Saturday, October 30, 2010

shopping di mydin!

salam peeps!ehem2...ifa jarang ikut my parent pegi membeli-belah barang umah nie..hihi..lala..tapi aritue gatal nak ikut kan..bosan duk umah..lala...cam ifa la anak tunggal..kekeke..dah ifa sorg je yang ikut kan...haha..adeh...

lagipun...bukan best mana pun..setakat mydin ja nie...hihi..maklum la..di sini..hanya ada..mydin giant..adeh...itu la tempat yang agak best la..lain mana ada..bosan gle tau..huhu..nak shopping baju segala...kuantan la beb!haha..susah2..lala..

sila ignore itu mak kesayangan ifa ye..hihi

naa...amik ko!!best kan shopping barang2 umah nie ngan parent...maklum la..xde keje...xde duit..so..ifa amik apa ifa mau la..tapi...yang banyak nie barang2 dapur la...bukan ifa tau..my mum nak masak2..hihi...tapi agak best la...jalan2..tengok perangai orang..haha..macam2 tau...lucu...

dari pandangan tepi lak..pelik orang tengok ifa amik picture tau!

lala...ifa pun amik apa je pun...makanan ja nie..haha..air yogurt...yogurt..aiskrim..nik-nak..keropok..pergh...makanan2..best2...haha...yang lain2..bukan ifa tau..my parent...hihi..bila la ifa nak ada duit sendiri ek...bestnya itu...haha...mode berangan jap..hihi

p/s: pelik orang tengok ifa nie...haha..sudah amik picture troli masa ngah beratur nak bayar nie!hahaha

21 comments:

adeQ said...

kat terengganu memang sini je la tampat shopping.. iisk..

ardinihumaira said...

nak ikut ifa g shopping!

mama tisya said...

best per shopping mydin..brg murah..kt kl ni mydin jauh dr umh..kalo ke jln TAR br la leh singgah

Sachi Asukai said...

waa..beshnye!!nak gi shopping gak!!!!ifa, nak itot!

zurazari said...

banyak nyer shopping cik ifa...
tok saper tue...
nak aiskrim sikit boley?

Ogy said...

zaman skrg mama tgk org dh tak segan silu nk posing walau di mana2 sekali pun...bg kita yg giler fb dgn blogging ni mmg le faham dan tak hairan...tp bg org2 len yg tak mengerti tu mesti ckp mcm2 kan...kadang2 amek gambar makanan kat restoran perasan kakak sebelah tgk kita dgn muka pelikk je..agaknya lam ati dia kata "Budak ni tak pernah makan makanan tu ke??" adesssss

mama sampai skrg masih malu2 nk tangkap gambar di tempat awam..hik2...

Mama Zharfan said...

kalau kat kelantan ada jugak few places--bteer than trg heheh

eiela said...

lama dah tak p maidin,,last p masa kat penang dulu.

tiefazatie said...

adeq: mmg pun..haha

dni: adeh..xbest pun..haha

mamatisya: mmg pun sis..tp itu la..klu nk shopping brg2 lain..xde tmpt..huu

sachi: aiyak!ifa dh balik dh nie dear..hee

zurazari: hehe..sis...ini utk kami2 kat umah nie..kami kan ramai..haha..ala..abes dh aiskrim nie..huu

ogy: haha..sis..mmg pun..sgt gle cam-whore kan...lagi2 kalu blogger2 nie..haha..adoi la..mmg org pelik pun pandang..tp..ifa wat budu ja nie..janji ada cte best leh share ngn kawan2..hihi

mz: ifa setuju!huhu..cian ifa sis..waaa...

eiela: ok la tue..hihi..bkn ada apa pun..brg2 dapur murah la..hihi

FaiHash said...

ekekeke..sama la ijah pun kalau shopping ambik je la apa yg nak. rela dlm terpaksa gitu parent ijah. ekekeek.

selalu teringin nk amik gmbr pic time beli belah..tp bila sume terangkat kening pelik pandang..terus tak jadi amik gmbr..ekekeke

tiefazatie said...

faihash:hihi..parent ifa ok je..sebab sume org akan guna n makan!hihi..
psst...haha..ifa selamba je..wat budu..lala..sudah ngah beratur nie..haha

FaiHash said...

ekekeke..parent ijah kadg2x xrela gitu..sbb ijah sorg je yg suka makan benda-benda kerepek segala..ekekek..

try buat selamba..last2x gmbr jd hantu sbb cpt3x tukar arah lain..ekekekek

Tomato Gurl's Life said...

hahaha...sempat lg tue amik gmbr!

tiefazatie said...

ciktom: haha..bese la..hihi

Aisyah AR said...

manyaknyer shopping!!! kalah donald trumph! hahah!!

tiefazatie said...

aisyah: haha..mana ada la..bese2 ja nie.lala

suzie rahman said...

hihi sama r cm suzie..mengepaw je..x kje mmg cm ni.uwaa bosan.nk paw wet sndiri lk..

tiefazatie said...

suzie: aah..huhu..sedih nie..waaa...

Ms and Mr Red Ribbon said...

kat KL ada carrefour, ada juscto, tesco, giant, cold storage, ape2 la... still nak shopping byk2 pi Mydin Subang jugak hehe...

Beli ayam je kat GIANT :D

tiefazatie said...

rrb: haha..sudah mydin yg murah kan2..sis...haha...utk brg dapur ok la..but utk brg2 lain..adeh...xbest...haha..owh giant mmg murah ayam!my mum pun beli kat giant nie..hii

adeQ said...

dats y bile ade peluang balik kelantan.. abes satu mall diborong.. ngeh2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...