 yang berkenaan dengan cerita mereka2..klik ya kalu sudi..sebab semua ada picture2 yang menarik tentang mereka..hee..kalu nak tau semua entri mereka ada di sini yaa..enjoy!tq..=)

6 comments:

tiefazatie said...

wish me and ciktom lucky k!hihi

Khairunnisa' said...

Weehoo! Terima kasih for participating. Your entry is accepted! Nanti Nisa letak your link on my blog.

Hari ni nak minta kawan jadi juri untuk pilih pemenang. Jeng, jeng jeng!

ardinihumaira said...

Goodluck dear! kalo menang kasi dni adiah. ehh opsss larikssssssss

Mama Zharfan said...

comel cik tom ni..good luck utk tuan cik tom yg juga comel heheh

LaDy BarbeLLa said...

Nak join contest ni gaklah ifa.. tp npe xblh nk copy banner contest 2 ek? hehe

tiefazatie said...

nisa: thanx darl!hihi

dni: tq2..hahhaa..ingt nk bg ciktom kalu menang la dear...haha

mamazharfan: hihi..tq2..die dha gemok sikit kan2..auww...malu la ifa sis..haha...atoi...

lady: join la dear...hihi..blh je dear...ifa wat right click je tue..ok je..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...