Monday, October 18, 2010

pengaruh blogwalking pada trafik blog tiefazatie!

http://www.blogresipi.com/wp-content/uploads/2009/12/NuffNang_2.0-full.jpg
salam peeps!hihi..adoi la..xde idea nie nak update blog ifa nie..lalala..jum kte tengok trafik blog ifa yg jatuh merudum sebab ifa xon9 2hari nie!sebab ifa tak blogwalking kan2..lala..meh kte tengok apa pentingnya blogwalking utk blog kte semua!

naaa..korg tengok la tue!haha..masa 15oct dan juga 16oct!cantikkan..haha..sehari hanya la 101 dan 99 je!pergh...dasat betol la...ini sebab ifa xblogwalking tau!hihi..xpe la..ada gak kawan2 yg sudi datang jenguk blog ifa masa tue..tq so much tau kawan2!hihi...lagipun ifa still buat entry auto-publish masa tue..hihi...

n then korg tengok yg 469 tue!hah!tue masa ifa duk gle blogwalking ngan c nadia nie..tapi dasat la die...ifa xmampu nak lawan la..haha..neway minggu nie mmg trafik turun naek..haha..papepun semalam ifa try gak blogwalking...but just dapat 340 je..ok la tue..haha..=p

pastu earning BE ifa pun jatuh la..ntah bape sen je naek sehari nie..haha..selalu mau juga singgit lebih ke dua ringgit...haha..xpe2..ada gak dari xde langsung kan2..haha..tapi yg nokia tue dah slow la..jarang2 nampak die kuar nie..adeh..sila jangan metered lagi ye..ifa baru je dapat rm13 utk nokia itu...haha..sikit je kan..tue malu nak tunjuk..lala..yg pasal maxis dan airasia tue jangan cakap..mmg dah xkuar2 n xtambah pun earning!hihi...

okie2..sebenarnya ifa nak tunjuk kat korg pasal c alliance bank debit mastercard itu!korg tengok la..adeh..punya lama..tapi earning die 35sen je!ifa xpaham la..sebab die xkuar2 pun nie kat blog..adeh..camne nak tambah earning kan2..haha..n then c bvi you again plak..apesal harinie ctr bonus die hilang????waaa!!!weh 55sen tue!duit tue weh...huhu..sedih hati ifa..lala..nape ek jadi 2 benda nie??korg tau x??

erm..itu la die update terbaru nuffnang blog pink ifa nie..hihi..cian kan..sedih je nie..trafik jatuh!hihi..itu standard la bagi blog ifa kalu ifa tak blogwalking..haha..tapi pastu ctr bonus lak hilang..huhu...kalu esok tambah sekali ganda!xpe juga kan2..haha..xpe..tengok je la esok pe jadi kan..haha..apa bila xde idea nak update blog...nuffnang jadi mangsa ifa!kekeke..=)

p/s: ifa ada nampak iklan shout award dari semalam sampai hari kat bhgn LR nie..dok tukar2 ngan BE yg ifa ada laa..adaka ifa BE baru utk blog ifa??moga2 la..amin...=)

20 comments:

tiefazatie said...

pabila ifa xde idea...ini la yg jadi!haha

NeidIyra said...

okey la tuh.. rezki dpt gak masuk.. ari2..
huhu :)

tiefazatie said...

neidlyra: iya..bersyukur...=D

Red Ribbon Boutique & Blog said...

ok la tu sis, at least ada... blog i satu minggu pon xada org click :D

d_LA said...

kalo sy x online sari maw 30 jer visitor..heheh..lg sedey..

tiefazatie said...

rbb: yup sis..ifa bersyukur juga..hihi..tq ye kawan2 yg sudi klik..=)

d_la: hihi..ifa pun dear...tue sbb ada gak wat n3 autopblish tue yg jd 100 tue..haha

akmafaizal said...

wah sehari 100 pun dh cukup bagus dek.akak ni jarang sgt BW..hehe :P

tiefazatie said...

akma: hihi..mmg dh cukup ok kan kak..hihi..=)..xpe kak..chaiyok2!

fadhli said...

ok lah tu ifa :)

tiefazatie said...

fadhli: ye ke..tq..=D

Mama Zharfan said...

yepp, memang penting BW tu utk blog2 kecik mcm mine & urs...sb kiranya cara kita interact di alam blog :) 2 way traffic lah kiranya..
me kalau tak BW, dpt le 100 lebih or dua ratus..kalau BW boleh cecah 500 lebih gak..tp tgk time gaklah..masa bz memang tak dpt nak BW

byk BE ifa..me ada dua BE ajer yg tgh running..tak de BE baru pun,harap2 jgn jd ME lah..dua BE tu baru collect RM30 ajer, nak collect byk2 baru best kan :)

tiefazatie said...

mamazharfan: btol3...ifa setuju..erm..sis nye blog lg menarik dr ifa..sbb ada je pembaca tegar sis..hihi..tahniah2..ifa xon9 kena gak ada n3 autopublish..itu pun utk dpt 100 sehari!haha..

sis..ala...3 yg awal tue dh metered tue..tp xtkr status nie!haha..lama dah xkuar2 iklan die..hihi..yg 4 bwh tue plak 2 je yg aktif..yg lg 2 tak pun..hihi..total xsmp pun rm30 cam sis..hahaha..adoi la..tue la..kalu banyak baru best nak cashout!mode perasan nie..keke

AJ said...

wah mkin dasat hehe....

*∽ IZAN ∽* said...

wah wah ..makin mantap UV...!

tapi memang ada pasang suruttnyerr.. K.Izan pun cam tu gakk.. hu hu

Syafrizal said...

banyaknya trafik dia
tapi apa2 hal pun blogwalking memang naikkan trafik..

tiefazatie said...

aj: aj..mana ada la..

izan: hihi..xde la sis..bese2 je..

syafrizal:ala..sebab ifa bw je..kalu x..xde nye...hihi

ardinihumaira said...

dni pon gtu gak dear. sobss.. sebab tenet meroyan

tiefazatie said...

dni: sabar je la kan2..huhu

Tomato Gurl's Life said...

banyaknye be??jeles2...incik nuff nak be jugak boleh??hak3 ;D

tiefazatie said...

ciktom: ala...earning xbyk pun!haha..yg 3 yg awl tue dah xkuar dah..cam nak metered je nie..kekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...