Friday, October 22, 2010

asal usul nama tiefazatie!! (EGBB)

http://4.bp.blogspot.com/_R1XUq-pQWUc/TKMz3PfWmwI/AAAAAAAAASk/7jg7LzlqWsU/s1600/egbb.png

hye peeps!
ifa nak try join kontest entri gua best bangat nie by akaltunjang!
ifa nak guna entri yg ifa cerita tentang...
asal usul nama tiefazatie...
tue ifa dah link dah..so maknanya ifa dah pernah post dah ek bro..
kenapa ifa pilih entri yg ini??
sebab ifa nak korg semua tau apa sebab ifa guna nama tiefazatie..
so korg akan tau lebih sikit la pasal diri ifa yg sebenar nie..hihi
k..enjoy ya...=)

hye peeps!erm..tetibe je terasa nak join contest ada apa dengan nama oleh cik cleoputri nie..=)..sebab..macam menarik je kan..ifa kena bercerita kisah di sebalik nama blog ifa tau...kenapa ifa menggunakan tiefazatie sebagai address link ifa..=)



kalau kawan2 nak tau..ifa baru je berjinak-jinak dengan dunia blogging nie pada bulan april 2010..hihi..so im newbie la nie..masih belaja tentang blogging nie..=)..ifa baru create akaun blog nie masa ifa baru je balik umah..sebab ifa xmo keje kat puchong tue..ade la sebab2 nape ifa xmo..hihi..so ifa terfikir..apa yang ifa nak buat selain daripada buat lesen keta+moto..mesti bosan kan2..so ifa create la blog nie...hihi


bile nak create blog nie..pasti la kena fikir pe link address ifa nak letak kan2..disebabkan niat ifa buat blog nie adalah untuk menceritakan segala perkara yang berlaku dalam hidup ifa sebenarnye...so ifa nak buat la link address yang ade kaitan dengan ifa...hihihi..

maka tercipta la tiefazatie...tiefazatie tue...sebenarnye singkatan bagi nama penuh ifa...'atifah 'izzati wahab...see...sama tak???cuma cara ejaan dan sebutan die lain sikit je...tapi masih mengekalkan nama ifa yang sebenar...hihihi...sangat simple je sebenarnye asal usul link address ifa nie..hihi...

nie la saya..tuan blog yang cumil nie..
cam tuan die gak cumil..hihi..=p

unik ke nama tue??hihihi..sebab kak wansteddy cakap unik nama tiefazatie nie..hihi..kak wansteddy pun nak tau nape ifa guna nama tiefazatie tue..ini la sebabnya kak...hihi...ifa nak mengekalkan nama ifa..lagipun..kan ifa nak cerita pasal hidup ifa ni..blog ifa nie umpama diari elektronik ifa la..tapi cuma ia menjadi tatapan umum..=)..

so...kan lagi senang kalau ifa gune je nama ifa sebagai link address ifa...cume ejaan saja yang ditukar sikit..niat ifa...nak menyenangkan kawan2 ifa cari ifa nanti...hihi..so tak susah kan nak cari ifa nanti..hihihi...pastu ifa pun guna tiefazatie personal life as my blog header...hihi...sebab memang ifa nak cerita pasal kehidupan ifa je pun...=)

tapi kan xsangka plak...ifa rasa sangat bagus plak ifa gune tiefazatie ni as my link address...pastu nickname ifa kat shoutbox pun tiefazatie...kan syncronize tue..hihihi..lagi2 kalu join kontest or giveaway..senang je pihak penganjur nak kenal..sebab sama je nickname n link address ifa..hihi..tapi tue kebetulan la..ifa xsangka pun..mana la ifa tau kat dunia blogging nie pun ade kontest2 yang boleh ifa join..hehe..sangat blur kan..hee

jadi..itu la kisah macamana tiefazatie nie boleh wujud..hihi..sangat simple kan kawan2...tapi penuh bermakna bagi ifa..=)..kawan2 plak macamana???

sila abaikan en.bebeh itu ye..
focus pada ifa..hihihi..=p

owh yaa..entry yang menarik dalam blog cik cleoputri nie..ialah..eee...masamnyaa!!sesungguhnya ifa sangat sukakan yogurt!!!lagipun memang bagus utk berdiet kan2..hihi..ifa pun nak menguruskan lagi diriku ini...maka entry eee...masamnyaa!! nie sangat sesuai la ngn ifa nie...hihihi..sesungguhnye yogurt ini mempunyai banyak kebaikan!ifa memang gemarkannya sejak dulu lagi...hihi..bukan sebab nak diet je baru ifa suka tau..=p..so bagus kawan2 baca entry ini sangat menarik!gambarnya pun best!hihihi...


okie ifa nak tag 3 orang kawan ifa..
mamazharfan
miza
mish
ciktom
eh lebih satu..xpe kan2..hihi

wish me luck!hope juri terpikat la..hihi
kalu kawan2 yang lain suke entry ifa nie..
sila tinggalkan komen ye..
tak pun tinggalkan reaction pun jadi la..
tq2..sayang korg!..=)

JOM JOIN EGBB!!! http://akaltunjang.blogspot.com/!!!!

p/s: xpe kan ifa guna entri nie??sebab nie dulu ifa join kontest ada apa dengan nama..ifa suka entri..sebab pasal ifa nie..=)

18 comments:

tiefazatie said...

wish me luck!

Tomato Gurl's Life said...

haha..nati ciktom geledah entry mana2 ye yunk dan join contest ni..tenkiu tag :)

tiefazatie said...

ciktom: hihi..senang je kan2..hihi..welcome2..

Mama Zharfan said...

me kena tag hehhe :P

tiefazatie said...

mamazharfan: hihi..yup!join2..hihi

Syafrizal said...

ooo gabungan nama rupanya heheh

tiefazatie said...

syafrizal: nama ifa sendiri ya..bukan nama org lain!haha

ardinihumaira said...

;) barulah dni faham akhirnya

tiefazatie said...

dni: thanx dear..hihi

elmaranji dot kom said...

oooo, gitu rupanya.

tiefazatie said...

elmaranji: aah wak..=)

hiro said...

bgus2..tq join.

suzie rahman said...

br taw ifa join..gud luck syg

tiefazatie said...

hiro; tq2...=)

suzie: hihi...tq suzie..=)

Miza Yusof said...

good luck :)

Tomato Gurl's Life said...

ciktom dtg lg ifa..waalau dah pernah baca..entry ni best!gaya ifa tersendiri..unik nama..

good luck dear!ada masa baca entry cik tom juga ye ;)tenkiu~

Cik tom (28)

Kaio said...

PEACE jugak.. hhe



jemput baca blog saya jugak. :)


MARI MENGUNDI. (Kaio no.19)

http://kaio89kl.blogspot.com/2010/10/design-concept-yang-mengujakan-dari.html

.s.o.f.i.a. said...

good luck sayang.....

entri nie menang contest aritu kan....??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...