Sunday, March 6, 2011

jum masak nasi goreng pattaya!

salam peeps!okie kali nie jum masak nasi goreng pattaya plak!hihi..ifa tiba2 je nak buat nie..sebab..my mum buat nasi goreng nie..tapi tak laku nie..adui la..kesian kan..hihi..so tiba2 je terfikir..nak buat nasi goreng pattaya!

owh sangat la senang..sebab nasi goreng kan dah siap kan2..so just buat pattaya die la..haha..=p..pecahkan telur sebiji dalam mangkuk..pastu kacau la..cam nak buat telur dadar tue..bila kuali dah panas..korang curah je telur tue..dalam masa yang sama..bajet2 la kelebaran telur yang korang nak tau..

bila agak2 dah masak tue..angkat la..letak dalam pinggan...pastu letakkan la nasi goreng atas telur tue..lepas tue bungkus..dan terlangkup pada pinggan yang lain..so siap nasi goreng pattaya!hihi..ifa tak pandai la nak wat style kat kedai yang letak nasi atas telur yang ada dalam kuali lagi..sebab kuali ifa besar ok..buka yang ngam2 boleh terlangkup kat pinggan!haha..

kira jadi la juga nak memeriahkan nasi goreng itu..haha..lauk ok..habis terus nasi goreng yang mak buat!hihi...nice kan..=)

nie la die nasi goreng pattaya yang ifa buat!hihi

nie je yang sempat snap..haha..siap ada timun gitu..hihi
itu timun jepun ok..haha
yang lain xsempat snap..jadi mangsa makan dah!

lihatlah kerakusan adik2 ifa..hihi..
nie je yang dapat snap!haha..

so nie la cara terbaru nak melariskan nasi goreng di rumah!hihi
konpem habis weh!my dad pun makan tau..=)

korang lak macam mana la?

19 comments:

mykhalis said...

erghh..sedapp..nampak gebu sangat.. terliur la pulop.. heh

Mama Zharfan said...

wah, sgt kreatif tu :) nampak yummy!!

zahidah dihaz said...

wah...senangnya nak tarik perhatian diaorang untuk makan...hehehehe...


NEW ENTRY: Aku BUKAN orang Semenanjung

tiefazatie said...

mykhalis: hihi..sedap wat..simple n senang je pun..=)

mz: hihi..nice kan sis..=)

zahidah: hihi...tue la psl..hihi..kne create byk resepi nie..haha

Fantastic Ajane said...

wahhh terliur juga tengok ni... jeles blh masak... dapur gas FA meragam oo..:)

-Incek Fik- said...

Perghhh! Terbaek la nasi goreng pattaya Fa! Memang lepas ni chef kat Thailand pon boleh gulung tikar hahaa..

tiefazatie said...

FA: hihi..jgn jeles2 bha sis..nda pa..nt ok msk la..hihi

incek fik: cis..jgn mengada2 ah..haha..mengolok org nie..haha

caliph shuriken said...

best plak tgk mam ni.. tp skrg sy tgh mam nasi goreng ^^

latest en3: ~ blue diamond ~

Cheqna said...

pandai, pandai..hantar sepinggan kat sini ek :-)

azlina aziz said...

kreatip ifa ni. akak, dah nak jadi mak budak, tak penah lagi buat nasi goreng pattaya ni. hehehe. serius, seronok if masak dan ramai yg makan. gerenti puas hati kan, ifa. :)

apik pehe said...

haha..pandai ifa wat..apik xreti masak laa..

tiefazatie said...

caliph: mmg best nie..hihi..naa..blh tue buat nasi grg pattaya caliph!

cheqna: maceh2...hihi..meh ah sis..=)

azlina: auuww..malu ifa..hihi..btol2..ifa xmkn pun pe sis..hihi

apik: haha...hentam sj nie apik oi..

mama_umar_maryam said...

amboii..klu akak dah terkoyak abis telur balut tuh,hik3

sarah mohamad said...

sedap nya. nampak menyelerakan betul lah :)

munna said...

sedap betul nampaknya... boleh buka kedai masakan panas lepas ni

Nana said...

teror ifa masak
jeles tau
akk xreti masak hehee

tiefazatie said...

zety: hihi..ye ke sis..blh je tue jd cantik laa..hihi

sarah: hihi...mmg sedap!try la!

munna:hee..alolo..xmampu ifa kak..haha

nana: haha..hentam je nie sis..xpandai mana pun..=p

ardinihumaira said...

nak sikit :D

tiefazatie said...

dni: meh2...hii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...