Tuesday, October 26, 2010

copycat of tiefazatie blog!

sticky notes sampai hati ifa puas!

salam peeps!hye2..hihi..erm..selama ini..ifa ada je jumpe kawan2 blogger yg kena copycat kan...ifa xpernah kena kan..so relax la..sekali...bila ifa dah terkena batang hidung sendiri..baru la...sakitnye hati ifa tau tak!adoi la..adeh...okie...camnie ye..

benda nie tidak disengajakan ifa dapat tahu nie...ifa kan suka blogwalking sambil baca2 entry gak tau...so..ada sorg budak nie..ya allah!terkejut ifa nie...cam semua tau ifa nie kan gle join kontest ataupun giveaway nie kan2..alhamdullilah..kadang2 ifa bertuah la untuk dipilih sebagai pemenang..walhal..kalu nak tahu..ramai lagi kawan2 blogger2 yang selalu bertuah juga tau!contoh cam mamazharfan..hihi..

tapi kenapa ifa yang kena di-copycat nie???adaka die tidak suka ifa bertuah selalu kawan2??xpun die sakit hati kot..pernah die komen tapi cara macam xsuka ja ifa bertuah nie..erm..pelik2...blog ifa nie macam di-stalker oleh die selalu tau...yang ifa pelik tue..die jarang2 tinggalkan jejak kat shoutmix tau...sangat2 jarang!xtipu!tapi..tiap kali ifa join giveaway yang simple+senang je kan..pasti die pun join juga nie!kadang2 tue pasti nama die after ifa tau!mmg itu ifa xkisah pun..bagus la support kawan2 blogger yang lain kan...tapi...

die nie..mula2 ifa kenal dulu sebab die tegur ifa banyak join giveaway nie..pastu ifa usha2 la blog die...banyak pasal giveway je nie..pasal life die jarang2 la..so ifa rasa die stalker blog ifa after die tengok ifa bertuah je kot..hahaha...tapi...kalu nak join pun giveaway2 tue..jangan la copycat entri giveaway ifa sekali la mangkuk!style pun sama!

okie ifa tau..ramai gak yg join giveaway buat pantun kan2...tue standard la kan..tapi..yang amik pantun ifa pastu modified jadi pantun ko pahal weh???adoi la..adik ifa banding2kan pun cakap sama nie!bukan 1 giveaway tau tak...tapi 4 giveaway!!!korg bayang la???gle ke tak gle??hah2!!geram ifa tau tak!dah la yg latest nie siap lagi penganjur puji2 nie..padahal die buat based on pantun ifa tau!mmg la die ada tambah2 lain nak bagi lain...tapi style sama nie...siap lagi print screen header blog gak..huhu..sedih ye...penat2 ifa fikir idea buat pantun tue..die senang je ceduk jadi hasil die lak..huhu..=(

dalam semua giveway tue..semua lebih kurang je dengan pantun2 ifa...cam ifa cakap die modified ayat je biar lain sikit...tapi style sama nie...huhuhu..sedihnye..ifa tak kisah la tak menang pun..cuma ifa takut..pihak penganjur cakap ifa lak yang meniru die!memang la ifa yang join dulu..tapi..entah la...its still copycat okie!ifa tak suka la..kalu pun nak menang sangat fikir la kreatif2...adeh..yang copycat hasil aku pahal mangkuk!kecewa betol ifa..huhu..lagi2 baca komen penganjur giveaway yang latest die join tue..huhu..

bukan setakat entri giveway nie..cara2 die buat entri pun tiru style ifa dah nie!adeh...ifa kan suka syok sendiri komen entri sendiri dulu..hahah..die pun camtue juga tau!..pastu..boleh plak idea2 ifa buat entri2 ifa nie..pun alih2 boleh jadi entri die juga..haha..kelakar okie...camne nak cakap xtiru idea entri ifa??dah die buat lepas ifa siap post kat blog ifa nie..haha..contohnye ifa wat pasal mak ifa masak best...nanti kan2..die pun buat pasal mak die masak best!maybe die xde idea kot..so usha2 dulu blog ifa!hahaha..adoi la..yang nie kelakar okie..lalala...=p

