Monday, August 23, 2010

GIVEAWAY cuti2 malaysia!!!


hye peeps!
ifa nak join giveaway by cik bihah lagi!
ifa nak letak picture2 yang ifa pergi bercuti di pulau langkawi haritue ye..=)
jum ifa nak cte nie..hihi

kteorg patut bertolak kul830malam pada 24jun..tapi disebabkan opis my dad dapat keje tibe2 petang tue..so..kena setelkan keje tue gak b4 g langkawi... penting tue..urgent my dad cakap..heee...jadi..kteorg gerak kul1030malam..



sempat lagi amik picture nie dalam bus.. hihihi..penat dah tunggu 2jam dalam bus nie xgerak2.. hahhaha...cumilkan ifa..=p...so tengahari 25jun kteorg pun naik la feri... kata nak pegi langkawi kan..hihi.. jadi sempat la snap picture nie.. padahal ramai orang... wat selamba ja nie.. hihihi..=p



pagi sabtu tue kami semua bekpes di hotel ye..hihi..erm..xsedap mana pun bekpes die..haha..nasi lemak+mi goreng+rotibakar+air oren+air suam+kopi+tea...tue je la yang ada..tp..memang xsedap pun..haha..makan je wat alas perut ye..hihi..bayar tu..=p...after bekpes..kteorg pun tunggu my dad n my bro g amik keta sewa nie..kami sewa 2kereta iswara..total rm100 utk 1 hari tau...maklum la..kami 4org nie dah besar2..pastu ade lg si kecik 2org tue wif my parents..so bagi xmo sesak2..my dad decide sewa 2keta terus..my bro la yg bawa keta yg kami 4org naik nie..hihi..agak lama la tunggu keta sewa nie..haha..tapi xpe la..




sepanjang hari tue..kteorg nie berlari-lari mencari coklat je nie..hahaha..pergi survey harga mana yang murah nie..xde la jauh beza sangat harga die..tapi still leh jimat nie..hihi..owh ye..dan juga teman my mum mencari vantage+vision nie..haha..pinggan mangkuk nie..sangat menakutkan..ifa xmo masuk pun..haha..takut nie terlanggar ke apa..mampus ifa..haha..bagus duduk luar..rilek2..hihi..lepas penat membeli-belah tue..kteorg pun balik jap bilik hotel..nak simpan coklat dengan barang2 yang beli tadi...kteorg nak pegi lunch la plak..kebuluran dah nie semua orang..hihi


my mum suggest la pegi cari kedai kawan jiran kami nie kunun..di pekan rabu..tapi..cam xramai pun yang buka kedai siang2 harinie..hihi..pegi la kunun kedai paling hujung..tapi bukan orang yang kami cari nie...haha..lantak la...lapar dah semua orang..terus order nie..hihihi..sila la lihat gambar yang ada...=p




after makan tengahari tue..kteorg pun pegi la jalan2 mana yang sempat..kteorg pun pegi la hutan lipur durian perangin..nie my bro yang nak pegi nie..punya men dalam tempat nie..cam kat pelosok nie..haha..tapi berbaloi2 la..cantik tempat nie...serius..siap ada lagi jambatan gantung nie..excited kami amik gambar nie..sebenarnye banyak lagi tempat kteorg pegi..tapi ifa cte sikit je la ek..hihi












27hb pagi tue kteorg bekpes kat hotel..pastu terus checkout nie..sebab feri pegi kuala perlis jam10 nie..terpaksa la kan..huhuu..duduk dengan bosan nye di tempat menunggu tue..hahhaha..nie plak picture dalam feri..baru je masuk nie..duduk2 je terus snap2 picture..haha..memang xde keje kan..haha..serabut gile muka nie..penat angkat barang..hahaha...=p


okie nie je la yang ifa nak cte pasal percutian di pulau langkawi aritue!
best kan2..hihiihi..xpuas rasanya..kejap sgt..
harap cik bihah puas ati ye..
moga ifa bertuah!hihihi

5 comments:

tiefazatie said...

moga ifa bertuah plak!

cikbihah_trendyshawl said...

ifa muka busuk..xmandi ye masa nie..hehehehe..
ok nanti ada hadiah untuk entry paling best juagkk.=)
tgk semula ye syarat tue..
sbb sbrnye tak nak publish lagi tbe2 terpublish lak..hahaha..=)

tiefazatie said...

cik bihah: ifa mandi la wak..hahahha..ifa rasa dh ikut sume syarat2 tue..link blog bihah ada kt blogshop ifa..show all je tau..=)..siap ade lagi banner bihah kakt sidebar..hihi

~~su manje!~~~ said...

nice la...saya suka

tiefazatie said...

su manje: ye ke..tq wak..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...