Sunday, October 17, 2010

First Giveaway

http://3.bp.blogspot.com/_cc5ypQ1XwTo/SoApIMYUXaI/AAAAAAAAAE0/MTmkTXVki9E/S1600-R/myprelovedsite.jpg

hye peeps!ifa nak join giveaway by my preloved site nie!
last minute join again!haha..try my luck yaa dear..=)

1. first of all,ifa rasa u should tukar template ur blog la..biar nampak komersial sikit as blogshop!
2. then u should upgrade it..biar friendly user tau...so..senang sikit customer nak usha2 ur items..
3. ifa rasa ur blog better guna 3 column la...so sidebar xkan panjang sangat ke bawah nt..
4. for ur label..u should used jenis cloud..cam ifa punya..xguna space banyak sgt..lagipun senang sikit customer nak cari items guna label kan2..hihi
5. pastu utk items yg dah sold n swapped ifa rasa better u buat newtab button utk link ke page senarai items yg dah sold n swapped tue..senang lagi customer nak check nt..contoh boleh tgk kt blog RRB tau!
6. utk bloglist plak..pe kata u had-kan beberapa je yg latest updated yg keluar list..dalam 5 ke..xyah la letak semua..contoh tgk bloglist ifa ye..hihi..still leh show all if customer nak tengok semua!
7. utk banner2 yg ada tue..pe kata u tukar jadi cam slideshow la..die tukar la...jimat space lagi..hihi..xpun cam ifa wat utk banner award n contest...tgk kat blog ifa ek..
8. utk announcement dan juga t&c pun ok gak ifa rasa if u buat newtab button yg link ke page die sendiri la..baru smart dear!hihi...tgk contoh kat blog RRB gak ek..same style cam ifa suh buat utk senarai items yg sold n swapped la..hee
9. n then boleh juga letak order form kat blog u guna je google form tue..senang je kan terus masuk ur gmail..hihi..
10. if u nak letak testimonial customer2 yg pernah beli ur items pun bagus juga tau!
11. n maybe u boleh juga buat sale n discount every month juga for ur customers!or maybe free postage ke..hihi
12. for ur pictures plak..ifa rasa bagus lagi u letak watermark ur blog la!baru versatil!hihi..=)
13. n lastly...u can also put ur customers parcel tracking number list...senang lagi kan drpd email sorg2..but if u nak email sorg2 bagitau pun bagus juga tau!

erm..ifa rasa nie je kot..panjang lak bebel nie..
so sorry tau..just bagi pendapat ifa je nie..
moga ifa bertuah yaaa...=)

5 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...