tapi yang ifa cukup tak suka ialah copycat hasil karya ifa!aiseh..cam la best sangat kan..tapi tak kira!ifa tak suka la mangkuk!apa masalah ko nie??fikir la sendiri weh..xpayah la nak modified2 ayat ifa..ifa yang buat..ifa tau la..xde la ifa nie ngek sangat tak tau hasil karya sendiri..hahaha..nak tau camne ifa leh tau bukan 1 giveaway je..tapi 4 giveaway kan2..sebab..ifa xpuashati..nak tau kan..ifa gi tengok semua entri blog die sampai habes!hahaha..tue yg sampai idea2 wat entri pun ifa dapat cam nie..adeh...

pelik kan2..ada gak manusia macam nie???omg!c copycat!sila insaf ye..siap ko kalu ko join giveaway pastu copycat pantun dan juga style ifa!ifa akan reveal url link blog ko kat semua orang biar la dorg tau pastu buat perbandingan okie!nak ke???nak boleh je..cuma ifa malas nak gaduh2 kat blog nie..tak kemana pun..cuma ifa nak ko rasa pedas je la..kan ko berani curi cili...haha..tue yang buat entri nie khas untuk ko!best tak??best kan2...lalala..=p

p/s: entri nie xde picture2 okie..sebab ifa geram+sakit hati+kecewa+xsuka!!ifa serius nie tau tak!!hak ifa!!sori kalu panjang lebar sangat..huhuhu..komen la kalu sudi ye...

latest info: c copycat sudah private-kan blog die n die dah delete komen die di sini!

68 comments:

tiefazatie said...

sori...ifa sakit hati..panjang gle lak membebel nie..haha

Miza Yusof said...

sabar ifa. sape budak tu? disable right click lah ifa. tapi kalau dah namanya si copycat, kita disable pun diorang sanggup taip balik. pamer je url dia. gunalah idea sendiri kan. buat apa lah nak tiru idea orang. Hmmm. tak suka jugak orang macam ni.

Wan_hazel said...

ifa sape ifa???wan dulu ade gak kene..n wan ade wat entri "you copy my style"..hehehe..tak pe ifa..ade yg tiru tu tapi tak kekal lame pun..jap je..hehehe//dan yg bgus nye..ifa dh jadi idola kan kan..ehehhe..senyum sikit ifa..

Pinky Pixie said...

kesian ifa. suka2 jer dy nak tiru idea org apehal. erm, lain kali xpyh simpan link dy, share jer. supaya dia insaf x buat lagi.. (ayat plg kejam) ekeke.

N@di@ said...

hhahahah pnjang mak aiiii ok nadia tekun baca ni :)

Izyan Nadiah said...

larh..kesiannye kak tiefa nie,,
sape yg jeles sgt tuh?

LyNn'Azlina said...
This comment has been removed by the author.
Miza Yusof said...

dia jadikan ifa idola dia la tu. tak pun dia obses melampau dengan ifa. sabar ye ifa :)

.:|kamaryeah|:. said...

eeh...
kejam pulak rasenye si copycat 2...
x sangke kan ade jugak org mcm nie...
yela mcm tah pape jer...
pernah dgr tp tkt jugak ditiru~
biar la org tue terkantoi~
huhuhu~
sabar ye ifa...
u're d best..
die xkn curi ifa mar nie~

Afiq Bukhari said...

uishhh ade jugak stalker camtu ek hehe dia admire kat ifa kot. ;p
sabar jela yer..kalau de menang pun, de akan rase bersalah jugak nnt sebab cara dia nak mendapatkan kemenangan tu dengan cara yang salah..

