Saturday, June 23, 2012

penang nyonya,subang parade: curry laksa yang awesome..=)

salam peeps!hye2..semalam lunch ifa n diyana lunch dengan opismate kteorang..sambil2 buat farewell party untuk kak hajar..kali nie dorang tak nak makan fast food dah..tue yang pilih penang nyonya nie..ifa lak tak pernah pun makan sini..haha..nie baru 1st time la nie..=p

ifa nie blur2 kot nak pilih apa..tak nak makan nasi..so,ifa pilih curry laksa,rm7.90 n air honey lemon,rm3.80..total termasuk tax ialah rm12.90..ok la tue..ada je set lunch..tapi semua nasi nie..tak mo la ifa..huu..

bagi ifa..kuah curry laksa die memang sedap!ada rasa pedas2 gak nie..tue yang best tue..hihi..tapi itu la..isi dalam kuah tak banyak pun..huu..ada la udang kecik 2 ekor n isi2 ayam yang kecik2 nie..tauhu kecik potong 2..tue je la..yang lain mee,tauge,daun pudina,cili potong..nasib baik la kuah die sedap..kalu tak..meroyan gak ifa tau..haha..

air honey lemon die lak pelik nie..tak tahu la madu apa die guna..terasa sangat nie..waa..terpaksa la mintak ais lagi nie..nak kurangkan rasa madu yang kuat sangat tue..sob2..pastu baru la ok sikit..=)


menu penang nyonya..=)


curry laksa,rm7.90..


honey lemon,rm3.80..
next time amik ice lemon tea je la..tak pun chinese tea je..=p


nie la die curry laksa n honey lemon ifa..hee..sedap tau..cuba la try nanti..=)


saja je nak zoom lagi nie..hee..isi2 die semua kat bawah nie..ifa tak kacau lagi masa nie..hehe..btw,korang pernah tak makan kat penang nyonya nie?

13 comments:

Siti K------- said...

mmg sah2 xpernah makanlg..hehe...blog kamu mmg dh jdi blog makanan n nuffnang ye :D

tiefazatie said...

siti k: hee..itu je idea yg ada dear..=)

Wanieys said...

wah ifa akak kan klu mask sini mesti perut ni jd lapar tetiba...nampak sedap sangat

tiefazatie said...

wanieys: hee..sabo sis..mmg sedap nie..=)

nanakimie said...

sonoknya la kalo nana jadi ifa,mcm2 dpt mkn:)

tiefazatie said...

nanakimie: hee..ye ke..tp kena pandai2 bajet nie..=)..jgn xcukup duit hujung bulan dh..hee

Myra Jay said...

Akak tak penah makan laksa Kari ni..
Rasa macam makan Mee kari pulak :D

tiefazatie said...

myra: aah sis..mcm mee kari nie..hee..=D

MamaEma said...

nyum..nyum..alamk, kurus pahala poser..huhuhu

Fifi said...

tak bace pulak entry ni.. bru terperasan.. sedapnye curry lakse ni.. :) nampak macam banyak..

tiefazatie said...

mama ema: hee..sabo sis..=)

fifi: hee..xpe..ok je..mmg byk nie..hee

caliph shuriken said...

klau laksa dh biasa mamam, tp curry laksa blom pnah, erkk..

*ifa, blog ni dh mcm restoran.. pasni apply jadi hos jjcm tau, hikk...

tiefazatie said...

caliph: hee..nie ala2 mee kari je kot..hihi..

haha..xmo la..xlayak pun..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...