Wednesday, June 27, 2012

review premiere screening movie Brave..=)

salam peeps!hye2..meh2..ifa nak review pasal movie Brave nie..cinema yang paling senang ifa nak pergi mesti la kat e-curve nie..sebab kan..memang lalu masa otw balik umah..hee..so,tue yang kalu ada premiere screening kat 1utama or e-curve..cepat2 je ifa join..hee..


nie la die tiket yang ifa dapat semalam..xde kad cantik..photostat je nie..hee..pastu macam biasa la dapat 2 pin nuffnang..n then dapat cd whatchuwant?..ifa tak buka lagi cd tue..hehe..ada lagu kalu xsilap ifa la..hee.. 

cte Brave nie pasal puteri merida yang nak ubah keputusan ibunya yang suruh die kawen..so,1 hari die terjumpa sorang ahli sihir tua nie..die buat la permintaan..die nak ubah ibunya..malangnya die tak bagi tau nak ubah ibu die jadi apa tau..die just cakap nak ubah..then bila die bagi ibu die makan kek comel tue..ibu die bertukar jadi beruang nie!

masa puteri merida mencari jalan macam mana nak memulihkan ibunya la die banyak mempelajari dan memahami kebenaran tentang apa yang ibu die ajar selama nie..akhirnya die berubah sikap la..tak pentingkan diri sendiri dah..dengar cakap..asalnya..biarpun die agak degil,kasar..tapi die sayang ibu ayah dan adik2 die..niat die nak ubah keputusan ibu die je..bukan nak ubah jadi beruang pun..hee..menarik pun cerita nie..sesuai bawa kanak2 nie..sebab ada pengajaran di sebalik cerita ini..=)

owh ya..masa nie..ifa ada ternampak sorang blogger pregnant nie..ifa tau kak akma pregnant..tapi ifa nak tegur malu nie..takut salah orang tau..sebab lain muka nie..masa tue kak akma pakai spek lak..picture2 yang ifa pernah tengok tak pakai spek..jadi konpius di situ..hee..

yang lucunya..kak akma duduk seat belakang ifa je nie..time tue pun ifa perasan nie..tapi xberani nak tegur juga..takut salah orang..haha..sekali kan..btol nie..sah itu la kak akma..itu pun lepas kak akma bagitau kat fb..ngeh2..takpe kak akma..ada rezeki..kte jumpa lagi nt eh..rugi kan..malu2 lagi ifa nie..dah langsung tak bertegur..=p

6 comments:

Pink Lavender said...

wahh..
ifa skrg rajin join yg nuffnang nyer tiket
xperla dekat dgn rmh kan..snglahh..
mcm makneng jauh..=(

tiefazatie said...

pink lavender: hee..join mana yg agak2 leh pg n dekat je sis..hee..xpe..nt2 sis lak..=)

Wanieys said...

best gak nampak jalan citer dia...bertuah ifa dpt tiket free dr nuffnang ehee

sarah mohamad said...

Brave mesti best punyaaa, hikss saya pulak kalau dekat mid boleh ler pergi kalau dekat area curve tu mmg tak dopet lerhh

LiYa HaNiF :: said...

amboi ifa bestnya.. akk ni mmg tak pernah nak join apa2 contest nuffnag.. hehe cam ne nk menang adiah ye tak hehe

tiefazatie said...

wanieys: mmg best sis..hee..alhamdullilah..=)

sarah: brave mmg best nie..comel2..hee..owh..ok la tue..selalu gak kat mid tue ada kan2..

liya: hee..nt sis try la join..senang je..yg susah2 xyah la..haha..ifa macam tue..hee..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...