Fakhrur Razi berkata said...

alamak dh kantoi identiti aku
lol ;D

org cmnih pun ad ker hohoh

najihah sahami said...

waa..dari sudut +ve..alhamdulilllah...iefa cara penulisan sangat dikagumi..sampai die terikut ngn cara iefa mungkin. sng citer..iefa ni idol la..lalala~

tapi dari sudut yg bertentangan..wahh..mmg cukup panas kalo smpai potong line periuk nasik org nih..

sabo ye cayunk. semoga die datang ntuk cedok idea ifa tu, die terbaca sticky pos ni dan dpt hidayah...aminn~

Wanzie said...

itu macam ade juga ke????... sape dia tu... wujud ke kat dunia maya ni....

suzie rahman said...

wah suzie cm terasa lk sbb kdg2 law nmpk GA or contest yg ifa join suzie pon nk join tp xsume r,yg mna berknan..tp tu ifa dh bg kebenaran kn yunk..kte " sharing is caring"..hik3..per pon suzie taw bkn suzie coz suzie mmg xjoin contest2 ader pntun2 ni.hihi otak blur lk tang stu..ngee..ifa jgn mrh2..ala nk taw sape beliau yg berdaulat sgt copyCAT tu..hihihihihi

masturah idrus said...

sy pun pernah kena jugak ifa. sampai sekarang sy geram lagi kat budak itu.

Miza Yusof said...

miza pun nk tau sp si copycat tu. laki ke prmpuan ? nak jadi spy jap. hehe :) takut jugak kot2 entry cikai pun ada yang sudi copy. hmm

♥♫♥EiRa♥♫♥ said...
This comment has been removed by the author.
pakcik.com said...

pergh panas!! kalau pakcik mmg pakcik x sabar kot. tp pakcik harap ifa sabar ye...

Miza Yusof said...

ifa, miza macam dh tau je sp si copycat ifa tu. tpi tk brni tduh la. miza dh bt prbndingan dgn entry GA ifa. memang style yg sama. adoi la lawak betul copycat tu :)

mama rifQy said...

adoi..adoiii..ade gak orang cenggini ifaaa..tak sangka..me mmg suke usha contest n GA Ifaaa..hikhikk..

Nurul chumel said...

sabar ifa..
dunia..memang ada je yg tak puas hati..nasib baik entry nurul takde siapa nak cilok!
wakaka!!~
good luck my dear!

Asyraf Hamasaki said...

AKU DENGAR ORANG YG COPY CAT TU ADA KAT SINI DIA POST COMENT JUGAK
SIAP MENGAKU DIA PUN ADA ORANG COPY DIA
KALAU BACA POSTING2 COMENT KAT SINI MACAM TAHU JE SAPA ORANG DIA

.:|kamaryeah|:. said...

suspek utama di temui...
hikhik~
tp wallahu'alam...
blh rase aura ifa yg di copy di sana~

josyu said...

waa ramai nyer komen..
btw,sbar laa ifa..
ifa ptt bgge...sbb ader org copy ifa pnyer mksdnyer blog ifa ne BGOS!!
think positif dear :DD
sabar yee?

p[A]n[A]d[O]L said...

wah asy, engko jgk la hero malaya..
sound direk tue..
ahhaha

Asyraf Hamasaki said...

@ Panadol den sajo jo ha den ni ha lomah lombot ponoh kesopan santonan jo ~~"

Ms and Mr Red Ribbon said...

btol yu ifs, mskna pantun2 ifa mmg bagos :) sabar yer dear... nanti org pon tahu mana yg original mana yang fake, k?

Nurul chumel said...

ini kes org tak tahu malu ni..huhu!!~
boleh tak mention siapa dia? senang i nak berjaga2..famous tak dia?

Asyraf Hamasaki said...
This comment has been removed by the author.
Amirrah Zawani said...

sabar yea ifa..
saya paham perasaan anda..
nasib baik setakat ni x penah jumpa lagi lah copycat blog saya..

