Friday, October 29, 2010

mahu tahu tentang buffered earning tiefazatie ke?

stickynotes!
http://www.blogresipi.com/wp-content/uploads/2009/12/NuffNang_2.0-full.jpg

salam peeps!erm..ramai yang tanya apa tips ifa dapat trafik tinggi kan2???kawan2 nak tau tak apa??ifa hanya blogwalking!ini serius..huhu..sebab ifa masih tidak mempunyai pekerjaan tetap aka penganggur terhormat..owh malunya..huhuhu..maka ifa banyak meluangkan masa ber-blogging...huhu..itu la sebabnya...dalam pada masa yang sama..ifa update blog setiap hari ya...ifa hentam je cerita apa2 nie..hihi..

sebenarnya..ifa takut nak bagi2 tips nie..sebab ifa pun baru lagi...huhu..tapi..adeh..susah2 kan..huhu..BE ifa bukan la banyak mana...sebab ifa nie dapat 1st BE ifa hanya la selepas 4bulan berblogging tau!iaitu masa raya...itu la 1st time ifa dapat BE nie...pada hari jadi ifa!hihi..13september nie..rezeki besday kot..lala..so sebenarnya...tak sampai pun 2bulan lagi ifa dapat BE nie...huhu..kalu tak percaya..baca la sini...

so..masih ka kawan2 nak ifa bagitau juga tips2 ifa??sebab ifa ikut suka hati ja nie..ifa pun tak tau nak bagitau macamana..huhu..sebab ifa bukan otai ye...ulang lagi sekali..bukan otai...ifa masih baru dalam dunia blogging nie...ifa hanya daftar akaun nuffnang pada bulan mei!haha..adoi la..dapat 1st BE bulan september!jadi..ifa nak tanya lagi..kawan2 sanggup ke??ifa masih baru nie...ifa takut...

owh ya..dan juga...trafik ifa tidak maintain ya...ifa pun trafik standard hanya la 300lebih...huhu..itu pun blogwalking sampai nyawa2 ikan..waaa....kalu ada rezeki lebih...itu yang sampai 400lebih...sekarang orang mencanak2 datang blog ifa kerana ini dan juga ini tau!ifa tak tipu...percaya...huhu..so macamana??kamu2 nak tahu juga ke tips ifa kunun..adeh..ifa tak berani la..waaaa...tolong...huhu...

30 comments:

tiefazatie said...

so macamana?nak juga ke tips??hihi

NARDtheNERD said...

kongsi je.
haha.
xrugi pape pun. :))

AIN said...

nak jugak...:)

NeidIyra said...

hahax~ best2.. lame la nk dpt lau cmtu.. but nape bace disini pn same gak..huhu~

tiefazatie said...

nard: betol nie??kang ntah pape je nie..haha

ain: erm..nt kte tgk rmai ke nak..haha

neidlyra: mana ada benda senang nak dapat kan..usaha itu penting tau..lagipun blogging is fun okie!

ardinihumaira said...

boleh je dear :)

Cheqna said...

haaa..ni mesti jalan beribu2 nih..hehehee...bolehlah pegi kedai resepi rahsia dan beli sendiri kek tu..hehehe..

happy BW!

:-)

tiefazatie said...

dni: ok dear..nt ifa try ek..

cheqna: haha..xde la sis..bese2 je nie..haha..best la ayat sis..nice...tq sis!

Mama Zharfan said...

share jer apa2 yg bagus..tak rugi share ilmu blogging hehehhe

lebih kurang lah kita rupanya ifa..me daftar nuff bln april..then me buat bodo jer..ie tak buat apa2 psl nuff...bln july baru start aktif ie mcm beria2 nak start kumpul nuff..then bln aug kot dpt 1st BE..
sampai sekrg pun total BE baru 5 (3 tgh running, 2 dh lama ME) :)
aisehh panjnag plak me mengomen :p

KABAKOGA said...

nufnang gue makin lama makin sakit,,

tiefazatie said...

mamazharfan: baek la..nie la yg ifa ngah taip2..hihi..wah...kte nie cam ada kimia la sis..aiseh..hihi..ifa pun letak je mula2..buat budu ja nie..xkisah sgt la..owh..sis lagi awal dapat BE ye..ok la tue..hihi..earning sis mantap!hihi..ala..xpe sis...ifa ok je..hihi..

kabakoga: jgn menyerah!chaiyok!hihi

BUNGA said...

okla tu ifa.. bnyk jugak BE ifa tu..
blogging tu anggap kerja dr rumah.. dpt hasil jugak kan? :)

sarah-najwan said...

betul tu..cara nak up traffics..satu je..BMW smpai lebam..jommmmmm

ibu_BatRiSya @wardah said...

akak lg la...UV 100 lebih je sehari..uhuhuhu...bz...ifa tolong ganti tmpt akak jap, nak pi bw byk2 gak...heheh

Amy Syaquena said...

nak jugak..

tiefazatie said...

bunga: aah sis..sementara nie blh la..slamanya xleh..huhu...nanti kena marah..waa..

sarah: btol sis..xtipu!hihi

ibu bastrisya: xpe sis..sis keje kan2..adeh sis..ifa nie pun nyawa2 ikan..hahah...

amy: blh bha sis..chaiyok!

Mama Zara said...

iefa..sis x paham sgt bab2 BE ni...skali td tgok lam acc nuff, ada BE kat blog anak (under nama sis...)tapi tu la, x tau pun apa dan bila dia ada... dh la blog tu sis jarang hapdet..huhuuu..ruginya

tiefazatie said...

mamazara: owh..ye ke..xpe2..nt ifa wt n3 pasal BE ini..hii..agak rugi tau sis kalu dh dpt x up trafik blog sis itu...sbb best gak dpt earning even xbyk mana pun..hihi..chaiyok sis!

dark r0se said...

thanks ifa kongsi tips ni~;)

tiefazatie said...

darkrose: nt ada lg tau..tgu!hihi

Zairie Husin said...

tie.. tak kira.. nak jugak.. hehehe

tiefazatie said...

zairie: haha..adoi la..baek la..tgu tghmlm nie ye..=)

suichi said...

yang pastinya traffic mu mmg byk ifa~~~ cayalah!!! hehehehe

nina syakina said...

congrats ifa... huhu~!

Siti said...

wah,, tahniah ye? =) saya tak penah dapat BE.. huhu

tiefazatie said...

suichi: itu sebab ifa teda keje bah..huhu..waaaa...

nina: tq darl..=D

siti: tq dear!xpe..nt dpt jg tue..percaya la!ifa pun lambat dpt..=)

ardinihumaira said...

kongsi2 tips boleh bantu-membantu :)

tiefazatie said...

dni: hee..insyaallah..=)

Myra Jay said...

Ifa mmg rajin BW that's y leh dapat hasilnya..
Cheq kena contohi Ifa, tp kdg2 xsempat..

tiefazatie said...

myra: aah sis..sbb xde keje lg..boleh la..kalu dh keje nt..xtau la..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...