Monday, August 2, 2010

contest: ada apa dengan nama

hye peeps!erm..tetibe je terasa nak join contest ada apa dengan nama oleh cik cleoputri nie..=)..sebab..macam menarik je kan..ifa kena bercerita kisah di sebalik nama blog ifa tau...kenapa ifa menggunakan tiefazatie sebagai address link ifa..=)



kalau kawan2 nak tau..ifa baru je berjinak-jinak dengan dunia blogging nie pada bulan april 2010..hihi..so im newbie la nie..masih belaja tentang blogging nie..=)..ifa baru create akaun blog nie masa ifa baru je balik umah..sebab ifa xmo keje kat puchong tue..ade la sebab2 nape ifa xmo..hihi..so ifa terfikir..apa yang ifa nak buat selain daripada buat lesen keta+moto..mesti bosan kan2..so ifa create la blog nie...hihi


bile nak create blog nie..pasti la kena fikir pe link address ifa nak letak kan2..disebabkan niat ifa buat blog nie adalah untuk menceritakan segala perkara yang berlaku dalam hidup ifa sebenarnye...so ifa nak buat la link address yang ade kaitan dengan ifa...hihihi..

maka tercipta la tiefazatie...tiefazatie tue...sebenarnye singkatan bagi nama penuh ifa...'atifah 'izzati wahab...see...sama tak???cuma cara ejaan dan sebutan die lain sikit je...tapi masih mengekalkan nama ifa yang sebenar...hihihi...sangat simple je sebenarnye asal usul link address ifa nie..hihi...

nie la saya..tuan blog yang cumil nie..
cam tuan die gak cumil..hihi..=p

unik ke nama tue??hihihi..sebab kak wansteddy cakap unik nama tiefazatie nie..hihi..kak wansteddy pun nak tau nape ifa guna nama tiefazatie tue..ini la sebabnya kak...hihi...ifa nak mengekalkan nama ifa..lagipun..kan ifa nak cerita pasal hidup ifa ni..blog ifa nie umpama diari elektronik ifa la..tapi cuma ia menjadi tatapan umum..=)..

so...kan lagi senang kalau ifa gune je nama ifa sebagai link address ifa...cume ejaan saja yang ditukar sikit..niat ifa...nak menyenangkan kawan2 ifa cari ifa nanti...hihi..so tak susah kan nak cari ifa nanti..hihihi...pastu ifa pun guna tiefazatie personal life as my blog header...hihi...sebab memang ifa nak cerita pasal kehidupan ifa je pun...=)

tapi kan xsangka plak...ifa rasa sangat bagus plak ifa gune tiefazatie ni as my link address...pastu nickname ifa kat shoutbox pun tiefazatie...kan syncronize tue..hihihi..lagi2 kalu join kontest or giveaway..senang je pihak penganjur nak kenal..sebab sama je nickname n link address ifa..hihi..tapi tue kebetulan la..ifa xsangka pun..mana la ifa tau kat dunia blogging nie pun ade kontest2 yang boleh ifa join..hehe..sangat blur kan..hee

jadi..itu la kisah macamana tiefazatie nie boleh wujud..hihi..sangat simple kan kawan2...tapi penuh bermakna bagi ifa..=)..kawan2 plak macamana???

sila abaikan en.bebeh itu ye..
focus pada ifa..hihihi..=p

owh yaa..entry yang menarik dalam blog cik cleoputri nie..ialah...eee masamnyaa!!sesungguhnya ifa sangat sukakan yogurt!!!lagipun memang bagus utk berdiet kan2..hihi..ifa pun nak menguruskan lagi diriku ini...maka entry eee masamnyaa!! nie sangat sesuai la ngn ifa nie...hihihi..sesungguhnye yogurt ini mempunyai banyak kebaikan!ifa memang gemarkannya sejak dulu lagi...hihi..bukan sebab nak diet je baru ifa suka tau..=p..so bagus kawan2 baca entry ini!sangat menarik!gambarnya pun best!hihihi...


okie ifa nak tag 3 orang kawan ifa..
icee
ana
mumun..

wish me luck!hope juri terpikat la..hihi
kalu kawan2 yang lain suke entry ifa nie..
sila tinggalkan komen ye..
tak pun tinggalkan reaction pun jadi la..
tq2..sayang korg!..=)

5 comments:

tiefazatie said...

hehe..malu la plak..haha

mama zharfan said...

nice entry! i like :) now i know why tiefazatie :) :) good luck!!

tiefazatie said...

mama zharfan: tq sis..hihi...jum la join sis..=)

cleoputri said...

hye hye tiefazatie, time kasih bebyk..terharu rasa sbb sudi gak join contest ni. hee~
sedap la nama sebenar tu :)

makluman: borang peraduan ini telah pon di forwardkan kpd juri2 profesional dan juri jemputan. kpd juri awam, anda boleh mengundi dgn menaip tiefazatie dan hantar ke 388888.

tiefazatie said...

cleoputri: hye dear..=D..welcome..hee..tq2..puji nama ifa..hee..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...