Miza Yusof said...

asy: mau tergelaknya copycat tu tengok. kena berjaga-jaga sebab dia top3 dalam rate visitors paling tinggi. seram pulak dengan orang mcam ni. hmmm

ifa sabar okay. kwn2 sntiasa sokong ifa. tkmau sedih okay :)

.:|kamaryeah|:. said...

respect asyraf hamasaki~
terbaik lah~

Intan Inn said...

ermifasis dah perasan haritue ada yg sama mcm pantun ifa kan..so sis nak bg tau mmg lupa pas tue sis bz kan tak sempat nak bg tau ifa...betul2 mmg ada..kalau penganjur nak kepastian pun sis boleh jd saksi..sbb ifa yang ajak sis join ga/contest tue..ermmg sis perasan sgt copycat tue....yerlah sis kan selalu ikut juga apa yg ifa bgtau suruh join...tue kd2 terperasan juga copy cat nie..tp tak ingatlah sapa dia..takperlah ifa ada rzeki ifa tak kemana kan

Cik. Bena said...

gile panjang bebel ifa. hehehe

uikkk! xde perasaan ape yg copy2 kucing nih. buat lah entry ikut cte rase sdri kan.ni ikut orag. oh tak sanggup! heee~

LyNn'Azlina said...

betul ar..mmg top rate visitor! xsangke jugak

Nurul chumel said...

wow! berani nya!!~

Asyraf Hamasaki said...

coment di delete utk hormati orang lain walaupun org tu tak hormati ktia :-)
yg dah tau tau la yg tak tau tak mengapa ~~"

Yanie J said...

haha..salu org dok copycat blog,de plakkan copy contest.dasyat sgh depa ni.

haszuraidah ishak said...

on the positive side,u're her idol ifa.. ;)

Nurul chumel said...

hmm.dah faham..
tapi try untuk memahami dgn lebih mendalam..

sale_ehs gerrard said...

emmm.. pe punya org le mcm nikan.. gerarrd mmg x mnt pun nak join contest2 ni.. hehehhe.. kira bnasib baik lerkan.. lallalalal

Intan Inn said...

erm sabarlah sis dah tau

Mama Zharfan said...

me tertinggal train :) lambat plak baca entry ifa ni :)
memang berlaku copycat dlm dunia contest montest ni..kalau kat emenang.com, ada copycat slogan, mcm2 hal
kalau blog contest, kalau pantun-mantun or creative entry, memang ada risiko jd mangsa copycat..sabar ye ifa..me nampak kat shoutbox, org tu dh mintak maaf tu..mcm2 hal la plak...tp kalau jd kat me, me pun marah gak :) harap2 jgn ler kena mcm ni...sg tak best

a\ said...

erk garangnya ifa. meh jemput tgk sugar glider comel kt blog saya, mesti tak marah dah. hahah :D

*ada pengalaman di copy cat. bila saya tinggalkan pesanan dalam komen, die delete pulak! tak nak mengaku pulak tu!

ardinihumaira said...

apelah beliau tu... tak suka betul yang jenis cam tu. huuu.. geram lak dni

mekchu said...

uiksss.. apa kes tuh?? sabar sabar.. manusia nih mmg ramai yg dengki dari baik hati.. tepuk dada, tya selera..

AIN said...

wah pjg nye n3...

trase pulak ain,sbb kkdang ekot ifa join gA jugak....sabar yea ifa...dugaan utk iga tue kowt..

Myra Jay said...

Fuuuhhh skali Iefa marah, panjang ha berceloteh..sabo ye dik non..
cool ka ndiri anda..
Org tue mayb dah tau salah dia..

Fiqas said...

fuh ifa, caya lah...tu tandanya ifa best of the best sbb tu dia copycat ifa punye...hhehee
tapi tak baguslah...sape ek tu ifa?

Tomato Gurl's Life said...

ifa!!!ciktom rasa cam tahu je sapa sbb org tue penah jugak sggh blog ciktom xtgl jejak tp kita boleh detect dari cr yang lain...

sabar ye yunk..ciktom kenal la ifa..ifa not copycat tp just suka cat..hihi..ifa pnye style penulisan mmg ciktom leh detect..diff from others :)

xsangka entry kita lebih kurang..hihi...xtiru tau..br tgk..hihi

http://tomatogurlslife.blogspot.com/2010/10/please-jangan-copy-paste-entry-saya.html

mama tisya said...

mmg ada yg jenis suka copy contest/giveaway sebiji ..tk reti nk berpk..kdg2 geram gk...tp mls nk kecoh..akak pn pernh kena gk..tiru ayat sebiji2

She's retarded said...

whoa!ramai betul org kena copy paste entri skrg.
sy xpernah join GA, jd bkn sy lah peniru itu

anin said...

ifa mmg ade ifa oiii akak pny pantun diambil di cpy oleh seorg yg glame dlm dunia blogging.. lps akak sound dia delete trus entri tu tapi setelah tuan blog umumkan pemenang which is dia menang

anin tulis tak halalkan hadiah tu sbb dia menang dgn cara menipu tapi dia tak mtk maaf
trus remove jadi follower..

