Wednesday, October 27, 2010

confession of tiefazatie

sticky notes ye...=)

salam peeps!erm..di sini ifa nak cakap sikit ye...pasal c copycat itu!first of all tq very much pada semua kawan2 yg amik berat pasal ifa nie..sgt2 terharu..serius...huhu..nak sebut nama takut ada tertinggal..so entry ini utk anda semua yang caring pasal ifa okie..=)...

erm..pasal c copycat nie..atas nasihat kawan2..ifa rasa...ifa malas dah nak fikir..even dah bising2 pun kan2...hihi..ifa buat semua itu sebab ifa nak balik hak ifa!itu hak ifa bukan die!so ifa patut dapat apa yg ifa punya kan..sebab itu ifa buat entri pasal c copycat itu!

dan faktanya ialah sekarang die dah private-kan blog die dan die dah delete komen die di sini...die hanya berani chat ngan ifa semalam selepas kamu2 ramai2 dah out nie..cam bese la..sape nak ngaku kan..die berkias2 nie..xde pun admit ye saya memang copycat ifa punya hasil karya..xde..adaka die tak sedar ke buat2 tak tahu yang ifa tahu entri2 yang mana die copycat nie..adeh..kecewa..die memang hati batu+simen+kering..hahaha..ifa yang pening pale layan die nie..haha...

dah la ifa suruh wat entri mintak maaf kat die dengan rilek-nya okie nie!tapi..ya allah memang tak ikhlas nie..huhu..ada juga kawan2 yang sempat tengok nie..dorg pun cakap tak ikhlas nie..ntah la..malas fikir..nak buat camne juga kan..pastu kalu betol die ikhlas nie pasti entri itu betol2 ikhlas dan die tidak akan private-kan blog kan2..xpe la..sape juga ifa nie kan..bukan sape2..haha..

yang penting ifa tau ifa di pihak yang benar..dan kawan2 pun sokong ifa kan2..hihi..ifa tak takut sebab ifa ada simpan semua bukti2 nie!hihi..so papehal..ifa ada juga bahan bukti yang kukuh untuk lindungi diri ifa ini!hihi..lala..bijak tak saya??

owh yaa..ini entri ke-2 dan terakhir ifa buat pasal c copycat ini tau!ifa mau keep on blogging lagi pasnie..insyaallah..ngah cari2 mood nie..hihi..dan ifa tak nak la reveal-kan url link blog die..kesian la plak kat die nie...kalu kamu2 tahu sudah..xpe..hihi..kamu usaha sendiri bukan??itu hak kamu2..hihi..

papepun ifa lega lepas luahkan tentang hal ini...sangat2 terima kasih pada kamu2!ifa sayang kamu2!terima kasih kerana terus menyokong ifa yang bese2 ini..tapi..ifa nak gak mintak maaf kalu2 ifa ada buat salah ye..betol..kte tak dapat nak puaskan hati semua orang...sebenarnye ifa bukan la jenis pemarah...tapi..ntah la...xpe la...okie!done!fullstop!hihi...=)

p/s: ye mungkin ifa patut bangga sebab ifa umpama idola die cam yg kamu2 cakap..tapi yang die salah adalah sebab copycat hasil karya ifa...huhu..tapi ifa takut juga..die cam obses gle nie..abes sume nak ikut nie..huhu..
latest info: adaka die sudah delete blog die selepas ifa post entry tghmlm nie??pelik...ada yang bagitau dah xde nie blog die...xpe la..nanti pasti ada blog lain..nama lain kan..=p..

33 comments:

tiefazatie said...

ifa sayang kamu semua!sgt2 terima kasih kerana menyokong ifa!er..cam wat speech apa la plak ifa nie..hihi

AIN said...

senyum ckit ifa...hhehehe..

Asyraf Hamasaki said...

KEMAAFAN ADALAH DENDAM TERINDAH :-)
P/S BILA TINTA MENGATUR BICARA WINK2

tiefazatie said...

ain: iya ain...hihi..=D

asy: pergh..kata2 mu asy..xleh blah!tq asy..=)

suichi said...

siapakah diaaa~~~~ hehehe

tiefazatie said...

suichi: adeh..ko kan..lambat nie..hihihi..

