Thursday, October 28, 2010

widget top 10 members!

stickynotes!!

salam peeps!erm..ifa ada something yang memerlukan pendapat dan pandangan kawan2 nie..hihi..sila jangan marah2 ye...kalu ifa salah tolong betulkan..ifa cuma ingin berkata apa yang ifa rasa nie..nak tau pasal apa??pasal widget top 10 members....hihi..

erm...ifa nie...tau je letak je kat blog..haha..tapi baru tau fungsi die nie!haha..adoi la..lawak2..itu pun sebab kawan ifa yang cumil itu bagitau macamana nak kita listed into top 10 members!senang2 sangat2 tau cara nie!tapi..bagi ifa agak menyusahkan la..haha..nak tau nape??

kte perlu klik button follow setiap kali kte masuk ke blog yang kte nak listed as top 10 members itu!even kte dah follow pun blog tersebut yaa...after than kte perlu sign google lagi..okie done!lepas tue cuba tengok..confirm nama kita dah ada dalam senarai itu!senang bukan??hihi...tapi ada gak yang tak bestnye..kenapa??

bila ifa try refresh banyak kali tanpa membaca entri pun tau..ini serius sebab ifa dah cuba!hihihi..widget ini akan tetap kira bilangan visit kte di blog tersebut..apaka??teda2 itu kan2..macam tidak jujur di situ..hee...

sebab cuba bayangkan if ada kawan2 yang buat giveaway untuk top 10 members blog die..menggunakan widget ini..sekali ada blogger yang menipu dengan buat macam yang ifa cakap tadi..refresh banyak kali je tau!tak ke sedih tue..cian tuan blog itu..cian juga pada loyal visitor die yang tak tahu tentang itu!betol tak??

tapi ada gak yang baiknya..kadang2 kan..stalker blog kte pegi buat benda ini....ifa pun tak tau kenapa...haha..ifa betol2 tak paham tau...adaka die saja nak show off die antara top 10 members..tapi yang pelik itu kan...die sangat2 jarang tinggal jejak di shoutmix ifa!erm..pelik bukan??alih2 je nama naik jadi antara top 10 members blog ifa!haha!sangat lucu!kalu sape yang tau..ada tue yg c copycat di situ..=)

so kawan2..betol ke apa yang ifa cakap nie??nak tanya pendapat korg nie..betolkan ifa tau kalu salah..huhu..mana tau salah..malu ai..xpe2...sharing is caring kan..pe lagi..tinggalkan komen anda!betol atau salah?kalu salah..boleh ifa betolkan..nanti cian kawan2 dapat info salah!huu..

p/s:so kawan2..sekarang dah tau macamana ifa boleh detect stalker blog ifa yang c copycat itu?tapi macam ifa cakap ini semua tanpa disengajakan...ada banyak lagi benda kenapa ifa dapat tau..xpe la mungkin allah nak tunjukkan..sapa tau??patutnye ifa mau post entry nie dulu b4 pasal c copycat itu..tapi..xdapat tahan dah!hahaha..xde niat untuk mengungkit okie..just for sharing..=)

25 comments:

tiefazatie said...

tolong komen ek..betol ke salah pe ifa cakap??hiii

Miza Yusof said...

kenapa miza tak termasuk dalam top 10 ifa ni? tak adil! hihihi.

Tomato Gurl's Life said...

fuh nasib baik ciktom tak terlist antara top 10 tue..kalau tak mesti org syak ciktom copycat..wakakakaka...

sori ifa..ciktom pun xreti psl widget ni..dulu ms mula2 berblog mmg ade mskkn..tp rs xsuka so dah lama buang ;)

tiefazatie said...

miza: haha..buat lawak lg ah..hihi

ciktom:haha..adaka..ciktom..xde la..c copycat tue sorg je la..yg lain tue mmg sejujur2nye..sebab mmg ifa pun slalu gak pegi blog mereka tau..hhihihi..ala..ok je la..nie ifa yg try n error..tue yg nk tnye betol ke slh..hihi

Mama Zharfan said...

oooo, mcm tu ke..
nama me ada dlm list tu :)

tiefazatie said...

mamazharfan: ifa rasa la sis..sis pernah cube x??takut salah nie..huhu..yup nama sis ada nie..hihi

atie aizam said...

iefa: kak atie penah dok terpikir macam mana lah nama leh masuk kat top list tu.. ooo gitu rupanye.. tapi yg dok refresh byk kali tu tak eloklah kan kan..

tiefazatie said...

atie: ye kak atie..cube kak atie try..ifa cakap cmnie sebab ifa dah try..sebab teu la ifa nak tnye kawan2 yg lain..btol ke x..hiihii

suzie rahman said...

sng lk nk jd top fren erk,test jp.ha3

tiefazatie said...

suzie: gedik2 lak die..adeh..haha

Myra Jay said...

Thanks ya Iefa sharing info...
Baru tau pasal nie...huhu

Amy Syaquena said...

salam...

macam tue erk name amy ada dalam list tue tak hehehehe

tiefazatie said...

myra: sis..ok je..tp tolong betolkan ifa takut2 ifa salah ke..

amy:salam..erm..camtue la yg ifa dh try..tp xtau btol ke tak..try la!hihi

gnesop.com said...

mmg top ten member tu x leh pakai..
sbg rujukan boleh lah..
tp utk kontest mmg boleh dibuat penipuan :)

tiefazatie said...

sop: owh..jadi betol la bang..terima kasih ye sebab sudi bagitau ifa nie..=D

Ms and Mr Red Ribbon said...

betol2... untuk rujukan is fine and fun to know you have loyal friends. tapi untuk contest jangan la... hope kat luar sana penganjur2 contest jangan la wat contest pasal kunjungan paling banyak...

btw, me pon nak letak juga. hehe thanks iefa...

tiefazatie said...

rrb: tq sis..mg betol tue..sebab tue ifa nak pendapat kawan2 jg..mana tau salah kan..hihi..=)

Dr Love said...

wahhh!! nak mintak bguru klau mcm ni..

tiefazatie said...

drlove: adeh..xleh la..ifa masih baru lagi..huhu

hiro said...

kayo2..

tiefazatie said...

hiro: xde la..mana ada la..

ardinihumaira said...

bagus sebenarnya letak widget ni sebab boleh tengok siapa yang rajin komen. tapi dni tak letak sebab asyik tak sempat nak letak hehe

tiefazatie said...

dni: memang...pastu nak kalu jadi kes cam ifa pun senang nak detect!haha..

Izzuddin Fauzi said...

Yang pasal visitor counter to make sure visitor counter to hny kira unique visitor. Contoh yang sy pakai... Refresh la bnyk kali pun... Selagi IP sama / tempoh sah belom tamat memang x kn berubah. Nyway, ad jugak kes cam nie, dulu x tau pasal sy blogger baru...

tiefazatie said...

izzudin: ye ifa tau..ptt nya kira yg unik je la kan2..tp itu la..c widget yg nie ntah pasal ntah..haha..ic..nt ifa tgk kmu guna yg mana yg..neway thanx yaa..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...