ChiKeDees said...

tiru cam ai tak der pening2 nak join contest...hehe sebenarnya xder masa.. nway bersaing la secara chat tak gitewww

SiBulan said...

salam..name saya pun ifa gak..tp bukan copycat k..ehee name betol nazifa..kwn2 pgl ifa...

sabar ye...lumrah berblog...
nie mesti student nie..
suke kerja copypaste..
erkk..ade kaitan ke?

p/s:sabar ye ifa..pesanan utk ifa dr ifa..eheee

fiq said...

sabar2..teruskan usaha ifa tu k..org tu biarkan dia..lama2 dia pun tak larat nak copy dah. tapi taktaula kalu jenis hati keringkan..;)

AROL DSHW said...

kasihan sis ifa. sabar yeah! biasalah tue, blogger famous mcm sis ifa mmg ramai yg dengki! sis ifa buatlah disable right click.

selepas membaca komen mizayusof dan asyraf hamasaki, ditambah pula dgn beberapa kenyataan sis ifa, arol telah menjalankan siasatan. *haha, ayat poyo jek. :P

YEAYY! arol rasa arol dah tahu siapa si copycat kejam itu! hehe. :D

budak_nakal said...

ifa cyg..sapa copy cat entri u ni.. mari sini rongak belasah org tu..
sabar ye ifa..

qellissa said...

sabar ifa sabar..anggap je blogger tu anggap ifa ni sbagai idol dia..sbb tu dia suka copy apa yg ifa tulis..hihihi

soshylady said...

sabar dik, bwk btendang.... nxt time reveal je url dia tuh..mesti insaf dah lpas ni. saiko ada d mana2. OK, NOW INHALE N SMILE!

Amyna said...

Aihh.. macam2 ifa na. Adehhh!
Peliks Hal hairan Alfenin... Ifa, myna ada tag GA untuk ifa.. meh la join..

http://amyna2109.blogspot.com/2010/10/ninas-collection-giveaway.html

Mana tahu bertuah lagik kan.REzki masing2. Meh join na.. hik3x.

alinac lover said...

hoho..org femes ni.... :)

sabar ye ifa..hope x jadi da mcm tu~

nur said...

ifa.. baru terbaca.. sorry about that.. well manusia ni macam2.. sabar jela... n ni menunjukkan ifa menjadi idola dia..
ALL IN ONE

~dYaHaHa~ said...

huhu...sooo sorry to hear what had happened to u dik non! kasihan..mmg hangin bila hasil kerja ditiru kan? mesti rasa mcm nak jek BOL blog si pentiru itu...haha..sabar ifa...kak non pon suka buka blog ifa tapi xbererti pentiru tau!!!haha..nyah kau pentiru!!!!

ShaNaz Saadon said...

ifa, sabar ya..
akak pun slalu ja copy org nya post (psl issue semasa).. tp tukar dia nyer ayat buat ayat sendiri..gambar pun kdg2 google letak gambar lain yg berkaitan..tp akak bg credit kat blog tu..huhuu.. tak salah ek??

peace..

cGi0 said...

panjang nye komen.. pa2 pun byk bersabar ek. pd yg tukang bancuh kopi tu, pandai2 la. at least bg ler kedit.. tk pun bg topup ke. hikhik

thank you

nina syakina said...

uisshh... siapakah orang itu??
adakah nina yang baik hati lagi comel ini?? teng... teng... tengg...
huhu... btw, sbr k dear...

||aLeaSaRa|| said...

ala tak maulah blaku mcm ni.Dunia kite sbg blogger bknnya besar,lompat sana,singgah sini,terjah sana,landing sini...akan jmp jugak blogger yg buat peel tu.Sbr ye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...