Mama Zharfan said...

janggal plak ifa guna term 'kamu2' tu heheh
me ada buat entry psl copyright--nanti baca yer --me publish pukul 8 pagi :) now kat UK pukul 8.40 mlm ni..jap lg nak tido..ada nuff joget2 kat blog ifa..ehem2 yer..fren2 :)

Yanie J said...

tape..lpsnii mst rezeki ifa makin btambah.dum worry syg ;)

Ms and Mr Red Ribbon said...

chayo iefa!!!

ardinihumaira said...

hepi2 tau ifa :)

mama tisya said...

die takut la tu ifa dedahkn blog die tu psl die dh private..akak pernh terbc ada sorg ni die buat blog sebiji2 copy hak org..gmbr2 org tu smp ayat pn lebih kurang cuma die tukar nama je...org yg sebenar dpt tau and die copy bg smua kwn2 tgk..mmg mcm pysko org camtu...kiranye mcm die ikut smua citer bdk2 tu...mmg lg parah tau ifa...mmg kena ati2 la...mcm akk kena aritu org curi gmbr dr blog ltk kt fb..tp bila dh sound tau takut trus delete

Miza Yusof said...

happy happy and happy day :)

nur said...

semoga kamu bertambah baik dear
ALL IN ONE

Amy Syaquena said...

salam...

morning dear, happy2 sokmo deh..

jemput ke sinar raudah

Fiqas said...

ifa, abaikan aje org macm tu...
teruskan perjuanganmu itu...chewah...
btw, be happy dun worry..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

ifa sayang...jgn patah semangat ye..teruskan dengan lebih tabah melalui semua dugaan..semua sayang ifa.

Che Armster said...

ooobaru paham drama yang berlaku... ingat apsal la mama zharfan post entry pasal akta-akta tiba2 ni

Myra Jay said...

Iefa, rasa mcm tau je..tp xtau tul ke x?
Adakah btul org tue???Ntahler, xnk ponin2..
Asal Iefa hepy udah..

mama_umar_maryam said...

hi ifa..tulah bile bende2 xde sempadan mcm ni,mcm2 org blh buat,akak pon penah kene kt fb,saketnye hati Tuhan je tau..xpelah,atleast orang tu dah takut n dpt pengajaran la dr ifa,jgn xserik sudah..c u in court lah,hahahaha

Tomato Gurl's Life said...

ceriakan diri ye ifa!!jgn sedih pasal budak tue..a'ah tgk dah delete...lalala~

~SukEMakAn~ said...

eh
sapekah gerangan yg copy copy nie
tibe tibe takot lak jadi kat diri sendiri
saba ei iefa!

mekchu said...

sama-sama kasih :)

She's retarded said...

biasa la orang dah salah mana nak mengaku.
stay strong!

.:|kamaryeah|:. said...

xpela ifa~
ifa tros kan je perjuangan ifa~
hehe~
semoga suksess~

zahidah dihaz said...

saya ketinggalah...apa pun keep on writing...smile always...

tag for you @ http://dihaz17-foryou.blogspot.com/2010/10/tentang-seseorang-1st-giveaway.html

tiefazatie said...

kawan2...tq ye..ifa dah reply kat smix kawan..xpun komen...hihi..tq sgt2..kamu2 sgt best!hihi..

nadia said...

hehe.. best jgk jadi ifa ni..
terus jadi idola.tp..
sbnrnya, bangga pon ada. seram pon ada. kan? hehehe

mama rifQy said...

idolaaaa..go ifaaa

suzie rahman said...

wah smpi delete blog? jgn bah,,,xbngga ke jd glemer.c copycat..jht nya aku/yeaw!

miss chekleen said...

wooooo entry semangat dari tiefazatie..u go girl!!!

tiefazatie said...

nadia: haha..mana ada best la..menakutkan tau!

mama iqy: haha..sis2..

suzie: open odi dear!miahaha

miss chekleen: mesti la...hak ifa!haha

akmafaizal said...

baru nk copycat..akekeke...:P

akak pernah gak terpk pasal copy paste ni, stkat terma&syarat boleh lah kot,klau ayat sejibik sejibon..huhu kompem org tau.tambah2 blog2 org yg dh otai cam ifa n mama zharfan.mesti ramai yg berlumba2 nk bgtau ade org copycat n3.adeh...latest pasal sall, copycat mama zharfan nyer n3.klau takde idea, takyahlah join contest montest tu..ni sanggup copycat.minta2 saya dijauhkan sifat2 yg tak elok tu.

buat ifa n mama zharfan, sabo ajelah ek.tulah cabaran org2 yg dh berjaya n akan lebih berjaya.macam2 ada.

tiefazatie said...

akma: haha...akak nie lucu la..hihi..erm...ifa nye c copycat nie hebat tau..die study semua nie..haha..pastu boleh lagi campur aduk lagi ifa nye hasil karya jadi 1 entri!hebat kan...haha..owh...ifa lum otai lagi sis..xmampu ai..hee..erm..mamazharfan lagi kesian la...gle2 sama nie..kan2..

iya sis..tq yaa 4 ur komen nie..terharu...=]..amin insyaallah..moga sama2 kte berjaya sis..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...